Jump to content

2025 Yılı Spor Otomobil Yarışmasını Mazda KAAN kazandı


Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mazda, Los Angeles Otomobil Fuarı'nda düzenlenen "2025 Spor Otomobiller Tasarım Yarışması"nı kazandı. Kaliforniya'nın önde gelen 9 otomobil tasarım stüdyosuna, 17 yıl sonra Kaliforniya'nın 0 emisyonlu ortamında spor bir otomobilin nasıl görünmesi gerektiği sorusu soruldu ve Mazda'nın Kuzey Amerika Faaliyetleri tasarım ekibinin konsept otomobili Mazda KAAN birinci seçildi. Otomobil, zararlı emisyonlar üretmeden, 400 km. hıza ulaşmasını sağlayan, patentli elektronik lastik sistemine sahip bir elektrikli yarış aracı konsepti. Araç, elektrikli otolara güç sağlayan elektro-iletken polimer yüzeyli bir yarış pistinde kullanmak amacıyla tasarlandı.

Juri bu ödülü Mazda ya yenilikçi teknolojiyi en başarılı şekilde tasarıma entegre etmesi sebebi ile layık gördü.

mazda-kaan-27-11-08.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şuan için alışılagelmiş tasarımlardan farklı olduğu için göze batar gibi duruyor fakat ileride bu tarz otomobiller çoğaldığı zaman kesinlikle göze hoş gelecektir ;)  üzerindeki logolar yeter yahu beğenmek için  :2funny:  :geyik:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar bu bir yarış arabası ve özel pistte gitmesi için tasarlanmış.  Altınızdaki arabalarla karıştırmayın :D

Ben yine de böyle bi arabaya sahip olsam 22" jantları takarım vallahi :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende böyle bir arabaya sahip olsam milletten utanır binmem  :D

spastik bi görüntüsü var istediğin modu yap bi halt olmaz :D Bu araçla ödül almışsa juride kesin sorun vardır :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 ay sonra ...

nasıl olsa 2025 e kadar uçan arabaları bulurlar,bu arabaları da asvalt da filan kullanmazlar,kasis olmayacağı için jant yok,zorunlu virajlar da olmayacağı için hızı da 400 km/saat.harika bu :) ancak frenleri iyi yapsınlar yoksa hava sürtünme katsayısı arabayı durdurmak için yetmeyebilir :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2025 bu tür araçlar için bence çok yakın bir tarih. Ayrıca uçan arabalar diye birşey yakın süre zarfında olmayacak :) Uçan arabalar için bence en erken tarih 2050.

2025 yani 15 yıl sonradan bahsediyoruz. Tasarımdaki araç muhtemelen 2 kişilik ve normal cadde kullanımı için tasarlanmışa benzemiyor. Ha adamın teki yapar bu yıl trafiğe kapalı alanda kullanabilir ona kimse karışmaz :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...