Jump to content

3. Nesil Mazda 3 çalışmıyor.

kutkut
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhabalar,

2017 model mazda 3 sahibiyim. (3. nesil). (skyactive-d)

Periyodik bakımda akü değişiminden sonra araç bazen çalışmıyor. Servise götürdüğümde araçta herhangi bir sorun gözükmemektedir.

Sorun neyden kaynaklı olabilir?  Videonun 6. saniyesinde gelen bir ses gelmekte ve çalışmamakta...

https://vimeo.com/745878546

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Doğru olmayan akü bağlantısı, negatif (şasi) bağlantısının düzgün olmayışı veya kablo zedelenmesi sebep olmuş olabilir. Yeni olmasına karşın akünün voltaj değeri kontrol edilip bağlantı kabloları gözden geçirilmeli. Hazır bakılmışken bilgisayara bağlanıp alternatörün aküyü şarj etme değerleri kontrol edilebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

Konuyu yeniden açayım :( maalesef servis sorunu bir türlü bulamadı...

En sonunda kendim kaçak testlerimi yaptım ve bir kaçak var görünüyor. Sigortalardan Engine 1' i kaldırınca kaçak ortadan kalkıyor. Sizce hangi parçadan olmuş olabilir ? Yada neyi kontrol etmelerini isteyeyim ?

Şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kitapçığı yokmu, onda şeması ve nereyi kontrol ettiği bellidir. 

benzer motor ford da ana akım beslemesi gibi görünüyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

internetten bir kitapçık buldum sadece engine1 yazıyor; Aynı şekilde sigorta panelindede engine1 yazmakta

Untitled.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

https://www.mazdausa.com/static/manuals/2017/mazda3/contents/07030500.html motor gücü farklı olabilir, yine de bu siteyi inceleyin, sanırım aradağınız bilgi var gibi. 

23

MOTOR3

15 Bir

Motor kontrol sistemi

24

MOTOR2

15 Bir

Motor kontrol sistemi

25

MOTOR1

15 Bir

Motor kontrol sistemi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkürler yanıt için burasıda aynı şeyleri söylüyor sanırım. 

Bakalım umarım servis çözebilir :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...