Jump to content

Honda Accord


Uygar
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

hondaaccord20091024x768og2.jpg

hondaaccord20091024x768rj6.jpg

http://www.honda.com.tr/otomobil/content/modeller/accord/

Honda’nın D sınıfındaki başarılı modeli Accord tamamen yenilerek 8’inci jenerasyonuyla otomotiv dünyasında yeni bir dönemi başlatmaya hazırlanıyor..

Türkiye’de 69 bin 500 YTL’lik fiyatla satışa sunulan yeni Accord, sahip olduğu yeni teknolojilerle yollarda artık neredeyse sürücüye ihtiyaç duymuyor.

Accord’un rakiplerinden ayrılmasını sağlayan en önemli özelliğini ’Şerit Koruma Destek Sistemi’ oluşturuyor. Yeni Accord, ’Şerit Koruma Destek Sistemi’ (LKAS) ile gerektiğinde direksiyon çevirme torku sağlayarak aracın şerit içindeki konumunu koruyor. Yani özellikle uzun yollarda yorgunluğunuza bağlı olarak aracınız şerit dışına çıktığı anda Accord sadece sesli uyarmıyor, direksiyonun kontrolünü de devralıp, aracı tekrar şeridinin içine sokuyor. Sistem, ön cama takılmış olan kameradan alınan görüntülerin yardımıyla aracın bulunduğu şeridin sınırlarını belirliyor. Daha sonra aracı şeridin ortasında tutmak için gerekli optimum direksiyon torkunu hesaplıyor. Araç şerit işaretini geçmek üzere olduğunda kesintisiz bir ’bip’ sesi duyuluyor ve sürücü buna tepki vermezse araç otomatik olarak direksiyona verdiği güçle şeridin içine kendini sokuyor. Bu sisteme ek olarak yeni Accord’da yer alan ACC (standart hız sabitleyici) sistemiyle de aracın hızı otomatik olarak ayarlanırken aynı zamanda aynı şeritte aracın önünde seyreden bir başka araçla aradaki mesafeyi düzenleyebiliyor. Bu iki sistem birleştiğinde ise yeni Accord’da neredeyse sürücüsüz gidebilecek bir yapıya kavuşuyor.

Yeni Accord, yalnızca 2.0 litre benzinli motor seçeneğiyle ithal ediliyor. 2.0-litre i-VTEC motor, öncüsü ile benzer performans seviyeleri sunarken, yakıt tüketiminde ise kendisini geliştirmiş. 6300 devirde 156 beygir güç sunan yeni nesil benzinli motor, sınıfının en düşük yakıt tüketimini sağlıyor. Bu motor, Accord’un 9.3 saniyede 0’dan 100 km/s hıza çıkmasını sağlıyor ve maksimum 215 km/s’lik hız kazandırıyor. Karma yakıt tüketimi, önceki Accord’da 100 kilometrede 7.7 litreyken, yeni benzinli motorda bu oran 7.2 litreye çekilmiş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • Yanıt 131
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

  • halil_i

    19

  • emredeler

    11

  • htuygun

    13

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

yakından inceledim. ön taraf oldukça güzel olmuş. arka tarafı bir acayip duruyor. içerisi de oldukça geniş ve rahat. Donanımları da yeterli. Yanlız TR de tek tip geliyor.Seçme şansı yok. Örneğin manueli yok gibi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tekerlek ve jantlar arabaya göre çok küçük olmuş ya.

oyuncak gibi duruyo bence.trafikte bende gördüm diri ve kaslı bi görüntüsü var ama bi önceki kasası kadar agresif görünmüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 4 hafta sonra ...
 Paylaş


×
×
  • Yeni Oluştur...