Jump to content

ALL-NEW MAZDA CX-60


izmazda
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bildiğim kadarıyla Mazda Türkiye çok daha temel bir araç olan Mazda 3 ithalinde bile başarılı olamadı.  Yok efendim, SIM kart uyumlu değilmiş, gibi bahaneler var.  Eminim çok isteseler bunu da çözerlerdi.

Mazda CX-60 Plug-in Hybrid Electric (PHEV) yani prize takılıp şarj edilen bir hybrid araç.  Bilin bakalım buradaki eksiklik ne?  Ülkemizde henüz yaygın priz ağı yok.  Dolayısıyla bizde sadece plug-in olmayan yani prize takılmayan hybrid araçlar çalışabilir (Toyota Corolla, Prius, gibi).  Prize takılanlar için bence vakit çok erken.

Ayrıca, ben Türkiye'de her otomobil ithalatçısının bu konuda çok bilinçli olduğuna pek inanamıyorum.  Bunu onların model seçimlerinden kolayca anlayabiliyorum.  Örneğin, Nissan Türkiye buna verebileceğim en iyi örnektir.  Nissan ülkemiz için çok daha ideal olan Sentra, Altima, Maxima gibi modelleri ithal etmek yerine, bence çok daha alt kategoride olan Micra, Juke, Qashqai modellerini ithal etmeyi tercih ediyor.  Tabii onların kararıdır, saygı duyarım.  Ama otomobilden pek anlamadıkları bana göre çok nettir.  Tabii Türk tüketicilerin otomobil bilinçlerine burada hiç girmek bile istemiyorum.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bunu al ömürlük bin işte ama ekonomik koşullar, tedarik ağı hep sekte vuruyor, çer çöp arabalara para vermeye bayılan milletiz, araçtan keyif almak varken güvenliği düşünmek varken hep satamazsam telaşı var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Açayım dedim konusunu da, bizle o kadar alakasız bir araç ki Ufo uzaylı konusu falan açsam daha alakalı olurdu :) 

Önemli olan bu araçtan ziyade altyapısı. Arkadan itiş bazlı, sıralı 6 silindir motorlu bu düzen, gelecekteki bütün Mazda ve Lexus'ların temelini oluşturacak. Gelecekte alt sınıflarda tam elektrikli yapıyla birlikte önden çekiş terkedilecektir.

Kabini de tek kelimeyle enfes. Kataloglarda jilet gibi durup 1 haftasına yapış yapış el yağı parmak izi olan koca ekranlı piyano black'li ucuz plastikli "moda" kabinlere ders niteliğinde.

 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam ben sizler kadar arabalardan anlamam bilmem de ama daha ilk 2 dk yı izledim bu ne böyle dedim..biz neredeyiz biz kimiz burası neresi yav :) Haberi paylaştığınız için teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 9 ay sonra ...
16 dakika önce, effect :

coğrafya kader olmaya devam ediyor :)

Maalesef öyle.  Bir okyanusun ötesinde insanlar 6 veya 8 silindirli otomobillere bile rahatça sahip olabilirken biz burada 4 silindirli 2.5 litre otomobillere "lüks otomobil" diyoruz.  Daha da kötüsü, bu durumu hiç kimseye anlatamıyorsunuz çünkü herkes 2.5 litre otomobile "lüks otomobil" gözüyle bakıyor.  Gelin, çıkın bu işin içinden.  😐

 

  • Üzgün 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 ay sonra ...

"Plug-in" hibrid araç elektrik motorunun menzilini biraz artırmak için prize takılıyor ama sanki yine de elektrik menzil kısa gibi geldi.  Bu şarj istasyonları benzin istasyonları kadar yaygın olmadıkça Amerikalıların deyimiyle "range anxiety" yani menzil anksiyetesi/endişesi çağrıştırıyor insanda.  Hibrid yolda kalmaz ama EV pekala kalabilir.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...