Jump to content

Mazda 626 ABS Problemi


sTaRs
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

arkadaşlar yakın zamanlarda arabamda bir sıkıntı meydana geldi... bir sabah işe giderken ABS ışığı sönmedi... bir kaç kontak aç/kapa yaptıktan sonra lamba söndü...ama problem hala devam ediyor... bazen yanıyor bazen yanmıyor... bazende yolda giderken yanıyor... yolda giderken arabayı stop edip, vurdurma yöntemiyle tekrar çalıştırdığımda lamba sönüyor...bazende, kırmızı ışık vs. durumlarda normal bir şekilde durunca yanıyor, yani tam olarak aracın hareketi durduğunda yanıyor... lamba sönükken ABS çalışıyor, test ettim...bir sıkıntı yok... ama ABS lambası yanınca normal frenlerle duruyorum... garip bir sıkıntı var gibi... :kafa: sizce neden olabilir? fikirlerinizi ve bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • Yanıt 72
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

  • emytoget

    14

  • oguzhaneron

    6

  • domestos

    11

  • civler

    7

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

garip bi yorum yapıcam ama belki işe yarar: abs li araçlarda beyinle ilgili bi sorun oluyor genelde, benim ustam bir keresinde abs ışıgı yanan doblo yu beynini açarak ordaki sensörlerin temizliğini yapmıştı yada ona benzer birşey, aracınızı o şekilde kullanmaya devam ederseniz Allah korusun bigün yolda frenleriniz kilitlenir yolda kalırsınız en kısa zamanda bir servis yada iyi bi tamirciye gidin, aracınıza bir alet baglanıp arızanın nerde oldugunu öğrenebilirler onarımı yapılıp arıza beyinden silinir, bilgi ekranındaki abs ışıgı söner

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yapılacak tek şey aracı elektronik test cihazı olan bir servise veya ustaya götürüp cihazla aracın arıza kayıtlarının incelenmesi  ;)

cihaza bağlanmadan ne desek boş olur. 

olabilecek arızalar şunlardan biri çıkabilir

1)abs sensörlerinde veya kablolarında hasar veya temassızlık

2)tekerleklerdeki abs dişlilerinde hasar veya dişli aralarına çamur vb. yabancı madde girmesi

3)abs kontrol motoru soketlerinde temassızlık

4)abs kontrol motorunda arıza

5)abs kontrol modülünde arıza (abs beyni)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 ay sonra ...

benim araçta da aynı problem yeni oluştu. Eğer araç çalışıyor ve hareket etmeden ABS beyin lambası yanıyor ise problem ABS beynidedir. Yok eğer araç hareket ettikten sonra lamba yanıyorsa problem, ABS sensorlerindendir. Halil İbrahim bey in yazdıklarına aynen katılıyorum. İlk etapta sensörleri temizletmekle işe başlayın. derim ben öyle yapacağım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 ay sonra ...

Merhaba Arkadaşlar...

99 626 aracımda Abs ikaz lambası yanmaya başladı. (Bazen yaıyor bazende devreye giriyor ilk çalıştırmalarda)tamircime götürüp sensörleri temizlettim ancak sorun düzelmedi.

Bende yetkili servise (mermerler) götürerek bilgisayarda baktırdım. Serviste bilgisayarla yaptıkları kontrolde 13 14 (arka lastikler) hatası buldular.

Arka lastilere kadar kabloyu takip ederek soketlerde olcum yapıp dirençlerin normal olduğunu söylediler.

Çözüm olarakta sorunun abs beyninden kaynaklandığını; sipariş yada cıkma ile düzeltilebileceğini söylediler.

Yeni parça fiyatı işçilikle 1750 tl ye maloluyor.

Çıkmasını araştırdım seri numarasından ve 400 500 tl ye buldum..

Sizlere sormak istediğim bu konuda nasıl davranmalıyım. Normal disk firenle kullanmamda sakınca varmıdır. Malum maliyetleri biraz kabarık.. çikma ise garantili değil malum.

Birde tecrübe ettiğim kadarıyla ocak 2010 dan beridir bu sorun var ve kış aylarında araç soğukken abs devreye giriyor ve çalışıyor. Ancak motor ve hidrolik yağları ısındığında abs işığı yanıyor. Sizce sorun hidrolik yağından kaynaklanabilirmi. Yani değiştirmek çözüm olabilirmi.. Yada bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir ve nasıl çözümleyebilirim...

Değerli bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

üzerinden zaman geçmiş ama yazmak istedim...aynı sıkıntı bendede oldu... hatta http://www.mazdaclubtr.com/index.php/topic,16592.msg315552.html#msg315552 burada konu açmıştım...bir göz atın isterseniz... bendede 99 626 var. ben abs beynini söktürdüm. elektronik işlerinden anlayan ve bu tür konularda müşteriler tarafından rağbet gören bir yere gittim...abs beynini açtılar...lehim atması ve bir diyot tarzı parçanın yandığını söylediler...yarın alabilirsiniz dediler..bende 1 günlüğüne bıraktım abs beynini...ertesi gün gittim ve taktım abs beynini...test sürüşüne çıktım ve hiç bir problem olmadı... 115 tl gibi bir maliyet çıkmıştı bana...umarım probleminiz en kısa zamanda hayırlısıyla çözülür...

normal frenlerle kullanmanızda bir sakınca görmüyorum şahsen...ancak abs güzel bir sistem olduğu için yaptırmanızda fayda var...yaptırmasanız bile o lamba gözünüze batar ve canınızı sıkmaya başlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

eger elektronık bı problemse bostancı sanayisinde bi elektronıkcı usta var benım otomatık sanzumanın beynını yaptı hıckımse cozemedı saolsun cevat usta(wankel motor) ve elektronıkcının sayesınde beyındekı problemden kurtuldum bı gotur arabayı derım elektronıkse kesın halleder mazda servısınde calısmıs uzun sure baya bı bılgıye sahıp bellı oluyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar ilginize teşekkürler.

Çözüm yollarından biriside Abs byninin sökülüp tamir edilmesiydi servis tarafından önerilen ama tamir olamama riskinden bahsederek bu yöntemi tercih etmememi söylemişlerdi.

Ancak sizlerin deneyimleri şüphesiz önemli ve bende bu yönde düşünüyorum. Bostancıya gidip baktırabilirim. Sonuç alırsam buradan bilgilendiririm sizleri..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 9 ay sonra ...

kardeşim senin sorunun ABS beyni su almış senin abs beynini degiştir opan mazda servis ismail usta saygılarımla

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kardeşim senin sorunun ABS beyni su almış senin abs beynini degiştir opan mazda servis ismail usta saygılarımla

Bunu sürekli belirtmene gerek yok profil bilgilerinde yazıyor zaten ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 3 ay sonra ...

4 gündür abs ile başım dertte 

Sabah çalıştırdığımda fren yapana kadar sıkıntı yok fakat 1-3 deneme freni yapınca Abs ikaz lambası sürekli yanmaya başlıyor.

Ctesi günü oto elektikçiye gittim manuel olarak tüm abs kabloları ve frenlerdeki uçları lastikleri kontrol ettiler bi sıkıntı yok denildi. (40 TL) de bayıldık ama 2 saat sonra aynı işlem tekrarladı.

Bu konuda nasıl bir yol izlemem gerekir.Mağlum servise Selam versek en az 100 TL istiyorlar.

aracım 1999 model 626 GLX 165000 Km de

Frenlerim yarıdan az kalmış bir vazıyette.

Eğer bu konuda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim yada yardımcı olabilecek Arkadaşlar var ise görüşmek isterim

İRT: 0506 585 90 70 BEYHAN KÖROĞLU SAKARYA

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Beyhan normalde ilk bakılan yağ seviyesi, sonra balata durumu, en sonrasında elektronik arızadır.

Balatalar iyi diyorsun. Bence beyne baktır. İstanbuldaysan Adem Ustamız var (Ekinciler Oto) bir ona uğra.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 yıl sonra ...

bizim sağ arka sensörde arıza çıktı beyhan beyle görüştük dediği gibi sadece adapazarı bülbüllerde var. o da 230 liraya yapılıyor. söktüm sensörü temizledim 2 ay bişe olmadı şimdi yine yanınca araştırdım en az 30 yeri aradım yok... hele ankara 278 tl dedi birde ellerinde yokmuş. internet güzel şey .Çinde 18 usd kargo ile 43 usd ye geiyor.lakin 100 tane alırsan fabrika kıyakta yapıyor. e bay da 44.86 usd ye buldum almanya da 32 euro. kablo numarası ile yazıldığında da parçayı bulabilirsiniz.GE7C 43 72 Y . aradaki farkın maşallahı var. 1 haftaya gelir. 5 dakikalık işi var takar 150 lira ile de bayramda çocukları sevindirecem.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu tip uzun bağlantı adreslerini paylaşırken, Kolay Url'yi kullanmanızı öneririm. Grüntü açısından kalabalık durmuyor.

http://kolayurl.com/8rt

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Siparişi verdiniz mi? Sonuçları bildirirseniz çok sevinirim. dışarıdan otomobil parçası getirten tecrübelere ihtiyacımız var haliyle eski araç kullanıcıları olarak. Türkiye'de mazda parça fiyatları belli :D

Geçmiş olsun

iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 4 ay sonra ...

Saygıdeğer arkadaşlar ABS sorunumuz nihayet çözüldü. Şöyle oldu; e-bay sitesine üye olup paypal hesabı açtım. daha sonra almanyada 27 euro ya parçayı buldum. almanca türkçe sözlükten adamla anlaştık, lakin 17 euro nakliye parası ödedim toplam 44 euro paypal hesabına para yatırdım. kredi kartından 109 tl kesildi. 15 gün içinde geldi. 3.60 tl gümrük ödedim toplam 113 tl ye geldi. kendim taktım. çok şükür çalışıyor. şimdi çin den buldum gelmesi 1ay gibi bir süre sürüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş


×
×
  • Yeni Oluştur...