Jump to content

Yeni bir Araç

Ali Furkan İpek

Tavsiye Edilen Mesajlar

Selamın Aleyküm cümleten, Mazda3 2015 power otomatik sahibiyim. İstanbul Beylikdüzünde ikamet etmekteyim. Araç 2016 çıkışlı 4 senedir kullanmaktayım. Aile arabası olarak kullandığımıda belirtmek isterim. Tabi her ailenin de olduğu gibi yazın yazlığa gezmeler vs olur ve geniş bagaj ve iç hacim baz alınır. Allah'a şükür bu zamana kadar bir kazamız belamız olmadı gayette memnunuz ilk aracımız olmasıda apayrı bir şey, 64.000 küsür km yapmış durumdayım ve bagajı biraz daha büyütüp yeni uzun ömürlü bir araç almayı planlıyoruz. Belki forumdaki arkadaşlar bilgi verebilir. Araç öneriniz var mı?

Mazdadan sonra binebileceğimiz aile arabası nedir?

otomobil de benzin Suv olursada Dizel önceliğimiz.. (otomatik vites) önerilerinizi bekliyorum teşekkür ederim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhabalar. öncelikle kazasız belasız sürüşler dilerim. model seçimi zevkli fakat bir o kadar ciddi ve içinden çıkılması zor olan bir durum. bu hususta daha sağlıklı öneri alabilmeniz için satın alacağınız aracın fiyat aralığını da paylaşmanız daha iyi olacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, paarthurnax :

merhabalar. öncelikle kazasız belasız sürüşler dilerim. model seçimi zevkli fakat bir o kadar ciddi ve içinden çıkılması zor olan bir durum. bu hususta daha sağlıklı öneri alabilmeniz için satın alacağınız aracın fiyat aralığını da paylaşmanız daha iyi olacaktır.

Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için :) toplamda max. 300.000 tl bazında bir bütçem var.  sıfır veya ikinci el en fazla 4 yaş olabilir..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bagaj ve ic hacim onemli ise sw yada sedan farketmez d sinifi bir arac daha mantikli olur bence. Ozellikle de sw araclar cok kullanisli diye dusunuyorum. 

Qashqai, toureg, cx5 gibi araclarin bagajlari c sinifi sedan aractan cok da farkli degil. 

Ek olarak ilginctir, ayni siniftaki hb araclarin bagaji sedan versiyonundan daha fazla malzeme alabiliyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Lupara :

Bagaj ve ic hacim onemli ise sw yada sedan farketmez d sinifi bir arac daha mantikli olur bence. Ozellikle de sw araclar cok kullanisli diye dusunuyorum. 

Qashqai, toureg, cx5 gibi araclarin bagajlari c sinifi sedan aractan cok da farkli degil. 

Ek olarak ilginctir, ayni siniftaki hb araclarin bagaji sedan versiyonundan daha fazla malzeme alabiliyor. 

suv araçların gerçekten bagaj hacmi sedanlara göre daha küçük duruyor.

superb,mazda6, passat, xtrail, tiguan, cx-5 gibi araçlar daha cazip geliyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

23 dakika önce, Ali Furkan İpek :

Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için :) toplamda max. 300.000 tl bazında bir bütçem var.  sıfır veya ikinci el en fazla 4 yaş olabilir..

qashqai, tiguan (2013 modeldi) ve cr-v deneyimlemiş biri olarak şahsen bütçenin üst limitinden tavsiye edebileceğim suv honda cr-v olacaktır.

peki neden honda cr-v?

bagaj hacmi sınıfına göre kabul edilebilir seviyede (589 litre, 180 cm boyumla bu bagajda yaklaşık olarak 400 kilometre yol yaptım, yormadı 😅)

1.6 litre dizel motoru ve 4 çekiş istenen güç ihtiyacını karşılamakta bence sorun çıkartmıyor. honda araçlarda yaygın olarak karşımıza çıkan cvt şanzımanın aksine 9 ileri zf kullanılması özellikle dizel motorlu bir suv için bence güzel bir yenilik.

iç hacim ferahlığı konusunda bence qashqai ve tiguandan üstün. yeni tiguan gerçekten eskisine göre kalite hissiyatı ve iç mekan hissiyatı konusunda kendisini geliştirmiş olsada benzer sürüş dinamiklerini ancak 2 litre motor seçeneği ile verebildiği için vergi konusunda seçimi size bırakıyorum. aynı zamanda bahsettiğiniz bütçe ile satın alacağınız bir cr-v muhtemelen tiguan'a göre daha düşük kilometrede olacağı için kondisyonu daha iyi olacaktır.

benzer fiyat bandındaki qashqai'leri incelediğimiz zaman makyajlı seçenekler karşımıza çıkıyor ancak bagaj hacmi daha küçük ve arka yaşam alanı uzun aile yolculukları için (bence) yeterli değil. fakat tüketim değerleri ve işletme bedeli (bakım ve olası parça masrafları) diğer araçlardan daha ucuz olduğu bir gerçek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, paarthurnax :

qashqai, tiguan (2013 modeldi) ve cr-v deneyimlemiş biri olarak şahsen bütçenin üst limitinden tavsiye edebileceğim suv honda cr-v olacaktır.

peki neden honda cr-v?

bagaj hacmi sınıfına göre kabul edilebilir seviyede (565 litre, 180 cm boyumla bu bagajda yaklaşık olarak 400 kilometre yol yaptım, yormadı 😅)

1.6 litre dizel motoru ve 4 çekiş istenen güç ihtiyacını karşılamakta bence sorun çıkartmıyor. honda araçlarda yaygın olarak karşımıza çıkan cvt şanzımanın aksine 9 ileri zf kullanılması özellikle dizel motorlu bir suv için bence güzel bir yenilik.

iç hacim ferahlığı konusunda bence qashqai ve tiguandan üstün. yeni tiguan gerçekten eskisine göre kalite hissiyatı ve iç mekan hissiyatı konusunda kendisini geliştirmiş olsada benzer sürüş dinamiklerini ancak 2 litre motor seçeneği ile verebildiği için vergi konusunda seçimi size bırakıyorum. aynı zamanda bahsettiğiniz bütçe ile satın alacağınız bir cr-v muhtemelen tiguan'a göre daha düşük kilometrede olacağı için kondisyonu daha iyi olacaktır.

benzer fiyat bandındaki qashqai'leri incelediğimiz zaman makyajlı seçenekler karşımıza çıkıyor ancak bagaj hacmi daha küçük ve arka yaşam alanı uzun aile yolculukları için (bence) yeterli değil. fakat tüketim değerleri ve işletme bedeli (bakım ve olası parça masrafları) diğer araçlardan daha ucuz olduğu bir gerçek.

Evet qhasqai ile olan görüşlerinize katılıyorum. Bagaj ve Arka iç hacmi pek geniş değil arkadaş çevresinde bindim incelemiştim fakat tatmin etmedi. Honda crv için düşüncelerim çok gidip geliyor bir şey var onu benden iten ama bilemiyorum nedir.. :) İstanbul için yakıt tüketimi nasıldır acaba..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

açıkçası cüsseli bir suv, ağır bir suv (1800 kg yanılmıyorsam) ve güçlü bir suv. realist konuşmak gerekirse istanbul içi 8-9 litreleri görmesi gayet normal. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, Ali Furkan İpek :

Selamın Aleyküm cümleten, Mazda3 2015 power otomatik sahibiyim. İstanbul Beylikdüzünde ikamet etmekteyim. Araç 2016 çıkışlı 4 senedir kullanmaktayım. Aile arabası olarak kullandığımıda belirtmek isterim. Tabi her ailenin de olduğu gibi yazın yazlığa gezmeler vs olur ve geniş bagaj ve iç hacim baz alınır. Allah'a şükür bu zamana kadar bir kazamız belamız olmadı gayette memnunuz ilk aracımız olmasıda apayrı bir şey, 64.000 küsür km yapmış durumdayım ve bagajı biraz daha büyütüp yeni uzun ömürlü bir araç almayı planlıyoruz. Belki forumdaki arkadaşlar bilgi verebilir. Araç öneriniz var mı?

Mazdadan sonra binebileceğimiz aile arabası nedir?

otomobil de benzin Suv olursada Dizel önceliğimiz.. (otomatik vites) önerilerinizi bekliyorum teşekkür ederim :)

Hocam mazda 3 ve Crv imiz var. Dediginiz gibi yazlik olaylari bizde de hakim. Kesinlikle Crv alin Bi tane ile 100 bin yaptik Tekrar aldik aynisindan. Arac cok sessiz lastik sesi yok Honda gibi deil mersedes gibi arac. Motor sesi ruzgar sesi yok. Pufpuf suspansiyonlari var 2 mola verdim İzmirden trabzona gittim 4 kisi herkws mutluydu. Motor cok gucku 1.6 dizel 160 hp 350 400 tork var . Sanziman dunyanin en iyisi Zf tam otomatik 9 ileri. Yakit olarak 7 yakar sehir ici sehirdisi 5 yakar. Nissan grubundan uzak durun sanziman hatais verio. Crv den o kadar memnunuz ki bi tane daha alicaz allah nasip ederse bu sefer bu yeni kasasi var 1.5 Vtec onu dusunuoz 

IMG20200429120041_01.jpg

IMG_20200409_144549_791.jpg

IMG_20200425_112018.jpg

Crv alin kafaniz rahat olsun 100 bin devirdik bi hata bi trim sesi vermedi 

Konforsa konfor. Mersedes E sinifi

Ekonomi ise ekonomi Focus dizelden az yakio

Genis ic hacim

Performans 4 yildir kullaniyoz toplam  100 bini devirdik 2 Crv ile. Daha S moduna almadim vitesi Eco moda hep Karsidan araba gelse bile gaza bi okunuon araba jeep meep ama araba ucuyo Sport moda gerek yok

9 uncu vitesde 2000 devirde 146 km hizla gidio. Daha ne olsun !!! 

Siyah daha yakisikli siyah alin Bu kasaya siyah gidioo Daha zengin duruo arac karizma IMG_20200409_144549_791.thumb.jpg.cba9d74dc86f0ffaf0da15d24e0e3ec0.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Forumdaki herkes genel de japoncu doğal olarak , bende aslında toyota ,mazda ve honda tarafındayım ama suv konusunda crv iyi bir alternatif olsada 1.5 benzinli turbo motorun yakıt konusunda cimriliği tartışılabilir . dizel motorlu versiyonlarının düşük km lisini bulmanın da çok kolay olacağını düşünmüyorum. bence özellikle suv alınacak ve dizel olması düşünülüyorsa 3008 ya da c5 aircross da alternatifler arasında olmalı . Bagaj konusunda 580 lt ile c5 aircross u geçebilecek rakibi az , kaldı ki arka koltuklar yatırılmadan ,tıpkı ön koltuk gibi öne kaydırılarak çok daha büyük bir bagaj alanı elde edilebilir.

evet psa grubu eski araçları oldukça sorunluydu fakat son zamanlarda özellikle bu 1.5 blue hdi ve eat 8 (ya da eat 6) tam otomatik şanzımanlarla baya baya başarılı olduklarını görüyoruz. en son çok yakın arkadaşıma c5 aircross aldık ve oldukça memnun olduğunu söyleyebilirim . zaten suv segmentinde satış olarak en üst sırada 3008 var , türkiye de bu markaya karşı bu kadar ön yargı varken ,bu satış rakamları bence tesadüf değildir diye düşünüyorum. 

eğer dizel değil de benzinli bir alternatif aranacak olursa da ,skoda kodiaq ın hacim olarak büyüklüğü de tartışılmaz . şanzımanla ilgili problem yaşanır mı , orası ayrı bir konu tabi. 

sonuç olarak en üst donanım olan 3008 gt line ikinci el 10 000 km de 290-280 bin tl arası alınabilir (sıfır dizeli şu aralar istenilse de bulunmuyor diye biliyorum) , yine sıfır olarak c5 aircross shine paket (otoyol sürüş destek pakatiyle beraber ) en üst donanım 289 bin tl ye alınabiliyor. bence alternatif olarak en azından göz önünde bulundurulabilirler. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 saat önce, target :

Forumdaki herkes genel de japoncu doğal olarak , bende aslında toyota ,mazda ve honda tarafındayım ama suv konusunda crv iyi bir alternatif olsada 1.5 benzinli turbo motorun yakıt konusunda cimriliği tartışılabilir . dizel motorlu versiyonlarının düşük km lisini bulmanın da çok kolay olacağını düşünmüyorum. bence özellikle suv alınacak ve dizel olması düşünülüyorsa 3008 ya da c5 aircross da alternatifler arasında olmalı . Bagaj konusunda 580 lt ile c5 aircross u geçebilecek rakibi az , kaldı ki arka koltuklar yatırılmadan ,tıpkı ön koltuk gibi öne kaydırılarak çok daha büyük bir bagaj alanı elde edilebilir.

evet psa grubu eski araçları oldukça sorunluydu fakat son zamanlarda özellikle bu 1.5 blue hdi ve eat 8 (ya da eat 6) tam otomatik şanzımanlarla baya baya başarılı olduklarını görüyoruz. en son çok yakın arkadaşıma c5 aircross aldık ve oldukça memnun olduğunu söyleyebilirim . zaten suv segmentinde satış olarak en üst sırada 3008 var , türkiye de bu markaya karşı bu kadar ön yargı varken ,bu satış rakamları bence tesadüf değildir diye düşünüyorum. 

eğer dizel değil de benzinli bir alternatif aranacak olursa da ,skoda kodiaq ın hacim olarak büyüklüğü de tartışılmaz . şanzımanla ilgili problem yaşanır mı , orası ayrı bir konu tabi. 

sonuç olarak en üst donanım olan 3008 gt line ikinci el 10 000 km de 290-280 bin tl arası alınabilir (sıfır dizeli şu aralar istenilse de bulunmuyor diye biliyorum) , yine sıfır olarak c5 aircross shine paket (otoyol sürüş destek pakatiyle beraber ) en üst donanım 289 bin tl ye alınabiliyor. bence alternatif olarak en azından göz önünde bulundurulabilirler. 

Hocam dogru dion da 3008 c5 air felan jeep gibi durmuo ki Sanki hecbek arabaya buyuk teker takmissin yukseltmissin. Ben sahsen jeep gorunumlu sahte araclara karsiyim.

Jeep jeep olmali hecbek hecbek olmali sedan sedandir. 

3008 en kıcık oldugum araba 4 köse kutu gibi. Eni de dar  mpv gibi gibisey. 3008 gorunce tüylerim diken gibi oluo midem bulanio  cok kicik bi araba nefret edeiom 🤣

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, ozgur35 :

Hocam dogru dion da 3008 c5 air felan jeep gibi durmuo ki Sanki hecbek arabaya buyuk teker takmissin yukseltmissin. Ben sahsen jeep gorunumlu sahte araclara karsiyim.

3008 en kıcık oldugum araba 4 köse kutu gibi. Eni de dar  mpv gibi gibisey. 3008 gorunce tüylerim diken gibi oluo midem bulanio  cok kicik bi araba nefret edeiom 🤣

bence yeni nesil suvlar (crossover) tamamen talep doğrultusunda bu şekilde geliştiriliyorlar. bahsettiğiniz suv gibi olmayan suv akımını qashqai başlattı. tabi bu süreye kadar honda crv'nin 12 yıllık ekstra bir geçmişi olduğu gibi qashqai'nin kardeşleri 3008-tiguan gibi crossover olmaktan ziyade safkan suv genlerini korudu. yani arada bir segment fark var.

özellikle evin hem annesi-babası araç kullanacaksa (hanımefendiler özellikle suv isteyebiliyor) bu araç hem günlük şehir içinde yormayacak, uzun yolda suv konforunu asgari seviyede verebilecek, gerekirse dağda bayırda çok üzmeyecek dendiği zaman akla ilk gelen araçlar 3008 ve qashqai oluyor. özellikle 3008 sınıfının en verimli motor ve şanzıman ikilisine sahip. 

kısacası bu araçları iyi ya da kötü yapan şey kullanıcının ihtiyaçları oluyor. yoksa cr-v tabiki 3008'den daha kaliteli ve güçlü bir araç.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

C5 aircross hoşuma gidiyor. Tam sıradışı fransız makinası, ilginç ama kaliteli kabini, cushion ride süspansiyonları, renkli tasarım detayları falan karakterli duruyor. Kendime almam da öneririm başkasına.

Kendime araştırır uğraşır ikinci el Audi Q5 bulur alırım. 2.0 Tfsi quattro'nun hafif karda sürüş eğlencesini unutamıyorum hala, karda ıslakta Wrc otomobili gibi, uzun yolda güçlü, çok stabil, konforlu. İsviçre çakısı gibi alet. Bunu da kendime alırım başkasına önermem :) yüksek yürütme masrafı potansiyeli malum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, ozgur35 :

özgür bey her şeyden önce , ali furkan bey konuyu açarken suv ve dizel seçenek olarak açmış, ayrıca 300 bin tl de limit belirlemiş . dolayısıyla bugün internete suv yazdığınızda karşınıza çıkan ilk araba 3008 oluyor çünkü Türkiye de en çok satılan dizel suv 3008 şu anda . bu tabiki onun en iyi araba olduğunu göstermez ama genel kullanıcı nezdin de fiyat performans olarak geçer not aldığı da bir gerçek.

eğer amaç heybetli bir 4x4 almaksa tabi ki bir sürü seçenek var , örneğin land cruiser , belki biraz daha küçüğü rav 4  ya da yine aynı sınıfta subaru forester  gibi ama bunların hiç biri fiyat segmenti olarak buralar da değil. 

bugün yolda giderken şans eseri kırmzı bir crv ile kahve rengi 3008 i yan yana gördüm  , daha önce fark etmemiştim ama yan yanayken crv daha heybetli duruyor kesinlikle.  ama ilk alış maliyeti , ikinci el değerlenmesi , donanım seviyesi ve tabi ki yakıt tüketimi göz önüne alındığın da Türkiye de daha çok 3008 ,c5 air ya da qashqai gibi dizel suv ların tercih edildiğini görebiliriz. bu doğru bir bakış açısımıdır orası tartışılır ama ne yazık ki çoğu kişi araba alırken ikinci el durumunu da düşünmeden edemiyor bu da başka bir gerçek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence suv denince akla 2. el olarak qashqai ve 3008 geliyor. Uzun ömürlü diyorsunuz yakıt fiyatları malum. Qashqai'nin Fransız altyapısının olması, 3008'in Fransız olması sorunsuzluk konusunda kuşku uyandırabilir. 3008'de elektrik problemleri yaşayan azınlık mevcut. Japon harici araçlara bakacaksanız Qashqai nin kardeşi Kadjar'a da göz atın. Qashqai ye göre daha güzel bence.

Sorunsuzluk isterseniz de yol Japonlara çıkıyor. CRV, RAV4, CX-5, Forester ve Eclipse Cross var listede. 

Bunlardan Rav4'ü bayide incelemiştim 2.5 hibrit motorlusunu. Yakıt tüketimi hem çok az, hem de iç mekan kalitesi fersah fersah ötede. 2.5 hibrit mtv den dolayı pahalı derseniz de 2.0 ını lpg ile kullanmak mümkün. Toyotalarda supap sıkıntısı yok, lpg uyumlu mu derdi yok. ABD'de kullandığım 2013 model Rav4 2.0 multidrive s in tadını hiç unutamam.

CX-5 e gelirsek açık ara en güzel, en albenili araç. Güvenlik donanımları var power sense paketinde. Ama 2.0 motor cüssesine göre az yaksa da yine de benzin fiyatlarından ötürü uzun vadede tüketimi canınızı sıkabilir. Lpg uyumu da sıkıntılı, her ne kadar 1.5 motora lpg takılsa da... 

Diğerleri konusunda fikrim yok açıkçası.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bagaj durumunu bilmiyorum ama Kia sportageyi  tek geçerim. İç kalite çizimi harika. Görmeden karar verilmemeli. Crv benzinli olmasa iyi olurdu. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

51 dakika önce, Oguzkaanoztas :

Bagaj durumunu bilmiyorum ama Kia sportageyi  tek geçerim. İç kalite çizimi harika. Görmeden karar verilmemeli. Crv benzinli olmasa iyi olurdu. 

merhabalar. benim ve diğer arkadaşların bahsettiği cr-v 1.6 litre 160 beygirlik dizel ünite.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, paarthurnax :

merhabalar. benim ve diğer arkadaşların bahsettiği cr-v 1.6 litre 160 beygirlik dizel ünite.

Benzinliye gecti sanziman da cvt oldu 😑 dizel harikaydi halbuki 💯

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 saat önce, paarthurnax :

Eski kasa kalacak. Yoksa çok haklısınız...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

• Yeni Oluştur...