Jump to content

GARMIN Instinct GPS Saat


AKayhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Uzun aylardır takip ettigim bir kol saati var, Garmin Instinct.  Buna saat demek alçakgönüllülük olur.  GPS, GLONASS, Galileo (saat daha hassas koordinat ölçümü için bu üçünü birden kullaniyor), 3 eksenli pusula, barometrik altimetre, ısıya, şoka ve suya dayanıklı (US Military Standard 810G), tüm tipik smartwatch özellikleri (kalp atış hızı, fitness profilleri, vs), silikon bant, 128 x 128 piksel ekran, 16 MB hafıza, termometre, Bluetooth baglantı, smartphone uyumlu, - 20 C ila +60 C arası çalışma, rechargeable lithium-ion pil, smartwatch modunda 14 güne kadar, GPS UltraTrac modunda 40 saate kadar dayanan pil, vs.

Bu saat Amazon.com'da var.  Amazon indirimli fiyatı $188.88 ve saat çeşitli renklerde alınabiliyor.  Aşagıda link veriyorum:

Amazon.com: Garmin 010-02064-00 Instinct, Rugged Outdoor Watch with GPS, Features Glonass and Galileo, Heart Rate Monitoring and 3-Axis Compass, Graphite

Aynı saat Türkiye'de GittiGidiyor.com'da da var.  Oradaki tipik fiyat 2,750.00 TL.  Yani Amazon fiyatının tam iki katı.  Aşagıda link:

Garmin Instinct Akıllı Saat Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor

Aynı parayla Amazon'dan 2 adet saat alabilirken GittiGidiyor'dan 1 adet alabiliyorsunuz.  Smart?  Zekice, degil mi?  🙂

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben uzun süreden beridir tam bir mekanik saat meraklısı olarak üç beş ay önce dayanamayıp huawei watch gt 2e aldım, birkaç ay kullandıktan sonra da bir kenara attım.

 yanlış anlamayın ama şahsen  anlık bir heves olarak gorüyorum bu tür oyuncakları. aldığim saatin sarjı da fena değildi, fiilen 10 gün falan gidiyordu ama telin de şarjının çabuk bitmesine neden oluyordu. çeşitli renklerde kordonlarla kullanip epey de arayüz satın aldıktan sonra sıkıldım kendisinden. zaten söyledikleri özelliklerin cok az bir kısmını kullanıyorsunuz. bin tane yerden gps sinyali alsa ne olur yol belli iz belli...

ama mesela breitling emergency saatler gerçekten hayat kurtarabilir. gerçek extrem sporcularda görüyorum bazen.  bi incelemenizi tavsiye ederim. tabi ikinci el bir otomobil fiyatına satılıyordur türkiye'de, bilemedim. 

bu arada mekanik saatlerle ilgileniyorum derken favori markam IWC belirtmek isterim:)

bir tane aquatimer 2000 titanium'um var gözüm gibi bakıyorum:)))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Amazon.com.tr da başka satıcıdan 2.700 TL, Amazon.com.tr nin kendisinden 4400 TL ye alınabiliyor 😂

https://www.amazon.com.tr/s?k=garmin+instinct&__mk_tr_TR=ÅMÅŽÕÑ&ref=nb_sb_noss_1

Şahsen benim de ilgimi çekmiyor bu tarz saatler. Bir ara 100-150 TL lik olan akıllı bilekliklere heveslendim sonra salgın başlayınca evin içinde ne mesafesini ölçeceksin Allah aşkına deyip vazgeçtim 😀 Gençler okula başlarsa belki onlara alırım o bilekliklerden o kadar..

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende şu herkesin kullandığı bileklik şeklinde olanların bir üst segmenti var. alışınca yokluğunda eksikliğini hissediyorum diyebilirim. beni daha çok hareket etmeye sevk ediyor, bu yönden bile çok faydalı buluyorum. 12000 adımı tamamlayamadığım günlerde kendime iş çıkarıp, dışarıda dolaşıp geliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Burak :

Sende hangisi var @Mehmet Özdemir ?

amazfit bip diye bir model abi. şarj problemi yok, 40 gün kullanabiliyorum tek şarjla. bence akıllı saat çeşitlerinde f/p oranı en yüksek ürün oppo watch. imkan olursa yakın zamanda bir adet temin edeceğim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 dakika önce, Mehmet Özdemir :

amazfit bip diye bir model abi. şarj problemi yok, 40 gün kullanabiliyorum tek şarjla. bence akıllı saat çeşitlerinde f/p oranı en yüksek ürün oppo watch. imkan olursa yakın zamanda bir adet temin edeceğim.

Bu sanırım değil mi ?

https://www.amazon.com.tr/Xiaomi-Amazfit-Bluetooth-Nabız-Akıllı/dp/B079RQ6VXV

 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba,

Bende F/P olarak gördüğüm Huawei GT model cihazı kullanıyorum.

Bir çok defa iyi ki almışım, iyi ki kullanıyorum diyorum.

Benim en çok sevdiğim ve kullandığım özelliklerini  özetlemek gerekirse.

- Masa başı iş yapıyor olup, bazen işe güce dalıp saatlerce kalkamadığımı bilirim.. Öyle ki sabah gelip öğlen yemek arası için kalktığım zamanlar olmuştur.  Şimdileri saat başı beni dürtüp harekete zorluyor. Kalkıp yerinde ufak bir esneme, boyun gerdirme hareketleri sayesinde sırt/boyun/kulunç ağrılarım azaldı bitti resmen.

- Ofisimiz 450 m2 alan olup yer yer  iş gereği Dış Ticaret / Satın alma departmanlarına gitmem gerektiği oluyor. Telefonumu her zaman yanıma almadığım zamanlar oluyor.  Kimi zaman kısa süreli gittiğimden,  bazen almayı unuttuğumdan, bazen de telefonum şarjda olduğundan. Bu esnada telefon geldiğinde, ben yokken telefonum car car çalmadığı gibi, 450 m2'lik büyük ofiste depar atmama da gerek kalmıyor. :) Acil yanıt vermem gereken telefonları açıp konuşuyor, önemsizleri de red edebiliyorum. 

- Benim kendi evimizi yapma inşaat sürecimizi az çok biliyorsunuzdur. Bir fiil çatıda, iskelede, bahçede çalıştığım zamanlar oldu. Bu süreçte telefon üzerimde olmayıp, gelen tüm çağrılara güvenli bir şekilde yanıt vererek görüşmelerimi yapabildim. 

- Saatimi sadece şarj ederken çıkarıyorum onun harici sürekli kolumda. Sabahları kimseyi rahatsız edip uyandırmadan titreşimli alarmı ile uyanabiliyorum. 

- Marketten geliyorum el kol ful dolu, kimi zaman tam aracın bagajından bir şeyler indiriyorum, kimi zaman daracık asansörde eller yine dolu. Açmam gereken telefon oluyor, el kol o kadar dolu ki çenemle-burnumla hangisi denk gelirse saatten telefona yanıt verdiğim oluyor. :D 

- Harekete teşvik etmesi, yürüyüş sonrası tebrik ödülleri ile daha bir hırslanıp daha fazla adım atma çalışmalarında bulunmam.

- Smart - Business Casual giyimi destekleyen saat kadranlarının ve kordonunun oluşu..

- Kendi otomobilim harici kısa süreli otomobil kullanmam gerektiğinde gelen telefon çağrılarını saatimden yanıtlamak.

- Telefonumu bul özelliği sayesinde evde yastık/minder/koltuk aralarında. Ofiste gittiğim departmanda, kağıt/dosya arasında telefonumu kolayca bulabiliyor olmam. :) 

Yukarıda saydıklarım bir fiil başıma gelip kullanmışlığım vardır. Verdiğim son kuruşa kadar hiç üzülmediğim severek ve faydasını görerek kullandığım bir cihaz.. 

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20.02.2021 at 10:43, Burak :

@İlhan saat üzerinden konuşma tam olarak nasıl oluyor ? Saat üzerinde hoparlör - mikrofon mu var ?

Aynen abi hoparlör-mikrofon var. Karşı tarafın sesi gayet güzel geliyor aynı şekilde benim seste karşıya güzel net gidiyor. 1 yılı geçti sanırım şu ana kadar sesinizi alamıyorum yada ne dediğinizi anlamıyorum diyen çıkmadı.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 dakika önce, İlhan :

Aynen abi hoparlör-mikrofon var. Karşı tarafın sesi gayet güzel geliyor aynı şekilde benim seste karşıya güzel net gidiyor. 1 yılı geçti sanırım şu ana kadar sesinizi alamıyorum yada ne dediğinizi anlamıyorum diyen çıkmadı.

Hayır hayır yoldan çıkmayacağım 😂

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

59 dakika önce, Burak :

Hayır hayır yoldan çıkmayacağım 😂

Vallahi Burak abi ben çok fayda/performansını gördüm.  600-700 lira akıllı bilekliğe vereceğine  bu modeli takip edip indirimle-kuponla-kredi kartı kampanyası ile denk getirip almanı tavsiye ederim. :)

Şimdi bunun GT-2 Pro'suda çıktı. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, İlhan :

600-700 lira akıllı bilekliğe vereceğine

O kadar verdikten sonra zaten Akıllı Saat alırım. Benim kasdettiklerim hepp 100-200  TL bandında olanlardı 😂

5 saat önce, İlhan :

Şimdi bunun GT-2 Pro'suda çıktı. 

Evet bunu da gördüm, görmez olaydım 🤣

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Garmin'i Turkiye'ye getirip satan tek bir firma var, tekel olunca da fiyatlar da ona göre oluyor. Zaten musteri yelpazesi de dar olunca...

Garmin instict gercekten guzel bir cihaz ancak daha basit utunler de ihtiyaci karsilayabilir. Ben de ekim ayında Garmin Vivoactive 4 aldim amazon.com'dan. Garmin bu işi iyi yapiyor gercekten, daha once motorola moto 360 sport ve amazfit pace saatlerimi cok memnun kalarak kullanmistim. Motorolanın batarya 1.5 senenin sonunda öldü, pace'i 2.5 sendlik kullanim sonunda cok isteyen bi arkadasa satip garmine terfi ettim. Amazon'dan vergi ve kargo dahil Turkiye fiyatinin altinda aldim, 12 gunde geldi. Cok memnun kaldigim bir alisveris oldu hatta vergiyi fazla hesaplamislar ama daha az tutunca 18 dolari iade ettiler.

Vivoactive serisi daha profesyonel bir kullanim sunan fenix ve instinct midellerine gore genel amacli bir urun. Topografik harita gosterim ozelligi yok mesela ama bildirim, spor modlari, dokunmatik ekran gibi alanlarda daha kolay kulllanim sunuyor, fiyat olarak da daha uygun haliyle... Ayrica daha kibar bir durusu var, gunluk kullanima daha uygun oldugunu degerlendiriyorum bu kapsamda.

Xiaomi'nin yeni cikan amazfit gtr 2 ve 2e modeli var, amoled ekran olmasi haricinde (bence olumsuz bir ozellik ancak son donemdeki amoled ekranli saatlerdeki artis tam aksini gosteriyor sanirim) guzel bit urun. Fiyati daha uygun, hemen hemen ayni ozellikleri sunuyor temel bir kullanici icin. En buyuk sorun olan sarj olayini nerdeyse tamamen cozmusler, ortalamanin uzerinde bir kullanimla 2 haftadan bahsediliyor. Bence tam bir f/p urunu olmus.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, Holydao :

Amazon'dan vergi ve kargo dahil Turkiye fiyatinin altinda aldim, 12 gunde geldi. Cok memnun kaldigim bir alisveris oldu hatta vergiyi fazla hesaplamislar ama daha az tutunca 18 dolari iade ettiler.

 

Demek Amazon'dan gelen siparişiniz elinize geçti.  Ben 2019 Aralık ayında Amazon.com'dan bir sipariş verdim.  Amazon benden Import Fees Deposit de almıştı.  Sipariş Türkiye'ye geldiğinde beni telefonla aradılar.  Noterden bir vekaletname bile istediler, gönderdim.  Birkaç gün sonra arayıp siparişi bana gönderemeyeceklerini bildirdiler.  Sonunda siparişi Amazon'a yani ABD'ye geri gönderdiler.  Amazon ödedigim tüm parayı iade etti.  O tarihten beri Amazon'dan sipariş vermek istemedim.  Hatta Amazon'a bir mektup yazdim:

"My last order with Amazon was a total failure unlike all the previous ones. My previous orders were delivered by Aramex smoothly and without any issues at all. This last order was to be delivered by UPS, and to this date I have not received my items.

UPS first asked me to sign an authorization document for the order, and I signed it, believing that this will take care of all the paperwork. About a week later, UPS asked me to send them a power of attorney, which I have never sent for any Amazon order before. So, I sent that as well.

A few days later, UPS contacted me saying that they cannot deliver the order to me because of some customs complications. I told them that I have sent them all the documents they asked for, and I cannot understand why they still cannot deliver my order. They failed to give me a satisfactory answer.  ..."

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kötü olmuş... Ben de çok tereddütlü aldım açıkçası ama fiyat farkı ciddi olunca en kötü 1 ay bekleriz, ürün gelmez, para iade olur dusuncesiyle girdim, fazlasıyla da memnun kaldım. Gümrük işleri biraz daha duzene girmis sanirim gecen yillara kiyasla.

3 saat önce, AKayhan :

Demek Amazon'dan gelen siparişiniz elinize geçti.  Ben 2019 Aralık ayında Amazon.com'dan bir sipariş verdim.  Amazon benden Import Fees Deposit de almıştı.  Sipariş Türkiye'ye geldiğinde beni telefonla aradılar.  Noterden bir vekaletname bile istediler, gönderdim.  Birkaç gün sonra arayıp siparişi bana gönderemeyeceklerini bildirdiler.  Sonunda siparişi Amazon'a yani ABD'ye geri gönderdiler.  Amazon ödedigim tüm parayı iade etti.  O tarihten beri Amazon'dan sipariş vermek istemedim.  Hatta Amazon'a bir mektup yazdim:

"My last order with Amazon was a total failure unlike all the previous ones. My previous orders were delivered by Aramex smoothly and without any issues at all. This last order was to be delivered by UPS, and to this date I have not received my items.

UPS first asked me to sign an authorization document for the order, and I signed it, believing that this will take care of all the paperwork. About a week later, UPS asked me to send them a power of attorney, which I have never sent for any Amazon order before. So, I sent that as well.

A few days later, UPS contacted me saying that they cannot deliver the order to me because of some customs complications. I told them that I have sent them all the documents they asked for, and I cannot understand why they still cannot deliver my order. They failed to give me a satisfactory answer.  ..."

Kötü olmuş... Ben de çok tereddütlü aldım açıkçası ama fiyat farkı ciddi olunca en kötü 1 ay bekleriz, ürün gelmez, para iade olur dusuncesiyle girdim, fazlasıyla da memnun kaldım. Gümrük işleri biraz daha duzene girmis sanirim gecen yillara kiyasla.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 6 ay sonra ...

Bu Nisan ayından beri Garmin Instinct kullanıyorum.  Amazon'dan $189.99 artı nakliye ve gümrük bedeli ile sanırım ikiyüz doların üzerine geldi.  Ilk başlarda her gün kullanmıyordum, çogu günler çekmecede duruyordu.  GPS, etkinlik takibi gibi özelliklerini de kullanmıyordum.  Bu durumda pili yaklaşık bir ay dayanıyordu.  Şimdilerde daha fazla kullanıyorum.  Hemen her gün yaptıgım yürüyüşü takip ediyorum.  Bu durumda da pil yaklaşık 2 - 3 hafta ancak dayanıyor.

En fazla pili kullanan GPS özelligi.  GPS de 2 durumda kullanılıyor:  Siz bulundugunuz noktanın enlem boylam koordinatlarını almak istediginizde ve de bir etkinlik takibi yapmak istediginizde.  Örnegin, ben yürüyüş yaparken saat bunu takip ediyor ve GPS ile size gittiginiz mesafe, hızınız, vs gibi verileri verebiliyor.  Bu 2 durum haricinde GPS kendiliginden kapalı oluyor.  Siz herhangi bir şekilde sürekli GPS kullanmak isteseniz pil yaklaşık 16 saat ancak dayanabiliyor.  Bu nedenle gereksiz yere GPS kullanmıyorsunuz.

Saatin üzerinde (etrafında) 5 adet düğme var.  Herbir düğmenin de 2 işlevi var:  düğmeye kısa basarak veya 2-3 saniye basılı tutarak.  Böyle 5 dügme toplam 10 işleve sahip oluyor.  Saati kullanmanız bu 5 düğme ile oluyor.  Bu arada, saatin Türkçe dili yok, sadece Ingilizce, Ispanyolca, Almanca, Fransızca gibi popüler diller var.

Saati ilk aldıgınızda saat kutu içinde ve kapalı OFF geliyor.  Saati ilk açtıgınızda sizden birtakım veriler istiyor.  Örnegin, hangi birimleri kullanmak istediginizi (metrik SI veya inch-feet) soruyor.  Tabii burada metrik seçiyorsunuz.  Ardından size kişisel (cinsiyetiniz, boyunuz, kilonuz, yaşınız gibi) sorular soruyor.  Daha sonra saat ayarını GPS kullanarak mı yoksa manuel mi yapmak istediginizi soruyor.  Burada GPS kullanmak daha dogru çünkü saat GPS uydularına baglanarak onlardan saat ayarı yapıyor.  Bunu da yaptıktan sonra saat hazır hale geliyor.  Size bir daha bu soruları sormuyor.

Saatin içinden mini bir kullanma kitapçığı çıkıyor.  Bunu okumak biraz zor olabildiginden Garmin web sitesinden Garmin Instinct PDF manuel indirmenizde yarar var.  Bunu isterseniz print de edebilirsiniz.

Saat ekranında ben dakikadaki nabız hızımı ve bunun son 4 saat içinde zamana karşı degişimini bir grafik olarak görebiliyorum.  Eger nabız hızım yüze kadar gelmişse kendi kendime "biraz tempoyu düşürmem gerek" diyebiliyorum.  Ayrıca ekranda saat, takvim, güneşin doğuş veya batış saati (o an hangisi daha yakınsa), pilin durumu görünebiliyor.

Saatin ekranında gördügünüz tüm verileri ve de etkinlik ekranlarında size gösterdigi verileri tamamen kişiselleştirebiliyorsunuz.  Hangi bilgiyi istediginizi veya istemediginizi siz belirliyorsunuz.  Saatin kutusundan USB şarj kablosu çıkıyor ama sarj cihazı çıkmıyor.  Siz kendi şarj cihazınızı kullanıyorsunuz veya piyasada 20 - 30 TL satılan bir 220V USB şarj cihazı alıyorsunuz.  Bu arada, bunlar da output olarak 3 çeşit geliyor: 1 Amperlik, 2 Amperlik ve 3 Amperlik olmak üzere.  Ben 3 Amperlik öneririm.  Benimkini Çankaya'dan 30 TL aldım.

Eger etkinlik, vs yaparken kolunuzda bir oyuncak bulunmasını istiyorsanız bu saat muhtemelen Türkiye'de ABD'den satın alabileceginiz en iyi akıllı saat.  Yok, bu beni çekmiyor diyorsanız da bu kadar parayı ödemenize degmez.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...