Jump to content

Yetkili Mazda Servisi Evo Kapandı !


İlhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

9 saat önce, Ali76 :

Malesef Florya Beka daha önce kapandı. Ben Halkalı da oturuyorum. Bugün Merser'e götürdüm aracı. Sağ olsunlar Evo veya Beka kadar onlar da ilgili...

Merser eski mermerler’in firması mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Moral bozmaya gerek yok arkadaşlar.

Servisin kapanmasının sebebi, araçların bakım dışında servise gitmemesi. Bakıma da çoğunlukla max. 5 yaş araçların gittiği düşünülürse servis ne yapsın. Markayla alakasız yani.

Pejo-citroen bile bir sürü servis kapattı. İstanbulda bir-iki servis kaldı diye biliyorum. Distributor firmayı devre dışı bıraktılar ve PSA olarak yeni yapılanmaya gidiyorlar. Mazda da gider belki. Gitmezse ne olur? Şuan ne oluyorsa o olur.

Mazda piyasası nasıl ölür? Mazda sahipleri arabalarını yok parasına satarsa ölür. Şahsen ben satmam.

Peki mazda piyasası ölürse ne olur? Bir zamanlar olduğu gibi fiyat/performans araçları olarak mazdaya  talep artar. Belki bu arada biz de sky mazda 6 denk getiririz.:)

Özetle panik yok.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21 saat önce, Ali76 :

Malesef Florya Beka daha önce kapandı. Ben Halkalı da oturuyorum. Bugün Merser'e götürdüm aracı. Sağ olsunlar Evo veya Beka kadar onlar da ilgili...

Evet bende öğrendim kapandığını,bende Halkalıda oturuyorum,herhalde bende Mersere götürürüm,başka yetkili servis kalmadı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Lupara Mazda'nın piyasasına birşey olmaz. Hele ki BL kasalarla durumun ilgisi bile yok, zamanında güzel satmış piyasası oturmuş araçlar. Ancak satış olmadıkça BM'lerde ve yeni 6 kasalarda parça-çıkma bulma zorluğu şuan bile var ve daha da artacak bu. Bir ön camımız farımız falan kırılsa orjinali için ne kadar bekleriz belli değil. Çıkma yükseklik ayarlı sağ koltuk kasası arıyorum mesela, ortada çıkma araba yok.

Fiyat-performans aracı haline gelmesi demek Mazda'nın uğraştığı herşeyin boşa çıkması demek zaten :) Onlar az ama yüksek kârlarla araç satmak istiyorlar üretim kapasiteleri de yüksek olmadığı için. Fiyat-performans dönemi Ford dönemi idi Mazda'nın. Gerçi biliyorum ki bugün ilana koysam akşama satılır benim araç ama bu ne kadar sürecek böyle zaten az olan, sadece büyükşehirlerde olan bayiler bile bir bir kapandıkça ve bunun bilgisi yayıldıkça, onu bilemiyorum.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lupara arkadaşa katılıyorum, servis fiyatları yüksek olduğu için çoğu kullanıcı garanti bitiminden sonra veya 5-6 yıl ve üstü araçlarını özel servislerde bakım yaptırıyor. veya il ve ilçelerinde olmadığı için gitmek beklemek vs. sorunlarla servise gitmiyor, çoğumuzda yedek parçayı internetten getirtiyoruz ucuz şekilde. sonuçta bu araçların tümü servis bulunan yerleşim yerinde de satılmıyor. Hatta ford'un bile nüfusu düşük bir çok ilde servislerinin kapandığını biliyorum. artık butik satış yapan otomobil distribütürleri resmi servis yerine anlaşmalı veye sözleşmeli ortak araç servislerle çalışması gerekir.  Bizim ülkemiz böyle arkadaş, otomotiv fiyatlandırma ve vergilendirme konusunuda istikrarsız, tutarsız, bunu düşünerek pozisyon alacaksın. 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 3 hafta sonra ...
06.10.2020 at 19:06, Montimpex :

Hocam enseyi karartmaya gerek yok..dunya yeni bir finans ve ekonomi duzenine evriliyor..Turkiyeye 2-3 sene sonra para ve yatirim yağacak..mazda bile belki fabrika kurar buralara.. sadece bu surecleri az hasarla atlatmaya bakin.. gelismis ulkelerin isgucu fizibil degil artik.. pandemiden sonra Turkiyenin kiymeti daha iyi anlasildi..Aşı bulunduktan ve ilk seçimden sonra sen seyret bollugu bereketi..

bu biraz nasreddin hocanın hesabı gibi olmuş. insanlar artık 10 yıl kullanmalık araç almıyor pek, haliyle sizin hesap tutana kadar elinde mazda bulundurmak da akıl karı değil.

mazda'y gelince piyasasına bir şey olmaz merak etmeyin. tofaşların yeniden görücüye çıktığı bir dönemdeyiz, mazda3' ü uzun bir süre takip ettim ama tek gördüğüm şey sürekli yükselen fiyatlar oldu. yüksek kur yüksek enflasyon dönemi devam ettiği ve sıfır araçlar bu kadar pahalı olduğu sürece bu aracı da iyi fiyatlara satarsınız. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...