Jump to content

Arka Cam Rezistans Sorunu Hakkında


mazda22
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

:tey: değerli usta mazdacı arkadaşlar, öncelikle herkeze selam olsun.

2 hafta önce 91 model otomatik 323 aldım ve birhayli sorunum var bu arabayla. hepsini tek başlıktamı yazsam ayrı ayrı konumu açsam bilmiyorum.

şu an en önemli sorunum arka cam rezistansım çalışmıyo. düğmesine basınca küçük kırmızı ışığı yanıyo ve sigorta kutusundan çıt diye bi ses geliyo ışık yanmaya devam ediyo buraya kadar herşey normal sanırım ama 2 saatte çalışsa camdaki buğlarda en ufak bi azalma yok. elektrikçiye gittim camdaki kabloları kontrol etti elektrik geliyo dedi.  bişiy yapamadı. camdaki rezistans çizgilerinde de bi kopukluk yok kontrol ettik. evvelce film vardı belki sonradan çıkardılar o aradamı bozuldu bilmiyoruz. sonuçta herşey normal gözüküyo ama buğlarda en ufak bir azalma yok. eski arabam 10 dakikada pırıl pırıl yapardı camı. nolur bi yardım . :clap:  :kafa:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest ersyncar

kopuk olsa genellikle lehim veya ona benzer ilginç yöntemlerle yapanları gördüm ama çoğu zaman bu yöntemler camın patlaması gibi sonuçlara da yol açabiliyor. ancak kopuk yok ve elektrik gelio diosan işin ehli birinin görmesinde fayda var kanımca. cama çekilen filmlerin zarar verme olasılığının yüksek olduğunu biliyorum. yanlış yönlendirmeyim ama kanımca camı değiştirmek en mantıklı çözüm gibi görünüyor tabi eğer elektrik sisteminde bir sorun olmadığına eminsen.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest ersyncar

camı değiştirirsek yandık demektir kimbilir nekadar tutar.

mazdanın fiyatlarını bilmiyorum ama bi arkadas skoda nınkini değiştirmişti yaklaşık 1000tl masraf etmişti. bence o miktarlardaysa buğulu kalması daha iyi
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

elektrik geliyor ama rezistans çalışmıyorsa yapılacak çok bişey yok. rezistans yolları gözle iyice kontrol edilip kesiklik nerde bulmaya çalışmak lazım. sonra da rezistans tamiri için kullanılan bir kalem var sanırım, o kalemle ek yapılabilir. bu arada merak ettim, arabayı kaça aldın?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hocam arabadan biraz kazıklandık göz göre göre. 2000 hyundai elentram vardı tertemiz. onun üstüne 3000 lira aldım mecburen ödemem vardı ama keşke yapmasaydım. 7000 liraya saymış olduk ama 1200 lircadım merete hala doymadı. ama pek anlamadığımdan sanayiide gazlanmışta olabilirim. çünkü eski sahibi herşeyini yeni yaptırdık dedi satmadan önce. ön amortüserden cik cik bi ses geliyodu, rot lar rot başları amortüsörler komple değişti. sadece onlar 400 tuttu.2 lastik aldık 120 lira. cam otomatiklerinde sorun vardı tamir ettik. farlar sararmıştı komple değiştirdim. gerçi ben biraz kılçık düzeyinde titizim bi çok kullanıcının sorun etmiyeceği şeyler bana batar ve hemen yaptırırım.ıvır zıvır biton iş yapıldı arabaya. en son akalanlar kapılar kapanırken içlerinden ses geliyo açtırıp toparlatıcaz arka rezistans ta yapılabilirse başka bi eksiği yok heralde. gerçi bu yaştaki arabaların işi bitmezya. ben satarken kimse arkamdan sövsün istemem birazda ondan yaptırıyorum. bana şimdiki maliyeti 8200 lira. 7000 liraya satabilirsem ne mutlu bana.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende öyle avutuyorum kendimi mecburen. ilahi adalete güvenmekten başka çare yok. bidahaki araba alışımda acısını çıkartırım umarım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu kadar tesadüf olur benim arka cam rezistansı iki dakikada buğuyu alırdı dün akşama kadar,fakat dün akşam evden çıktım hatta değişiklik olsun diye benzine aldım rezistansı açtım çalıştı sonra kızımı dersaneden almaya gittim.orda arabada otururken camlar buhar yaptı bastım düğmeye gitmez buğu uyuız oldum  :kafa: elektriçime gittim sigorta atık değil ,lamba yanıyor,kabloda veya cam jakında temassızlık var sonra gel bakarız dedi tespit yapılınca sonucunu bildiririm Aslında Mazda böyle şey yapmazdı ama Havalardan herhalde  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra ...

bende edirnede lomple cam işçilikle 170 e buldum taktırıcaz mevburen. ama satarken ızdırap olcak araba. alan adama anlat dur. niye değiştiğini. en iyisi önce ve sonra foto çekmek. ben yaptırdığım her işlemde foto çekiyorum. alıcı arkadaşın içi rahat olsun diye

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 9 ay sonra ...

benmde 91 323hb im var, arka camın rezistansına yapışan kablo boşta sallanıyor, arka camda film var sanırım eski sahibi film yaptırırken yerinden çıkmış bende bi ustaya göstericem ama sanırım dediğiniz gibi değişmeden bu işi zor toparlıcam :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim arabanın arka cam rezistansı nasıl çalışıyorsa artık, değil buğu, yağmurlu havalarda yağmur damlası bile kalmıyor, düşen damla anında buharlaşıyor  ???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 3 ay sonra ...

Arkadaşlar ben 323 hb mazdanın elektirik şemasını arıyorum elinde olan bana ulaştırabilirmi.Asıl sorunum arka cam rezistansına elektirik gelmiyor ve kontak üstündeki küçük lamba yanmıyor..

Zahmet olmazsa lütfen bilgi verin... :krrsz:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşım bu kontak anahtarı üstündeki ampulün rölesi varmış benim elektirikçim söledi ama nerede olduğunu bilmiyorum.Direksiyon altındaki bütün röleleri kontrol ettim ama bulamadım ona götürecem tamamen duygusal... :2funny:

aynı zamanda kendim elektronikçiyim kendim yapmaya çalısacam...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...