Jump to content

Mazda 323 almayi dusunuyorum???


burhanulu
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Herkese iyi geceler. Nasip olursa araç alacağım. Japon araçları malum sağlamlığı ile biliniyor. Köyde bi abinin Toyota Carinasi var maşallah tank gibi. Aldığım araci uzun süre satmak da istemiyorum. Benim için önemli olan klima, dört cam otomatik, elektrikli ayna ve abs diyebilirim. 2000 model civari çoğu japonlarda var bu özellikler. Ancak istediğim araç biraz c sınıfı tarzi. Buna benzeyen de 323 var ve ciddi olarak düşünüyorum almayi. Araç hakkında bilgi almak için konulara da rastladım ancak en güncel haliyle sormak istiyorum. 323 önerir misiniz? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1999 model 1.5 versiyonunu 140bin kmde aldim.  8 yil kullandim. 300 bin kmde sattim. 

Kesinlikle oneririm. 

Bulabilirseniz 1.8 versiyonunu alin. Daha donanimli.  Olmadi 2001-2003 arasi 1.6 modelleri var. Ayrica 1.5 lerin hepsinde klima, abs yok. Buna dikkat edin  

Bulamazsaniz 98-2001 model 626 da bakabilirsiniz. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kardeşimde 2001 1.6 versiyon var. 120bin km de aldı şu an 190-200bin km civarı. Maşallah amortisör takozu ve amortisör dışında bir masraf çıkarmadı araç.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cevrede satılık birkaç 1.8 motorlu var. Klima zaten olmazsa olmaz. 626 da düşünüyorum lakin bulunduğum yer köy olduğu için rampa çıkacağım çoğunlukla. Aslında bu yüzden d sinifi tarzı araçlara sicak bakmıyorum. 323 daha kompakt olduğu için pratik olur diye düşünüyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

99 model kullandım. Klimalı, abs'siz. Yaşıtları primeradan, corolladan civicden daha yakışıklıydı. İlk arabamdı çok seviyordum. söke taka herşeyini öğrendim. Sağlam çevik arabaydı ama yaşlıydı. Gelelim sorunun cevabına. Parça konusunda sıkıntı yaşarsın. Her sene farklı bir parça kullanmış. Parçacılar bile sirkülasyonu düşük olduğundan hangi parçayı vereceğini bilmiyor. Usta konusunda da sıkıntı yaşarsın. Çünkü mazda bilinen bir araba değil. Hele büyük şehirlerden uzaktaysan aman derim.

Satmak için ilana koydum 2 hafta bir tane favoriye ekleyen bile olmadı. Sonra bir hastası geldi ustaya bile göstermeden pazarlık bile yapmadan aldı gitti. Ah mazda ah bilemedik kıymetini

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu araçlarda bu kadar donanım varken para etmiyor da kıçı kırık cliolar dünya para ediyor. Nasıl bi mantığımız var bilmiyorum. Galiba yine tofas binecegiz 😕

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence kesinlikle Fiat ve de Fransiz araba almayin çünkü onlarin ariza yapma olasiligi diğer arabalardan fazladir.  Bunu sadece ben demiyorum, uluslararasi otomobil uzmanlari söylüyor.  Siz yine Japon araçlardan sasmayin.  Ikinci el araç satin almak gerçekte sabir ister, her araç alinmaz, doğru aracin çikmasi ise zaman alir.  Sadece Mazda değil diğer markalari da takip edin.  Hangisinden uygun bir araç denk düşerse onu alirsiniz.  Benim düşünceme göre en iyi ikinci el araç model senesi en yeni olandir.  Buna ek olarak odometre km'si düşük olmali.  Bu ve sizin kriterlerinizi sağlayacak otomobil bulmak hiç kolay değil.  Ama pes etmemek gerekir.  Sansli olursaniz doğru otomobili bulabilirsiniz.  Evet, ikinci el araç almak biraz da sans meselesidir.  Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 ay sonra ...

Kardeşim japon araç alacaksan tabiki mazdayı ilk önce düşünmelisin özelliklede mazda 323 lantis olmak üzere 98-2001 yılları 626 yı bende öneriyorum heleki hatcback ve spoilerli olanları çok şık duruyor çokda geniş araba bagaj hacmi bayağı tatmin edici ama alternatif olarak toyota 93-98 kasa corollayıda pas geçmeyelim, onlarada bir bak, çok iyi arabadır lpg ye çok uyumludur yıllarca kullandım hiç bir sorun yaşamdım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...