Jump to content

Koronavirüs - COVID-19 ve Hayatımıza Etkileri


Misafir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ekononik nedenlerden dolayı bitmesede bitirecekler. Bayrama yetişme çabası var, virüsde sağolsun söz dinliyor hatta matematik dahi biliyor...

  • Beğen 3
  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

01.05.2020 at 16:41, ozgur35 :

Bitse de denize girsek artik

Daha aylarca bir yere gidecekmiş gibi görünmüyor ama dün Prof. Dr. Ateş Kara kesinleşmemekle birlikte virüsün zaman içerisinde geçirdiği mutasyonlarsebebiyle zayıfladığına dair belirtiler olduğunu söyledi.

01.05.2020 at 20:33, AreY :

Ekononik nedenlerden dolayı bitmesede bitirecekler. Bayrama yetişme çabası var, virüsde sağolsun söz dinliyor hatta matematik dahi biliyor...

Dünyadaki tüm ülkeler bu yönde gidiyor. İnsanların bu virüs kaybolana kadar ( ki bu süre ne kadar o da bilinmiyor ) evde tutulmaları imkansız. Bundan dolayı da öyle ya da böyle ekonomi çarkları dönmek zorunda kalacak.

Dünya şu anda virüs ve geçim derdi arasında sıkıştı kaldı orta yol bulmaya çalışıyor.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 7 ay sonra ...

Birkaç hafta önce kısa süreligine Istanbul'a gitmistim.  Istanbul'dan döner dönmez "acaba COVID mi oldum?" endisesiyle bana en yakin devlet hastanesine basvurdum.  Test sonucu "null" yani negatif çıktı.  Bu beni biraz rahatlattı.  Halen en büyük belirti geceleri hiç uyku uyuyamıyor olmam.  Psikiyatrist bir arkadasıma göre gece uyuyamamak bir COVID belirtisi degil.  Zaten baska da önemli bulgu yok.  Sadece biraz istahsizlık var.  

Öncelikle hekim arkadasların görüşlerini rica ediyorum.  Eger ben COVID degilsem, o halde neyim?  Bu arada, COVID testi yapıldıgı gün bana 2 ayri ilaç verdiler.  Ikisini de kullandim.  Sanırım bunlar standard ilaçlar.  Şimdi uykusuz gecelerimle basbasayım.  Ne yaptıysam bunun önüne geçemedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16.12.2020 at 13:01, AKayhan :

Psikiyatrist bir arkadasıma göre gece uyuyamamak bir COVID belirtisi degil.  Zaten baska da önemli bulgu yok.  Sadece biraz istahsizlık var.  

uzaktan tedavi önerecek doktor arkadaşlar, yoğun çalışma içerisinde olduklarından cevap yazacak zamanları yok sanırım. Allah yardımcıları olsun. İştahsızlık, stres ve kaygı ile ilgili olabilir, Sınava girecek öğrencilerin bir hafta kala yaşadığı durumlar gibi. Bence mide asit önleyici ilaçlar iyi gelebilir. Uykusuzluk sorununu genelde insanlar kendi yöntemleri ile çözmeye çalışırlar. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 ay sonra ...

Sanırım benim de başımdan bir COVID geçti. Geçtiğimiz aylarda rahmetli annemi ziyaret etmek için uçakla sık sık Istanbul'a gidiyordum.  Aralık ayının 4'ünde kendimde grip bulguları oldugu için Gaziemir Devlet Hastanesine gittim ve COVID sürüntü testi ("swab test") yaptılar.  Test sonucu "null" olarak çıktı.  Ben bunu negatif olarak yorumladım.

Aralık ayında grip benzeri bulgularla evde hastaydım.  Geceleri uyumakta güçlük çekiyordum.  Hastalık tam iyileşmediği için 29 Aralık'ta bu kez Ege Üniversitesi Hastanesinde bir COVID sürüntü testi yapıldı.  Test sonucu "negatif" çıktı.  Ben COVID olmadığımı düşünüyordum.  Hatta test sonucunu evde "print" bile ettim.

Ege Üniversitesi Hastanesinde doktor olan bir arkadaşımın (Dr. Abdullah SAYINER) önerisiyle 12 Şubat tarihinde özel bir klinikte COVID antikor testi yaptırdım.  Testte iki boyut var, biri "Pozitif 7.619" digeri ise "Pozitif 7.360" çıktı.  Doktor arkadaşıma göre ben Aralık ayında COVID idim.  "Negatif" sürüntü testlerinden sonra antikor testi "Pozitif" çıkmıştı.

Dogrusu ben de kendimi azami derecede korudugumu düşünüyordum.  Maske, mesafe ve hijyene çok dikkat ediyordum.  Buna ragmen hasta oldum.  Nasıl nereden geldi, hiç bilmiyorum.  Çok şükür şimdi tamamen iyiyim.  Hiçbir hastalık belirtisi yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun. Çok fazla sorun yaşamadan atlatmışsınız. Aşı da olmuş oldunuz bu arada. Çoğu insanımız, özellikle gençler fark etmeden atlatıyor. Bulaşmalar birazda onlardan kaynaklanıyor. Ama yapacak birşey yok. MMT devam edeceğiz. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 3 ay sonra ...

Ben 18 Mayıs tarihinde ilk Pfizer Biontech aşı oldum.  Sadece ertesi gün biraz kırıklık ve başımda sersemlik hissettim.  Asetominofen alınca bunlar geçti.  Bunun dışında başka bir yan etki yaşamadım.  Aşı olabileceklere olmalarına öneririm.  Kendinizi biraz daha korunmalı hissediyorsunuz.

Biontech ve Sinovac karşılaştırmasına gelince, karar vermemde aşının etkinliği büyük rol oynadı.  Biontech etkinliği % 90'larda iken, Sinovac etkinliği sadece % 50 - 60 civarında kalıyor.  Ayrıca, Biontech ABD, Kanada, Meksika'da kullanımda iken Sinovac Çin, Türkiye, Brezilya'da kullanılıyor.  Bu da Biontech lehine karar vermemi sagladı.

Wall Street Journal'da Covid aşı türleri ile ilgili Ingilizce bir makale var.

Covid-19 Vaccines and How They Work - WSJ

 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 4 ay sonra ...

Bu Wall Street Journal makalesi Pfizer BioNTech aşının etkinliği ve bol olması nedeniyle tüm dünyanın tercihi oldugunu yazıyor.  Bu bir reklam degil, rakamlara dayalı bir çıkarım.  BioNTech tüm dünyada 3.5 milyar doz satılmış.

https://www.wsj.com/articles/pfizer-biontech-covid-19-vaccine-is-worlds-preferred-shot-11633950181?st=3fyx513mmwdcfsp&reflink=desktopwebshare_permalink

 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 3 hafta sonra ...
  • 4 ay sonra ...

Eğer benim gibi 3 doz mRNA aşısı (örnek, Biontech) olduysanız, aşağıdaki WSJ makalesi riskli grupta değilseniz dördüncü doz aşı olmanıza hiç gerek yoktur, diyor.  Makaleyi yazan WHO danışmanı bir doktor.

https://www.wsj.com/articles/you-likely-dont-need-a-fourth-covid-shot-booster-dose-pfizer-moderna-vaccine-omicron-ba-2-ba2-11648498217?st=bkf4ndx4pfojfu1&reflink=desktopwebshare_permalink

 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş


×
×
  • Yeni Oluştur...