Jump to content

Lüks SUV Mazda CX-7 Martta Türkiye ‘de


Ali
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Türkiye’de kendi operasyonunu yürütmeye başlayan Mazda, 2009 yılında pazarın daralacağı öngörüsüne karşın yeni Mazda3 ve ilk kez getireceği 4×4 modeli CX-7 ile krizden fırsat yaratmayı planlıyor.

Türkiye ‘deki en eski Japon markalarından Mazda, krize rağmen büyüme yönlü stratejisini bozmadı. Japon şirket, 6 ay önce aktif hale getirdiği Türkiye operasyonunda, yeni yıla yeni modeller ve yükselen satışlarla girmeyi planlıyor. Mazda Türkiye Genel Müdürü Bora Koçak, 2008’in kendileri açısından yeniden yapılanma yılı olduğunu, bu yüzden krizden daha az etkilendiklerini söyledi.

“Bizim için önemli olan 2009 yılı. Mart ayında ABD’de üretilen SUV modelimiz CX-7’yi Türkiye’de satışa çıkararak, imajımızı yükselteceğiz” diye konuşan Koçak, “Haziran başında esas silahımız yeni Mazda3’lerle krize ve düşen pazara meydan okuyacağız” dedi. Koçak, CX-7’yle Türkiye’de bir ilke imza atarak 3 yıllık garanti süresi içerisinde tüm bakım masraflarını karşılayacaklarını da söyledi. Yeni Mazda3 hatchback’in tanıtımında konuşan Koçak, Türkiye’ye doğrudan girmelerinin krize denk geldiğini ancak bunu bir fırsat olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Mazda CX-7 ‘nin Fiyatı 50 bin Euro Olacak

Mart ayında Türkiye’de satışa sunacakları SUV modeli CX-7’nin sınıfının en performanslı modeli olacağını belirten Bora Koçak, “260 beygir gücündeki 2.3 lt benzinli motor ve otomatik şanzıman ile en üst donanım seviyesi standart olacak ve 50 bin euro fiyatla satışa sunacağız. Bu fiyata alınabilecek en hızlı SUV olacak. Amacımız bu modelden çok satmak değil imajımıza katkı sağlaması. CX-7 ile 3 yıl boyunca tüm servis masraflarını karşılayacağız” dedi.

post-76-141695273928_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ali'nin konuda bir sorun var herhalde.Ben açayım dedim, Ali kusura bakmazsa.

--------------------------------------------------------------------------------

Krizden fırsat yaratıp yeni modelle büyüyecek

Türkiye’deki en eski Japon markalarından Mazda, krize rağmen büyüme yönlü stratejisini bozmadı. Japon şirket, 6 ay önce aktif hale getirdiği Türkiye operasyonunda, yeni yıla yeni modeller ve yükselen satışlarla girmeyi planlıyor. Mazda Türkiye Genel Müdürü Bora Koçak, 2008’in kendileri açısından yeniden yapılanma yılı olduğunu, bu yüzden krizden daha az etkilendiklerini söyledi. Koçak, “Bizim için önemli olan 2009 yılı. Mart ayında Amerika’da üretilen SUV modelimiz CX-7’yi Türkiye’de satışa çıkararak, imajımızı yükselteceğiz. Haziran başında ise esas silahımız yeni Mazda3’lerle krize meydan okuyacağız” dedi. Koçak, CX-7’yle Türkiye’de bir ilke imza atarak 3 yıllık garanti süresi içerisinde tüm bakım masraflarını karşılayacaklarını da söyledi.

KRİZ ŞANS OLUYOR

Yeni Mazda3 hatcback’in Bologna’da yapılan dünya tanıtımında görüştüğümüz Koçak, Türkiye operasyonunun krize denk geldiğini ancak bunu bir fırsata çevirdiklerini söyleyerek, “Bu yıl Mazda’nın Türkiye’den bir beklentisi yok. Daha çok organizasyonu sağlıklı kurmamız istendi. Biz de bayi teşkilatımızı ve altyapımızı kurduk. Krizde satışlar düşük ama mutsuz bayimiz yok. Çünkü biz hiçbir bayimizden, kendisini zora sokacak büyük yatırımlar istemedik. Ayrıca döviz fiyatlarındaki artışı yansıtmadık” dedi.

2009’da pazarın daralacağını ancak Mazda’da çıkışın başlayacağını belirten Koçak şöyle devam etti: “2009’da 2 bin, 2010’da ise 4 bin adetlik satış hedefliyoruz. İlk plandaki pazar payı hedefimiz yüzde 2, 4-5 yıl içinde de yüzde 6-7. ”

CX-7 50 BİN EURO

Mart ayında Türkiye’de satışa sunacakları SUV modelleri CX-7’nin sınıfının en performanslı modeli olacağını belirterek, “260 beygir gücündeki 2.3 lt benzinli motor ve otomatik şanzıman ile en üst donanım seviyesi standart olacak. Böyle güçlü bir aracı 50 bin euro fiyatla satışa sunmayı hedefliyoruz. Bu fiyata alınabilecek en hızlı SUV olacak. Amacımız bu modelden çok satmak değil imajımıza katkı sağlaması. Ayrıca CX-7’yle biz bir ilke imza atarak 3 yıl boyunca tüm servis masraflarını karşılayacağız” diye konuştu.

--------------------------------------------------------------------------------

90 ödüllü Mazda3 haziranda geliyor

YENİ Mazda3 ailesinin hatchback versiyonunun dünya tanıtımı Bolonya Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirildi. Bugüne kadar 2 milyondan çok satarak 90 ödül alan Mazda3 ailesi, ikinci jenerasyonuyla haziran başında Türkiye’ye geliyor. Baştan aşağı yenilenen Mazda3 ailesinin hatchback ve sedan olmak üzere iki gövde tasarımı var. Yeni Mazda3, üst sınıf bir görüntü çiziyor. Markanın konsept otomobilleriyle başlattığı “Zoom-Zoom” tasarım anlayışının üçüncü ürünü olan yeni Mazda3, ön tamponun altında yer alan geniş havalandırma ızgarası sayesinde gülen bir yüz hissi yaratıyor. Sportif çizgileriyle çekici bir görünüm sunan araç dar cam profili ve kısa bagajı sayesinde bu etkiyi arkada da sürdürüyor. Aracın tasarımıyla uyumlu yarı şeffaf stoplar, Mazda 3’ün olduğundan çok daha büyük bir otomobil gibi durmasını sağlıyor. Yeni Mazda3’ün motorları da Avrupa’ya uygun. Önceki modelden alınan 105 beygirlik 1.6 litre, 150 beygirlik 2 litre benzinli ve 109 beygirlik 1.6 litre turbo dizel motorlara ilave olarak yeni Mazda3’e 185 beygirlik 2.2 litre turbo dizel motor da ilave edilmiş.

14-12-2008

AKŞAM

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

oysaki 120 cıvarı olacak dıye yazmıştı siteler...hani 105 hp ve ağırlık azaltılarak otekıler kadar performans yakalayabilir ama satış stratejisi olarak ağızlarıyla kuş tutsalar 125 hplik honda ve toyotalara karsı bı halt yıyemezler. ancak dızelı ıs yapar oda gelırse... alın mazda3 sizin olsun ben 3bin dolara 2002xedos buldum v6 yada 14-15bine cx-7ler var onlardan alıcam :D işim olmaz bu takalarla :)  baya bir mazda varmış Iowa ve cevre vilayetlerde. baya satılmış yani ama orada mazda 5ten tribute, cx-7 cx-9 mps falan tum modeller satılmış turkıye uvey evlat trde hiç bi şey yok :(

Arada bi şükür ediom ki 1.6 yı göndermişler.Ya 1.4 olsaydı durum vahimdi :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

hem tipsiz hemde aynı motor ne diye yenilediler anlamadım abi :D Hayır daha alımlı bişe olsa laf demiycemde resmen sırıtıyo :D

motoru bari adamakıllı olaydı bari yahu...
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yeni mazdacılara hayırlı olsun yeni mazda3. zira kolay kolay hiç bir ilk jnerasyon mazda3 kullanıcısı arabasını satıp bunu almayacak. şu anki izlenimlerim ve duyduğum tepkıler bu yonde

aynı motor ve daha tipsiz bi araç kim alır ki

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

rüzgar arkadan vurunca ucan teneke misali 6-7 snde cıkıyor o araba :D

Ameriganyaya gider ayak içindekileri döküyon heralde abi ilk önce Selman abiye gönderme yaptın şimdi Mustafa abiye  :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Ameriganyaya gider ayak içindekileri döküyon heralde abi ilk önce Selman abiye gönderme yaptın şimdi Mustafa abiye  :D :D

giderayak şarlıyo işte :D :D ama bizim ihtiyar bi yakalarsa gitmeden.... :sopa:
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

cx-7nin de dizelni getirmiyolar.. açık açık sölemiş zaten, çok satmak istemiyoruz diye.. bakım olayyı enteresan olmuş ama.. ilk 3 sene bakım masraflarını karşılamak.. km limiti de koymuşlardır heralde..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sonunda mazdacılar dunta gozuyle bır mps motoru gorebılecekelr turkıyede :D

Sen ne zaman gidiyordun? Saat ve kapı numarasını ver bakem.  :sopa:  Agamla seni uğurlayalım  :sopa:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

birkac showroom sahibi dısında pek alan olmaz 2.3 motoru.. araba güzel tamam ama 2lt dizel lazım.. öyle olsa ekmek peynir hesabı satar..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...