Jump to content

Mazda 3 Triptronik - Uzun Süreli Yakıt Tüketim Araştırması


Guest infsphinx
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Evet arkadaşlar uzun süre önce guzunun tükettiği yakıt miktarını bir kontrol edeyim nerelerdeyiz, neler tüketioz bir göreyim demiştim.

Bunun için kendime bir sürüş temposu belirledim. Güzergah da Gayrettepe - Sarıgazi hattı. Sabah Sarıgazi den çıkıp 2. köprü yolundan gayrettepeye işe gidiş ve akşamındada aynı güzergahdan eve dönüş.

Sabah Ümraniye kavşağı, Kavacık trafiği ve Levent trafiği akşam da Zincirlikuyu , Levent ve Kavacık trafiği tabi bunlardan kaçış yok dolayısıyla bu tüketim değerlerini bu trafikler dahilinde yani normal bir İstanbulda yaşayan vatandaşın işe gidip gelme zamanlarında ölçme fırsatı buldum.

Zaten isteğim de oydu ... Şehir içi bomboş yolda hızını ayarlasın gidersin tüketir 5 lt; o bi anlam ifade etmez önemli olan normalde kullanılan zamanda trafiğiyle beraber araba ne kadar yakıt tüketiyor ...

Ben de bunu burada çok iyi ölçme fırsatı buldum... yaklaşık 3 ay ve yaklaşık 5000 km bu denemeyi yaptıktan sonra tüketim tabi kendini gösterdi... bir değere oturdu...

Araç sürekli bu güzergahda kullanıldı arada herhagi bir şehir dışı, yani yakıt tüketim ortalamasını aşağıya çekecek bir güzergaha gidilmedi. Asıl önemli olan noktası bu... Sadece şehir içi tüketim ortalamasıdır.  O0

evet şimdi sonuç ....

- Bir depoyla 650 km yapılabiliyor bahsettiğim güzergah ve saatlerde... ve de depo 47 lt benzin alıyor bittikten sonra ... yani 8 lt daha benzin var aslında ... bu da demek oluyor ki 750 km rahatlıkla yapılabilir bizim Mazda 3 AT lerle...  :nazar:

- Depoyu fulleyince menzil 820 km, 100 TL benzin alınca 630 km gösteriyor...  :nazar:

- Ortalama tüketim 6.9 lt / 100 km...   :nazar:O0

AT şanzımanın nasıl davrandığını nerede ne kadar çekiş aldığını yakıt tükettiğini tanıdıktan sonra kendinizi hiç kasmadan sadece sakin kullanımla bu değerlere ulaşmak mümkün yeter ki sürücü aracını iyi tanısın...

Yakıt tüketimi benim hep savunduğum gibi arabadan çok sürücüyle akalıdır ... sürüş temponuzu biraz ayarladıktan sonra büyük miktarda tasarrufa gidebilirsiniz.... Krizin yakamıza yapıştığı bu günlerde arabayla seyahatin külfetini mümkün olduğunca aşağıya çekebilirsiniz.

Bu yazı bizim arabalarımızın söylenildiği kadar çok yakmadığını göstermek için yazıldı. Eğer ki şoför arabasını iyi tanır temposunu ona göre ayarlar ve biraz da tüketimi aşağı çekmek İSTERSE! (ki bu istemek önemli zaten) arabanız bu değerleri tüketir, bunu göstermek için yazdım.

Araştırmaya ait fotolar da aşağıda.

Umarım biraz olsun faydası olmuştur.  ;)

post-0-141695276974_thumb.jpg

post-0-141695276979_thumb.jpg

post-0-141695276982_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben zamanında 640 km vs yapıyorum dediğimde pek kimse inanmıyordu  :egy: kutlarım sizi güzel sonuç :) mazda3. at sine çok yakan diye bir civic A.t sürsünde 400 km yukarı nasıl çıkıyor 1 depoyla görelim anca kasarsan 450  :D  :2funny:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...