Jump to content

Distribütör Sorunu Hakkında (Familia - Practica 1.5)


canozcan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

merhabalar

aracımın kalkışta 2. vitese geçtikten sonra toparlayamama patlatma vuruntu yapma gibi sorunundan dolayı kırklarelinden kalkıp maslaktaki yetkili servise getirdim. dünden beri yapılan testler sonucu sorunun distribütörden olduğunu anladık. bu arada gaz kelebegi, akış metre gibi şeyler temizlenmiş ve elden geçmiş oldu. ne distribütör içindeki tevzi makarasını degiştirdigimizde  ne de distribütör kapağını degiştirdigimizde pozitif bir sonuç aldık. sadece distribütörü komple degiştirdigimizde sorun kesildi.

  şimdi sonuç olarak distribütör arazılı fiyatı ise çıkmacıda 400 ytl imiş. daha ucuzunu ama problemi çözebilecek bir distribütöre ihtiyacım var çünkü durumum kurtarmıyor ve ertelemekte istemiyorum.gelmişken halledip dönmek istiyorum. bu konuda yardımcı olabilecek ve ilgilenebilecek bir arkadaş var mı ?

not : familya ve practica ların distribütörleri ile aynı imiş..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

bastım parayı aldım öyle :)

Valla sen bastın parayı aldın parçayı ama biz senden kerpetenle laf alacağız anlaşılan :D

Kaça aldın? nerden aldın? çıkma mı? yeni mi? aldın :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

300ytl ye ikitelli hurdacılar sanayi 4.sokak tunay oto, çıkma aldım. taktıgımız anda zaten problem çözüldü yarım saat kadar tecrubede yaptık sorun çıkmayınca önceki mesajda dedigim gibi pastım parayı aldım :)

yeni almadım çünkü orjinali 1.400ytl yan sanayisine de güvenemedim motorun o hararetli ısısına dayanabilecegini sanmıyordum. inşallah bu çıkma parçamın km si daha vardırda bu sorunu bidaha görmem :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 yıl sonra ...

disbiritörü bir türlü ayarlayamadım. disbiritörün resmini çekip buraya koyan arkadaşlara çok dua edicem... birde gaz kelebeğinin vana ayar vidasını gösteren resimde ekleyebilirseniz çok sevinirim. yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

uç noktalar dışında her ayar tutuyor. ancak beraberinde kelebek vana ayar vidası ve hava ayar vidalarınında pozisyonu ayarlanmak gerektiğinden; sabit bir disbiritör ayarı gerekli ki onun üzerinden diğer ayarları yapayım.

ancak lantis ve familyaların disbiritör ayarları aynı olmuyor. familyanın disbiritör konumu lantise çok fazla düşük geliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle bir avans tabancası lazım. Avans tabancasıyla avans ayarını belirlenen değere göre ayarlayın benim 121 de 16 derece idi. Daha sonra avans değişimiyle beraber yaşanan rölanti artması ya da düşmesini hava ayar vidasından ayarlayabilirsiniz. Unutmayın avans ayarı  rölanti deviri fabrika verisinde olduğunda yapılır. Yaklaşık 800 devir civarı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...

bende tabanca ile ayarlattım daha hassas ayarlandıgı için arac daha seri ve daha sessiz oldu tavsiye ederim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 yıl sonra ...

Arkadaşlar merhaba,

Uzun zamandır çözmediğim silkeleme problemi distribütörden kaynaklandığı iddia edildi.

Fiyatlarını araştırdım orj. 1750 liraymış yan sanayisi 550 lira oldukça pahalıymış.Bunun tamiratı mümkün müdür?

Arabamın herşeyinden çok memnunum ancak çok az olmakla birlikte silkemele olayı var.Örneğin araba 1. viteste kalkıp  2. vitese atıp hızlanırken 3000 devire kadar silkeliyor ancak sonrası mükemmel.Sinek küçüktür ancak mide bulandırır misali 1 sene oldu bulamadım sıkıntıyı.Genel olarak performansdan memnum, yakıt gayet iyi ama silkeleme arabadan soğutuyor beni.

Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sorular...

Araçta lpg var mı?

Varsa bu silkelemeyi sadece lpg de mi yapıyor yoksa benzinde de bu silkeleme var mı?

Lpg varsa;

Buji tırnak aralıklarını 0,6 filer yapın, benzin yarım depodan aşağı olmasın, lpg ayarlarını iyi bir ustaya yaptırın.

Lpg yoksa veya benzinde de aynı silkeleme oluyorsa;

Boğaz kelebeği temizliği yaptırın, buji kablolarının sağlam olup olmadığını kontrol ettirin...

Distribütör kaynaklı sorunsa eğer, değiştirmeden önce emin olmanız gerekli çünki az para değil, mersin'de çıkmacılar var bildiğim kadarıyla deneme yanılma yoluyla sorunun kaynağını öğrenebilirsiniz...

Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Veli abimizin dediğine artı olarak bizim BG kasalarda distiribitör içinde kronik sorun olan lale dedikleri parça var belki sizdede o problem olabilir sorunun nerde olduğunu bulmak gerek

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Zaten il yaptığı açıklamada, distirbutoru komple değiştirdiğimizde sorun çözüldü demiş.

çıkmacılarda 250-300, orjinali , 1bin tl nin üzerinde zaten.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...