Jump to content

Artık Mazda 2 sahibiyim. Nelere dikkat etmeliyim.

kagann.ak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba Mazda severler. Umarım konuyu doğru yere açmışımdır :)

1 hafta önce 2010 model Mazda 2 1.5 sport aldım. 108binde. LPG yok.

2,5 yıldır Chevrolet Kalos HB 1.4 SE kullanıcısıyım. Sınıfında, model yılı kıyaslandığında Polo hariç (donanım, konfor) gerçekten sağlam ve güzel bir araba. Gerek yedek parça, gerek sosyal medyadaki KalosTeam(-ki hala o sayfada moderatörüm) sayfasındaki dayanışma konusunda çok iyiydik. (yanlış anlaşılsın istemem maksadım reklam değil. sadece sahip olduğum arabaya herşeyiyle hakim olmak, kapasitemin yettiği yere kadar herşeyini bilmek isterim. Bu kılkuyrukluğum sayesinde, sıradan bir kullanıcı iken kısa bir süre sonra moderatör oldum ve hala kalos kullanıcılarına yardımcı olmaya çalışıyorum)

Çok şükür sorunsuz 2,5 sene bindim. İmkanlar dahilinde ozamanlar o arabayı alabiliyordum. Ama gelgelelim içimdeki mazda aşkı ve model yükseltme isteği, kriterlerimi karşılayan mazdayı bulmam ile başladı çok şükür :) 

Bu arada aldığım mazda 2, bir önceki arabamın (kalos) sahibiydi. Aldıktan sonra Özcan abimle baya baya abi kardeş olduk. Haliyle kendisine olan güvenimden ötürü direk noterde konuyu kapattım :) Sorum; Mazda 2 1.5 sport modelini uzun zamandır kullanan, arabasına gerçekten hakim olan arkadaşlardan istediğim, 

-Araçta dikkat etmem gereken hususlar nelerdir. Sıvı bakım zamanı hangi parça ve yağları tavsiye edersiniz?

-Ne tür kronik sorunları vardır.( ya da kronik sorunları varmı?)

-Hangi marka yakıt bu araçlar için ideal?

-Bursa'da ikamet ediyorum. Bursa ve çevre illerde tavsiye edeceğiniz, mazdaya hakim düzgün esnaf ve parçacı mevcut mudur? 

-Şimdilik lpg düşünmüyorum ama olası bir durumda lpg taktırmak istersem hangi marka ve kitleri tavsiye edersiniz? Ayrıca lpg ye alerjisi var mı?

Şimdilik aklıma gelen sorular bu kadar. Aklıma geldikçe güncellerim.

Bu arada ilk defa bir araç forumuna üyeyim. Forumda marka parça usta tavsiyesi istemek veya vermek doğrumudur yanlışmıdır bilmiyorum. 

Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim :)

1645886942095.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben 3 yıla yakın bir süre kullandım mazda 2. brc lpg taktırmıştım ve neredeyse hiç bir sorun yaşamadım. tamamen uyumlu çalışıyordu. araba hırpalanmamıs ve düzgün bakılmışsa yemini suyunu verip sıfır sorunla kullanabilirsiniz. yanlış hatırlamıyorsam bagaja su alma gibi kronik bir sorunu olabiliyor. kontrol edin, nemli ya da su birikintisi yoksa sorun yok demektir. onun dışında bir sorun yaşamadığım için aklımda pek bir sorunu kalmamış.  bir de lpg artık değen bir şey mi bilmiyorum ama taktıracaksanız benzin deposunu yarının uzerinde tutmaya gayret edin. bu sanırım tüm araçlar için gecerli. bir de pek çok parçası akranı ford fiesta'larla uyumlu olabiliyor, ihtiyaç halinde onu da arastırabilirsiniz. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güle güle kullanın. Üniversitede yakın arkadaşımda vardı 1.3 manuel, bende Mazda merakını tekrar başlatan acayip zevkli araçtır. Hâlâ daha konsoldan çıkan o kısacık çat çut vitesi ararım. 2.0 motor accord'la giderdi ışıktan ışığa 80hp motorla. Tüy siklet ağırlık, yonca viraja girip ayağı hafif çekersin, hop arka hemen açıverir, çok da kolay toplanır. herşeyi hissedersin böyle, araba uzağa atmaz seni. Direksiyonu falan da çok güzeldi muhtemelen de o zamanlar pek anlamazdım neye iyi denir neye denmez. Olsa da autocross yapsak şöyle,

Arkadaş beleşe almıştı o zaman resmen, ötv indirimi dönemi olabilir telefon alır gibi arabayı alıp geldiydi. Biz o zaman yaygınlaşan lüks araçlara falan bakıyorduk, kıymetini bilemedik bu eğlenceli arabaların. Şimdi şunun sıfırına bilmem ne donanımlı, autolu pilli milli ledli şerit izleme bok püsürlü hiçbir modern robotu değişmem.

Benim bildiğim kronik sorunu fren paslanmasıydı, yepyeni araba pas içindeydi frenleri. Frende çok stabil değildi, rüzgardan da hızlı giderken etkileniyordu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...