Jump to content

2. Nesil Mazda 3 Gösterge Panel Camı


DeKLaRe
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar herkese öncelikle selamlar. Forum içinde arattım fakat bununla alakalı bir konu bulamadım o yüzden yeni konu açma gereksinimi duydum.

Araçımı geçen gün yıkama için oto yıkamaya verdim. Aracı teslim ederken özellikle ön gögüs bölgesine herhangi bir parlatıcı yada kimyasal sürülmemesini özellikle rica ettim. Aracı ilk aldığımda farkına varmadım fakat akşam işten çıkıp eve giderken haliyle karanlık olupta alltanda göstergelerin ışıkları yanınca gösterge panelinin üzerinde ki camda lekeler olduğunu gördüm. İlk başta iyi silinmemiş kalmış diye düşündüm. Ertesi gün ıslak bez ile sildim fakat çıkartamadım. Tekrar yıkamayıca gidip durumu anlattım. Tabiki hemen arkadaşlar savunmaya geçtiler "Bizde öyle şey olmaz bir kimyasal kullanmayız, Camları temiz bezle sileriz diye" yani işin kısası arkadaşlara kabul ettiremedim. Bende bugün ön tarafı komple söküp gösterge panelini çıkarttım. Sonra göster panelini kendi içinde ayrıdım en son camını çıkarttıp temizlemeye çalıştım. Sırasıyla;

1-İzopropil alkol

2-Çamaşır Suyu

3- İspirto

4- Sirke

Bunların hepsini denedim ama nafile hiç biri çıkartmıyor. Çok can sıkıcı bir duruma düştüm. Siz değerli arkadaşlar nasıl yardımcı olabilir siniz? Şimdiden teşekkür ediyorum. Saygılarımla.

NOT: Bu resimleri başka bir oto yıkamacı arkadaşa gösterdim. Bu süt (parlatıcı) dedi. Camı bozmuş buraya parlatıcı sıkmışlar dedi.

IMG_3273.JPG

IMG_3274.JPG

IMG_3275.JPG

IMG_3276.JPG

IMG_3277.JPG

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2. yıkamacı doğru söylemiş, merdiven altı parlatma sütü direk devir saatinin olduğu cama sıkılmış, aynı bezle de hız göstergesinin olduğu bölüm ovalanmış. 

Şu durumda, ancak far parlatma işlerinde kullanılan yöntemler yardımcı olabilir.

Camlar yerinden tekrar sökülerek, ince zımpara, cila, vernik. 0 gibi olacağını umuyorum.

Bir diğer alternatif de, 2 cami da değiştirmek. Camlar ABD'deki parçacılarda satılıyor.

Çifti, gönderi + vergi +/-100 $ tutabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çok geçmiş olsun. işte bu yüzden 3 senedir aracımı yıkamacılara vermiyorum. kendimce sadece nemli bezle siliyorum. hiçbir markanın ürününü de kullanmıyorum. umarım sorunu çözebilirsiniz. 

 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle Geçmiş olsun, keşke yazdığınız temizleme ürünlerini kullanmasaydınız. Kullandığınız temizleyiciler saf cam malzeme için geçerli, göstergeler plastik kaynaklı, farlarımız gibi.  Aşağıdaki ürünün (maguiars) far temizleme ve parlatma olan ürünü alın yanında gönderilen sarı süngere belli miktar dökün, ovarak belli bir süre temizlemeye çalışın, daha sonra nemli temiz bezle silin deneyin çözüm olur belki. 

Meguiars Plastx+Koruma Far Parlatıcı Temizleyici

 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herkese cevap için teşekkür ediyorum. Bende yıllardır aracımı kendim temizlerim. Lakin araya pandemi süreci girince içi çok batmıştı. Adamlara peşin peşin hiçbir şey sürmemelerini söylememe rağmen maalesef böyle oldu. Canım çok sıkıldı ama nafile. Denediğim ürünlerin hepsini tam üstünde denemedim. Sıktıkları parlatıcı akıp camın aşağı kısmında birikinti yapmış orada kurumuş. Yani görülmeyen alt tarafta ben denemelerimi burada yaptım. Çok ince pasta ile ovularak düzelebileceğini söylediler onu deneyeceğim. Değiştirmek çok masraflı olacak tüm çözümleri deneyeceğim. Sonuçları inşallah en kısa zamanda paylaşırım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Salı günü için tanıdık oto yıkamacı bir arkadaştan randevu aldım. Biraz uzak ama yapacak bir şey yok. daha önce aynı şekilde arkadaşa opel corsa gelmiş aynı durumdaydı hallettik seninkini de hallederiz dedi. Ayrıca farlarda da sıkıntım vardı iyice kirlenmişti gitmişken onları da temizleteceğim. Duruma göre neticeyi bildiririm. Herkese çok teşekkür ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...