Jump to content

Otomatik vites lantis şanzıman arızası


Osmann
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar merhaba araç soğukken aracı çalıştırdıktan sonra vitese atarken özellikle geri vitese atarken vuruntu sesi geliyor, araç sıcakken yapmıyor ya da rahatsız edecek kadar yapmıyor. Ayrıca bazen sürüş halinde de  vites geçişlerinde vuruntular oluyor. Uzun süredir böyle ne arttı ne azaldı. Bir ara şanzıman yağ eksiltmişti ve acayip performans kayıpları yaşayıp otomatik şanzıman ustasına götürmüştüm yağ kaçağı basit bir yerdeydi onu tamir etti ve yağını tamamladı ardından performans sorunları düzeldi ama bu sıkıntı başladı ben bu sorunu o olaya yani kısa bir süre yağsız kullandığıma bağlıyorum. Siz ne dersiniz tamiri nasıl olur çok üzer mi yani masrafı ne kadar olur. Açıkçası tamir etmeden de sürülüyor ama can sıkıcı oluyor hem de ilerde başka sıkıntılara yol açabilir tabi.  Şimdiden teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yağsız kalması bir nevi hasar vermiş olabilir, sanırım yağ içinde yine vardı komple bitmemişti değil mi? yağ eklemesi yapıldığında aynı viskozite yağ mı kullanıldı farklı markaların yağı karıştıysa  komple değiştirin, hazır değiştirirken de filtre değişimi yapın, şanzıman yağ karteli açıldığında kartelde metal parçaları var mı kontrol edin. İnşallah büyük bir problem olmadan vuruntular geçer.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yağsız kaldığını otomatik şanzıman ustası tespit etti  ve yağ çubuğundan baktığımızda yaklaşık 5 -6 mm yağ vardı yağın rengi baya koyuydu. Yağ ilavesini ustanın kendisi yaptı. Daha sonra bir Mazda servisinde şanzıman yağı komple ve şanzıman yağ filtresi değişerek şanzıman iç temizliği yapıldı. İhtimalen bu işlemleri yaptırdığım için çok daha fazla büyümedi ancak tamamen de geçmedi.

Ancak şunu belirteyim  aracı aktif olarak kullanıyorum ve performansı gayet iyi, kalkışlar  çok iyi geri kaçırma falan yok. Yani bilemiyorum belki bu sorun da düzeldiğinde performansı  daha da iyi olacak.

Bu arada internetten bir yerde gördüm vuruntu sorunlarında selonoid valflerini değiştiriyorlar ve düzeliyormuş. Tabi tam da emin olamadım.

 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Balatalar ömrünü doldurmuştur. Filtre ve yağ değişimi deneyebilirsiniz. Bir miktar düzelme olur. Sonrasında şanzımancı ile görüşmeniz gerekebilir. Bu şanzımanlarda var mı bilmiyorum ama bant ayarı varsa yapınca bir miktar düzelme şansı var. 

Selenoidler kolay kolay bozulmaz. Sadece selenoid değişimiyle düzelme olmaz bence. Mesela geçmeyen vites-vitesler vardır. ilgili selenoidi değiştirirsiniz düzelir ama bu tamamen aşınmadan kaynaklı. 

 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...