Jump to content

Mazda 2 - Yakıt Tüketimi Ortak Konu

kalimero
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaslar,

Benim Mazda 2 su an 1500km civarinda ve cok degisik degerler aliyorum ama bu degerler gercekten kullanimima göre degisiklik gösteriyor. Bende daha önce 2006 Mazda 3 Dynamic AT vardi ve tüketim yüzünden sattim. Uzun lafin kisasi benim mazda 2 bir depoya yaklasik 500 km yapiyor. Yani 100km'de 9lt gibi birsey ama ben cok devirli kullanir agagima gazdan da pek cekmem.. Ama biraz özenli kullanim ile eminim bu daha güzel bir degere ulasir..

dedıgım gıbı devırlı kullanırsan benzın gıder

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Morallerini bozmayalım bence, beşbini geçtikten sonra tekrar değerlendirelim...:)

abi bizimkiler 14 litreyi gördüğünde moral bozulmuyoda onların nie bozulsun :D

hızlı gidiosanız 9-10 litre civarı normal moral bozmayın :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla ne diyim şimdilik belli bir zaman dişimi sıkıcam demmekki ,yada bir tanker ile anlaşma yapıcam uzun yola çıkarken 42,8 lt bir yakıt tankı var.100 km de 10 lt yakıyır:))))))en iyisi ben bunu otoparka süs oalrak koyayım  yada satsammı:))))offf ya gel 5,4 gel gel:))))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5.4lt fabrika verisi hesaplanırken herşey minimumda tutulur.Camlarınız kapalı,klimanız kapalı,kalkışlarda düşük devirde vitesi hemen büyüterek,motoru etkileyecek hiçbir güç kullanmayarak bu veriyi sağlayabilirsiniz.Hesaplamayı benzini ağzına kadar doldurup biryere 50 km gidip 50 km dönerek dönerek tekrar aynı istasyondan ağzına kadar doldururak tam randımanlı yapabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2005 yılında kardeşim sıfır fiesta almıştı. 1.4 benzinli modeliydi ve 1 seneyi doldurmadan arabayı servise götürdü. sebep ise arabanın yakıtının çok yüksek olmasıydı. servisten bir ustayla beraber test sürüşüne çıkıyorlar ve sonuç: 100km. de 5.5 litre yakmış araba. kardeşim kuyruğunu kıstırıp öyle çıkmış servisten :D

dün bir arkadaş dert yanıyor. 2006 model 1,2 motorlu seat ibizasının depoyu fullemiş ve kilometrede 350 bin yaktığını hesaplamış (160 milyonluk benzinle yaklaşık 450km. yol yapmış)

1 depo benzinle yaklaşık 650km yol yapan arabama benzin bittikten sonra aldığım 50 milyonluk benzin koydum ve şuan 100km. sonunda hem yolu hem de benzini bitirmiş durumdayım :)

kullanım tarzınızı gözden geçirin ve ölçümlerinizi sağlıklı şekilde yapın. boşu boşuna kendinizi strese sokmayın. ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...