Jump to content

Yeni Ses Sistemi ve Tesisatçı?


Guest gOOsEE
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar 3-4 ay süren "ses sistemi" araştırmalarımın sonunda sistemi kurmaya karar verdim. Balıkesir'in en iyisi dedikleri yere gittim (Orası "Hira Family" oluyor). Tabi elimde ajanda, kafaya takılan sorular ve araştırılmış ürünler ile birlikte.. İsteğimi ilettim. Fiyat performans olarak bana en uygun gelen şu ürünler:

Amphi JBL 1004 GTO (4x100 4 Ω da, 4x150 2 Ω da)

Subwoofer JBL GT5 12 (275 W RMS, 1100 W Peak)

Component JBL GTO 608C (70 W RMS, 210 W Peak)

Amphi 1004 yerine GT5 604 (260 YTL)

Subwoofer aynı (190YTL + 50 YTL Kabin)

Componentleri de JBL GTO 607 C (190 YTL) yapalım dediler. 60 YTL kablo, 30 YTL dönüştürücü, 60 YTL İşçilik (ki bu bana biraz az geldi). (Peşin fiyat).. Fiyatlar başta cazip gibi geldi ama bu ürünleri araştırmamıştım daha önceden. Neyse kafamdaki soru işaretlerini de kaldırdıktan sonra, evin yolunu tuttum.

Ardından yeni bir araştırma serisi.

190 dediklerini 140 a, 240 dediklerini 150 ye bulunca, işçiliğin neden az tuttuğunu anladım sanırım..

Sonunda internetten;

Amphi JBL GTO 1004

Subwoofer JBL GT5 1204 BP (GT5 12 nin orjinal kabinli olanı)

Componentleri ise Alpine SPG 17CS aldım..

Componentlerde JBL den caymamın sebebi ise hoparlörlerdeki Ω değerini arttırmak, o kapıyı bir daha hiç kimseye açtırmamaktı. JBL 2Ω , Alpine 4Ω (Ω değeri arttıkça kalitedeki belirgin artışı sanırım biliyoruz + Alpine).

Öyle yaptım ama Subwoofer çok değişik geldi. Çünkü ilk defa gördüm, woofer ın önüne cam koyduklarını.. Alırken fotolarını tabi ki de inceledim ama cam olduğu pek anlaşılmıyor, orası boşluk gibi duruyordu (Satın aldıktan sonra daha ürün gelmeden woofer ızgarası aramazdım) .. )

Paraya biraz kıydım evet, hatta aramızda bazı arkadaşlar "ne gerek var orjinal kabine" diyebilir ama emin olun "Hira" nın vermiş olduğu fiyatla aralarında pek fark yok..

Şimdi tüm ürünler elimde. Balıkesir'deyim. Ben şimdi tekrar Hira'ya gidip "Al kardeşim ben ürünleri aldım.. Buyrun takın" dersem ne olur? İşçilik ne hale gelir? Fiyatı ne olur? Tavsiye?

(Hira'dan sonra ikinci gelen yer, sadece kuş cinsi arabalara hizmet verdiğinden pek yaklaşmak istemiyorum.)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...