Jump to content

Carbon Clean


chuey
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

arkadaslar forumda carbon clean ile ilgili birsey okudum, yazin izine gidecem ve carbon clean yaptirmayi düsünüyorum, peki bunun faydalari nelerdir???carbon clean yaptirinca bujiler degisecek mi???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Carbon Clean yaptırınca bujiler değişmiyor, değiştirmek gerekmiyor. Motorda hiçbir değişiklik gerçekleştirmene gerek yok. Buji değiştirme kararı tamamen sana ,yaptığı kilometreye veya kontrolu yapan ustaya ait.

Carbon Clean yanma odasındaki kurumları temizlemek için uygulanan bir işlem. Kurum sebebi ile oluşan yanma problemlerini gideriyor ama kurumlar çok sertleşmiş ve yerleşmişse çok fazla fayda beklememek gerekiyor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben yaptırdığımda 50.000 felandı ve zaten kurumdan dolayı bir problem yaşamıştım. Yani yaptırmamın amacı temizlikti. Depodan koyulan katkılarla bunu yapamayacağımı biliyordum.

Carbon Clean ek bir performans getirmiyor ama aracın ilk günki haline dönmesine yardımcı oluyor. Tabii 200.000 km den sonra oluşmuş kurumları ki bunlar muhtemelen ciddi oranda katılaşmıştır faydası olur mu bilmiyorum ama denemeden de bilemeyiz.

Uygulatıp çok faydasını gördüm diyenler var ama şu kesin ki uygulama sırasında egzozdan çıkan beyaz duman en azından katalitik konvertörün temizlendiğine işaret ediyor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 yıl sonra ...

Sabahın bu saatıne kadar oturunca ınsan konu hortlatıyormus onu anladım :) '99 626 ma carbon clean dusunuyorum ama 168000 km de suan kuheylan, carbon cleanle ılgılı bı kac yazı gordum de forumda 100000 km den sonra zararlı ve yararlı gıbı sızce yaptırmalıyım ne dusunuyorsunuz sımdıden cevaplar ıcın tesekkur ederım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben bu işi Türkiye'ye getiren mühendis ile konuşmuştum. Belirli bir kmye ulaşmış araçlarda kurum katılaştığı için carbon clean'in 100.000 altında olan araçlar kadar verim sağlamadığını söylemişti.

Arabanın durumunu bilemeyiz ama az da olsa bir fayda sağlayabilirsiniz gibi geliyor. Yaptırırken egzozdan çıkan beyaz duman birşeylerin çözüldüğü anlamına geliyor demişlerdi bana ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 3 yıl sonra ...

Konuyu biraz canlandıralım araçlarına şu Carbon Clean'i uygulatan yada bilgisi olan var mı yararını yada zararını bizzat test eden arkadaşlar paylaşırsa benim ve benim gibi yaptırmayı düşünen arkadaşlara ışık tutacaktır

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...