Jump to content

Fren Tepkimesi

hayalet41
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar sizlerin engin tecrübelerine ihtiyacım var.

Geçen sene aracımı aldığımda ilk dikkatimi çeken şey fren pedalındaki çok kısa üst mesafede ,arabayı kasıp, resmen diyebiliriki olduğu yere çakması idi.Heryerdede bununla öğündüm taki bugüne kadar ;aracı aldığım ilk ay fren pedalında yavaşladığım an bir tıklama vardı.Hemen tekerleri söktürdüm diskte çatlak çıktı .bende mustafa gibi güven otoya gidip bir takım disk ve balata aldım .Fakat yeni diskleri aldığım henüz bir ay olmuştuki disklerdeki yamukluğu yüksek sürate çıktığım zaman titremeden anladım.Bugün diskleri söktürdüm söken usta balataların yeni olduğunu ve diskleri değiştirsem yeteceğini söyledi.Güven otoya gittim onlarda mallarının arkasında durup hemen yenisini verdiler.ustada dediki istersen bir tornaya bağlayalım sıfır bile olsa bir gözden geçirelim sonra tekrar iş çıkmasın banada mantıklı geldi disklerim tornalandı ve sıfır olarak değişti arka fren ayarlarmı da yaptırdım .Ama aracı teslim alırken bir baktım pedal aşağıda kavrıyor ,uyuz oldum .Ustaya "ben bu arabayı böyle teslim almam "dedim.yok hava aldılar,bir şeyler yaptılar biraz gezince eski haline gelir dedilerAma ben sinir oldum, şuanda pedal aşağıda tepkime veriyor ve durmak için eskisinden daha güçlü pedala baskı uygulamam gerekiyor Sizce ustanın dediği gibi bir süre bekleyip sorunun çözülmesini mi beklemeliyim, yoksa yarın balatalarıda mı değiştireyim o da olmazsa hepsini değiştirteceğim Ben o frene güvendiğim için istediğim gibi kapışıyordum virajda bile mükemmel tutuyordu.Geçen seferki aracımı fren konusunu çözemediğim için satmıştım Yoksa canım MAZDA ma yazık mı ettiler eğer ettilerse yıkarım onların başına orayı Mazdamdan ayrılmak istemiyorum.

sizce ne yapmalıyım ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

ön disk balata değişiminden sonra fren ayarı gerektirmez, ayar sadece arkalara yapılıyor. fren hidroliğini kontrol ettin mi? seviyesi düşükse bunu yapabilir. bir de şöyle bir durum var, servislerde beyaz hidrolik kullanıyorlar ama dışarıdaki ustaların hemen hemen hepsi PO nun yeşil hidroliğinden kullanıyor. tüm hidroliği boşalttırıp yeni beyaz hidrolikten koy.

son konu ise güvendeki parçaların hepsi mi problemli be birader :D

Allah'tan sattıkları malın arkasında duruyorlar da sorun büyümüyor :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ön disk balata değişiminden sonra fren ayarı gerektirmez, ayar sadece arkalara yapılıyor. fren hidroliğini kontrol ettin mi? seviyesi düşükse bunu yapabilir. bir de şöyle bir durum var, servislerde beyaz hidrolik kullanıyorlar ama dışarıdaki ustaların hemen hemen hepsi PO nun yeşil hidroliğinden kullanıyor. tüm hidroliği boşalttırıp yeni beyaz hidrolikten koy.

son konu ise güvendeki parçaların hepsi mi problemli be birader :D

Allah'tan sattıkları malın arkasında duruyorlar da sorun büyümüyor :)

bence ön diskler tornoya girdiği için inceldi ve balatalarında yeni olmadığı için o yüzden aşağıda kavrıyor diye düşünüyorum
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

bence ön diskler tornoya girdiği için inceldi ve balatalarında yeni olmadığı için o yüzden aşağıda kavrıyor diye düşünüyorum

tornada sadece üstten ince bir paso alıyorlar, disklerde incelme çok çok az oluyor. senin dediğin gibi olsa yeni disk almanın bir mantığı kalmıyor. normal şartlarda balatalarında değişmesi gerekirdi ama usta neden değişmemiş anlamadım. benim balatalar da yeni olduğu halde disk değişince balataları da değişmiştik.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tornada sadece üstten ince bir paso alıyorlar, disklerde incelme çok çok az oluyor. senin dediğin gibi olsa yeni disk almanın bir mantığı kalmıyor. normal şartlarda balatalarında değişmesi gerekirdi ama usta neden değişmemiş anlamadım. benim balatalar da yeni olduğu halde disk değişince balataları da değişmiştik.

balatalar da eski diskin yüzeyine göre şekil değiştirdiği için  tam kavrama yapmıya bilir
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Az önce diskleri değiştiren ustaya gittim ve duramadığımı kaza yapacağımı söyledim.Onlar balataların değişmesine gerek yok demişti.Ama ben balataları değiştirecez dedim ,ona söz hakkıda bırakmadım Usta bana kocaeli balataya git dedi.Ben gene bildiğim doğruyu okudum eski balatalarımı aldığım güven otoya gittim durumu izah ettim.Oda bana "abi sen balata aldın sanıyordum ,diskler değiştiği zaman kilometreye veya balata kalınlığına bakmaksızın balatalarda değişir "dedi.Hemen yeni balatalarımı aldım.Koştum ustaya taktı yeni balatalarımı, araba oldu on numara altı üstü 20 tl için neredeyse kaza yapacaktık yok alışırmış falan filan ...Siz siz olun disk değişiminde balatayıda değiştirin yoksa sorun yaşarsınız.Konuyla ilgili mesaj yazan Arkadaşlarıma cani gönülden Teşekkür ederim :egy:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

zaten disk kötüyse yeni balata almanın mantığı yok çünkü disk balatayı kendi formuna getirecektir.disk değişince eski balatalar ne kadar yeni olursa olsun eski diskin forumunu aldıklarından dolayı yine sorun olacaktır.

ona denk bir konuda süspansiyon içinde amortisör değişimlerinde çiftini değiştirmeyi söylüyorlar.

geçmiş olsun sorun çözüldüyse ne güzel

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest AloneJaguara

Kaza geçirmeden bu işi halletmeniz güzel fakat ustanın bu konuda sizi uyarmaması biraz abest kaçmış...

Tamirci çırakları bile biliyor bu işin böle yapılmasını...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

AloneJaguara haklısın Fakat usta aklınca beni daha az masrafla çıkarmak için yaptı.çünkü bu konu hakkında çok kişi ile görüştüm balataların zamanla uyum sağlayacağını söyledi.Ama kaza balatanın alışmasını beklemeyebilir,o yüzden ben tedbiri elimden bırakmam.Bir daha da o ustaya gitmeyeceğim son oldu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Ben hem kocaelide hem kayseride bir tane delikanlı frenci göremedim. Araba alınalı 5 sene oldu hala sağ taraf önce kilitliyo. Usta dövme aşamasına bile geldim yaptıramadım. En sonunda kendim yapıcam ulan dedim içimden. Param olur olmaz merkezlerin ikisinide kaldırıp atıcam disk misk ön tekerlerde fren adına ne bağlıysa değiştiricem.Ve bunu kendim yapıcam yemin ettim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Ben hem kocaelide hem kayseride bir tane delikanlı frenci göremedim. Araba alınalı 5 sene oldu hala sağ taraf önce kilitliyo. Usta dövme aşamasına bile geldim yaptıramadım. En sonunda kendim yapıcam ulan dedim içimden. Param olur olmaz merkezlerin ikisinide kaldırıp atıcam disk misk ön tekerlerde fren adına ne bağlıysa değiştiricem.Ve bunu kendim yapıcam yemin ettim.

İzmit'e geldiğinde haber ver, benim kuzene teslim edelim senin arabayı ;):)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...