Jump to content

RenaultSport Megane


Uygar
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

MEGANESPORTTTTT.jpg

RENAULT SPORT MEGANE

08.01.2009

Renault’un sportif araçlar üreten birimi Renaultsport, mart ayında yapılacak Cenevre otomobil fuarında yeni bir şova hazırlanıyor.

Bu şovun bir numaralı aktörü ise üç kapılı yeni Megane coupe üzerine inşa edilecek Renaultsport Megane olacak. Volkswagen Scirocco’yu hedef alacak olan bu modelin yanı sıra ilerleyen dönemde beş kapılı versiyonun da üretilmesi planlanıyor.

Her sportif hatchback gibi ateşli görünen Renaultsport Megane aynı zamanda sportif yeteneklerini yansıtacak benzersiz bir tasarım çizgisine sahip. Dış tasarımı ekteki fotoğraflarda da görebileceğiniz Megane Trophy’den esinlenilerek şekillendirilen Renaultsport Megane,standart Megane’den çok daha farklı görünüyor. Genişletilen tekerlek kemerleri, ön hava girişleri, sıra dışı arka tampon ve ortaya yerleştirilmiş egzoz çıkışı bu aracın nasıl bir amaca hizmet edeceğini çok iyi anlatıyor.

Renaultsport Megane’de güncel Megane R26’da kullanılan 2.0 litre motor görev yapacak ama 20 HP’lik bir güç artışı söz konusu. 250 HP’lik motor ve ona eşlik eden 6 ileri manuel şanzıman Renaultsport Megane’yi 0’dan 100’e 6 saniyede çıkarabilecek.

Renault mühendisleri sadece güç artışıyla yetinmeyip araçta mekanik geliştirmeler de yapmışlar. Yeni çift kollu ön süspansiyon, yarış tipi Brembo frenler ve opsiyonel olarak sunulacak sınırlı kaymalı diferansiyel araçta yapılan geliştirmelerden ilk akla gelenler oluyor. Diğer taraftan elektrikli direksiyon sistemi de Renault mühendisleri tarafından yeniden kalibre edilmiş.

Bu yaz satışa sunulacak olan Renaultsport Megane’nin fiyatı ise tanıtımından kısa bir süre sonra açıklanacak.

http://www.arabam.com/Haber.aspx?HID=1&PID=681&haberID=285366&baslik=RENAULT%20SPORT%20MEGANE

Megane Trophy

00-584A9MEGANESPORTTTTT-2.jpg

93-58329MEGANESPORTTTTT-3.jpg

Trophy çok güzel olmuş  :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...