Jump to content

VW Golf'ün Çarpışma Testinde Arka Kapılarının Açılması


Katil Balina
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

8. nesil golf'ün çarpışma testinde arka kapıları açılıyor. aynı durum sharan için de geçerli. tuhaf olan ise vosvos'un bunu bilerek yaptığını savunacak kadar fanatiklerinin olması:)))

emniyet kemeri takılırsa sorun olmuyormuş. tabi memlekette ve dünyada hemen herkes kurallara tam uyduğu için ncap de yapıştırmış 5 yıldızı!

ancak kazalar ne yazık ki böyle steril ortamlarda gerçekleşmiyor.  kaza anında dışarı fırlayacak birinin üzerinden bir başka aracın geçmesi ihtimali çok yüksek. gerçi adamlar da sorunu araştıracaklarını söylemişler. 

video şurada

konuya ilişkin kimi haberler de şurada

https://www.google.com/amp/s/tr.motor1.com/news/388691/2020-volkswagen-golf-carpisma-testi/amp/

https://www.otokokpit.com/2019-yeni-vw-golf-8-euro-ncapte-arka-kapisi-acildi/

forum ahalisinin bu husustaki düşünceleri neler acaba. 

tok kapının başına bir şeyler gelmiş olabilir mi?

  • Beğen 2
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

57 dakika önce, Katil Balina :

tuhaf olan ise vosvos'un bunu bilerek yaptığını savunacak kadar fanatiklerinin olması:)))

vw'den büyük hizmet :)

 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bizim kadar markacı bir millet yoktur, sanki araba fabrikası kendininmiş gibi savunurlar ;) Ofiste golf kullanan var azıcık yükleneyim nasıl bir savunma yapacak merak ediyorum.😈

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Otomobil üreticileri benim bildigim kadariyla kendileri çarpisma testleri yapmazlar.  Dünyada 2 büyük bagimsiz kurumun yaptigi testlere güvenirler.  ABD'de IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) ve Avrupa'da NCAP (New Car Assessment Program) çarpisma testleri konusunda uzmandir.  Zaten otomobil firmalari çarpisma testleri yapsaydi muhtemelen bunlarin tarafsizligi tartisilirdi.

Bence NCAP videosunda yan darbe sonucu arka kapinin açilmasi ciddi bir zaaf.  Bana sorarsaniz VW bu test sonucuna göre arka kapi kilidini modifiye etmelidir ve edecektir.  Tabii bu süre zarfinda üretilmis otomobiller servislere geri çagrilir.  Tüm bu islem biraz zaman alir.  Ama bence hata eninde sonunda VW tarafindan düzeltilir.  Ayrica, ne VW ne de baska bir firma bu hatayi bilerek yapmaz.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

40 dakika önce, Mehmet Özdemir :

vw'den büyük hizmet :)

 

hocam meğersem şahinler doğanlar bu tahliye işini seneler önce daha konforlu bir şekilde sunmuş da kıymetini bilememişiz:)

 

 

images (1).jpeg

images (2).jpeg

kaza yaptık, emniyet kemerlerinizi çözüp iner misiniz lütfen.

arkamdakiler güvenli bir şekilde indiyse ben de iniyoru......

 

images (3).jpeg

  • Beğen 2
  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 

VW CC'nin de kapısı düşüyordu. Gerçi bunda kaza önden olduğu için potansiyel bir güvenlik sorunu değil gibi de Golfün olayı ağır sorun.

Durumlar böyle. "Algılanan kalite" ile gerçek üretim kalitesi kalite her zaman aynı şey olmuyor. VW ilkinin ustası, ikincisinin değil. Yani tok kapı sesi ile tok kapı farklı şeyler.

 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...