Jump to content

Silindir 4te Ateşleme Sorunu

omerkaynaci42
 Paylaş

Çözüme git omerkaynaci42 tarafından çözüldü,

Tavsiye Edilen Mesajlar

Değerli arkadaşlar Mazda 3 2007 model 1.6 benzinli aracımda rölantide ve ara ara giderken tekleme problemi oluyor. Oksijen sensorunden dolayı sürekli yanan motor arıza ışığı yanıp yanıp sönüyor.Bilgisayara bağlandığımda silindir 4te ateşleme sorunu yaziyor.Bobinleri söktüm ölçümlerini yaptım 3 tanesi 1.59 değer veriyor, 1 tanesi 1.44 değer veriyor.Bu değerler normal mi? Bu sorun ateslemeden kaynaklı diye düşünüyorum daha önce böyle bir sorun yaşayan ve çözüm bulan var mı? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4. silindirdeki bobinle herhangi bir bobin yer değiştirir, ateşleme hatası bu sefer farklı silindirden geliyorsa, bobin değiştirilir sorun çözülür. 

Sorun hala 4. silindirden kaynaklanıyorsa sırasıyla bakılır;

4. silindirdeki buji,

4. silindirdeki lpg tesisatı(hortum, nozul,  LPG enjektörü ve benzin enjektörü & LPG enjektörü arasındaki elektrik bağlantısı)

Bahsi geçen yerlerde herhangi bir sorun yoksa, motora kompresör testi yapılır. 4. silindir diğer silindirlere oranla çok daha düşük sıkıştırma değeri veriyorsa, üst kapak revizyonu yani subap değişimi yapmak gerekir.

Gönül istemez amaaa, üst kapak acılınca karşılaşılması mümkün bazı durumlar;

Triger zinciri & seti değişim isteyebilir.

Üst kapak daha önce işlem görüp, aşırı taşlama işleme yapılmışsa, ya üst kapağı değiştirmek yada daha kalın bir silindir kapak contası kullanmak gerekir.

Aracın yaşı itibariyle, silindir gömleklerinde tolere edilebilir değer üstünde aşınma varsa komple motor revizyonu yaptırmak gerekir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Çözüm

Öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.Dediginiz gibi sorun 1 tane arızalı bobindeymis.Acmisken bujileri ve eskiyen bobin soketini de değiştirdim.Arabadaki sarsıntı problemini çözdüm fakat bu sefer de ekranda AT uyarı ışığı verdi.Otomatik sanzimanda sorun gösteriyor.Bununla ilgili ne olabilir neden olmuş olabilir bir hafta öncesine kadar böyle bir problem yoktu bir haftadir da arabayı kullanmıyorum.Durdugu yerde bir anda niye böyle bir uyarı vermiş olabilir

Bu arada bulunduğum ilçede mazdadan anlayan usta olmadığı için cozebildigim kadar kendim çözmek zorundayım hakkından gelemezsem en yakın usta 90 km uzaklıkta o yüzden vereceğiniz bilgiler benim için çok önemli 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sorun ECU'deymis.Soket kırık olduğu için tam oturmamış plastik kelepçeyle sabitleyince sorunum çözüldü arkadaşlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...