Jump to content

Motor arıza lambası ve tekleme

dt123
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Öncelikle herkese merhaba.2017 model mazda 2 dizel araç sahibiyim.Yaklaşık 2 sene önce arabamı aldıktan sonra görselini eklediğim arıza lambaları yandı.Uzun uğraşlar sonucu sorunun enjektör ve rail basınç sensöründe olduğunu öğrendim ve bu parçaları değiştirdim.Aracım 1 seneden fazla sorunsuz çalıştı ve bu arıza tekrarlanmadı.Geçtiğimiz günlerde yeniden aynı arıza lambaları yandı.Motor arıza lambası ve diğer 2 arıza lambası yanıyor ve araç tekliyor,belirli bir hızı geçmiyor.Aracı kapatıp freni pompalayıp tekrardan çalıştırınca,diğer iki arıza lambası sönüyor fakat motor arıza lambası yanmaya devam ediyor.Sorunun aynı olacağını düşünüp tekrardan yeni enjektör denedim.Hatta mazot pompası,rail basınç sensörü,yakıt boruları,hepsi yeni parçalar ile değiştirilip denendi fakat bu sefer arıza geçmedi.Tekrardan araca kendi parçalarımı taktırdım.Bu sorunun aküden kaynaklı olabileceğini birkaç yerde okudum.Ustam Akü kutup başlarını söktü ve bir süre bekleyip yeniden taktı.Arıza lambası 1 haftalığına söndü fakat geçtiğimiz gün yeniden arıza lambası yandı.Başına gelen,fikir vermek isteyen,yorum yapmak isteyen olursa çok sevinirim.

IMG_2417 2.pdf

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...