Jump to content

2009 Mazda MX-5


Ali
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mazda makyajlı 2009 MX-5 modelini yollara çıkarmak için gün sayıyor.

Geçen günlerde Mazda’nın marka ve patentlerden sorumlu bürosunun Avrupa’da 2010 Mazda 3’ü tescillediğini gösteren fotoğrafları yayınlamıştık. Aynı ekip şimdi de 2009 Mazda MX-5’i OHIM’e kaydettirdi.

OHIM’e yapılan başvuru ile aracın gölge veya hayalet olarak tabir edebileceğimiz fotoğrafları kaydedildi. 2009 MX-5’te geniş ön ızgara ile farklı bir görünüme bürünen yeni burun kısmı, yeni sis farı yuvaları ve yeniden şekillendirilen farlar ilk anda göze çarpan değişiklikler oluyor.

Gölge fotoğraflardan yola çıkılarak photoshop yardımıyla yapılan çizimler 2009 MX-5’in nasıl bir görünüme sahip olacağı hakkında size az çok bilgi verebilir. Şu an için resmi bir açıklama olmasa da MX-5’in ekim ayında yapılacak Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılacağını tahmin ediyoruz.

Not : Paris Otomobil Fuarında tanıtılan yeni MX-5 in resimleri ;

3B-697D7Mazda-MX-5-Miata-0.jpg

Mazda-MX-5-Miata-14.jpg

Mazda-MX-5-Miata-3.jpg

Mazda-MX-5-Miata-5.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Olmaz çünkü klasik mx5 hatlarından fazla sapıyor.

sapacan biraz da abi... değişiklikler yapmak iyidir...

farklı bi havada yeni nesil mx-5 die gazladın mı sağlamına gider... :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ilk resim 2004 yılı için mx-5 olarak düşünülmüş, ikinci resimde rx-8 cabrio için düşünülmüş ama ikisde olmamış.. ilk resim dediğiniz gibi mazda 6 cabrio gibi keşke olsaymış güzel olurmuş :)

ama bence ikisininde olmayışı iyi çünkü mx-5 efsane bir araç ve başka bir modelin benzeri yada taklidi kopyası olmaması daha iyi..

Hakan senin gönderdiğin resim daha çok RX6 olmuş :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 ay sonra ...

Hakan senin gönderdiğin resim daha çok RX6 olmuş :D

benden once soylemissin abi.. :D rx6

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra ...

2009’da satışa çıkacak Mazda MX-5’teki en belirgin değişiklik daha agresif bir ruha bürünen burun tasarımı olmuş. Mazda’nın yeni modellerindeki gibi daha büyük ön ızgara, yeni farlar ve sis farı yuvaları 2009 MX-5’in burun kısmındaki en önemli yenilikler…

Üstelik Mazda’nın tasarımcıları yan marşpiyeleri, arka tamponları ve arka lamba grubunu da elden geçirmişler. Daha eliptik bir çizgiye sahip olan arka tasarım öğelerinin yanı sıra alaşım jantlar da yenilenmiş. İlave olarak krom çerçeveli ön ızgara ve farların dışını ve kapı kollarını çevreleyen krom detaylar da MX-5’i daha sportif hale getirmiş.

Mazda makyaj operasyonu yaptığı MX-5’in dünya lansmanını Paris Otomobil Fuarı’nda yaptı.

MX-5’in iç tasarımında daha koyu bir çizgi seçilmiş, özellikle gösterge panelinde bunu daha iyi hissedebiliyorsunuz. Yeni gümüş rengi döşemeler, yeniden tasarlanan gösterge ibreleri de bu koyu çizgi ile güçlü bir kontrast oluşturuyor. Mazda aynı zamanda kapıların tasarımında biraz değişiklik yaparak bacak mesafesini uzatmaya çalışmış.

MX-5’in motor kaputunun altında 160 HP 2.0 lt benzinli motor görev yapıyor. Mazda’nın ses arttırıcı sistemi I/8SE sayesinde hızlandırmalarda artan motor sesi spor otomobil severleri çılgına çevirecek cinsten…6 ileri manuel bir şanzıman ile donatılan MX-5’de Avrupa’da ilk defa, opsiyonel olarak 6 ileri otomatik şanzıman seçeneği de sunulacak.

http://www.arabam.com/haber.aspx?HID=1&PID=681&haberID=284522#

resimler: http://trtuning.com.tr/fanclub/showthread.php?t=11555

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...