Jump to content

Mazda 626 ABS Problemi

sTaRs
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bu fren hidroliği değişimi ile alakalı bir şey eklemek istedim, fren hidroloğini en iyi makinayla değişiliyor, yukarıdaki hidrolik kutusuna bağlıyorsunuz agız kısmından,  yeni yağı basınçla basıyor, sizde alttan her tekerdeki hidrolik boşaltma valflerini açarak, eski yağı takii yeni temiz yağ akana kadar akıtıyosunuz, ne hava kalıyor nede eski yağ, anlayacağınız temiz iş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 74
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• emytoget

14

• oguzhaneron

6

• domestos

11

• civler

7

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Bu fren hidroliği değişimi ile alakalı bir şey eklemek istedim, fren hidroloğini en iyi makinayla değişiliyor, yukarıdaki hidrolik kutusuna bağlıyorsunuz agız kısmından,  yeni yağı basınçla basıyor, sizde alttan her tekerdeki hidrolik boşaltma valflerini açarak, eski yağı takii yeni temiz yağ akana kadar akıtıyosunuz, ne hava kalıyor nede eski yağ, anlayacağınız temiz iş.

Aynen dediğin gibi yapmıştım bende tertemiz iş olmuştu

C5303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelilkle büyük geçmiş olsun, Allah beterinden korusun...

Aracı galeriye vermişsiniz sanırım yaptırıp kullanmak mantıklı değilmiydi

Galirici arkadaşım satarsa satar satamazsa yada istediğim fiyata gitmezse parça parça satacam. Toplamak tercihim değil. Herkese teşekkür ediyorum saoğlun inşallah kimsenin başına gelmez...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çok geçmiş olsun ya :( Allah daha beterinden saklasın..kötü bir şey kaza..Allah kimseye yaşatmasın..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Daha once eski arabamda basima gelmişti ayni olay. Bilgisayara baglattigimda lastik sensirlerinden birinde ariza vermişti.  Kontrol ettirdigimde beyne giden kabloda hasar oldugunu bulmuslardi yaklasik 25 tl masrafla kurtulmustum. Umarim sizde a bir masrafla hallesersiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Daha once eski arabamda basima gelmişti ayni olay. Bilgisayara baglattigimda lastik sensirlerinden birinde ariza vermişti.  Kontrol ettirdigimde beyne giden kabloda hasar oldugunu bulmuslardi yaklasik 25 tl masrafla kurtulmustum. Umarim sizde a bir masrafla hallesersiniz.

Arkadaş ucuz atlatılmış bir kaza geçirmiş, dolayısıyla masraf ufak tefek ile kalmamış... :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaş ucuz atlatılmış bir kaza geçirmiş, dolayısıyla masraf ufak tefek ile kalmamış... :(

Yapacak bişey yok abi bu saatten sonra konuyu da böldüm. Biri abs problemini anlamak için konuya girecek benim kazayı okuyacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Geçmiş olsun hocam,

aynı sorunu ben de yaşadım. Önce kontak kapalıyken abs motoru çalışmaya başladı. Abs beynine bağlı soket oksitlenmiş olabilir. Onu temizletirsen sorun geçici olarak biter. Sonraki aşama ABS çalışmamaya başlar ver ABS ve TCS lambaları sürekli yanar. Japon araçlarına ait bir tespit cihazında baktıracaksınız, sonra da iyi bir oto elektrik elektronikçiye gidip abs beynin söktürüp tamir ettireceksiniz. Muhtemelen bir iki diyot yanmış olabilir. Ben o şekilde kurtardım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Geçmiş olsun kardeş,

15 gün önce ben de aynı sorunu yaşadım, benimki önce ara ara  sonra temelli yanmaya başladı.  Burada yazdım inceleyebilirsin. Ama büyük bir ihtimalle beyinde sorun vardır. Yapacakların:

1- Japon araçlarına özel bir ölçüm cihazına sok,

2- Arızayı bir sildir. Hareket edince tekrar yanarsa, tekrar sildir. Sonra tek tek tekerlekleri çevirsinler ve baksınlar belki tekerlek sensörlerindedir. Hangi teker dönünce yanarsa onda sorun vardır.

3- Eğer beyindeyse bu işi daha önce yapmış Oto elektrik elektronikçiye götür, beyni açıp bakacaklar. Belki sadece pompa motorunda olabilir o da işe yaramassa beyni açıp devreleri kontrol edecekler, arızalı diyot, devre vs. değiştirecekler sorun biter. Ama 2 gün sürebilir.

Bazan sensörlere giden kablo soket gevşemiş olbilir. Onlar çözerler. Ben Samsunda yaptırdım. Bitti.

Tekrar geçmiş olsun. Çözemessen haberleşiriz gine.

Hocam merhaba, Samsun yakın bana. Samsunda elektrik, elektronik ve motor konusunda bizleri uzmeyecek gerçek mazda ustası tavsiyen varmıdır.  Forumdaki tüm arkadaşlardan rica etsem, Samsun, Ordu ve Giresun illerinde işinin ehli mazda ustası tavsiye edebilir misiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 9 yıl sonra ...

Merhabalar konuyu açalı aradan 14 yıl geçmiş  Yıllar öncede 99 mazda 626 aracımın ABS ışığı yanmıştı. Fakat o zaman sağ arka sensör de promlem olduğu ortaya çıkmıştı. Sensörü değiştirip yıllardır sıkıntısız devam ettim. Şimdi gene aynı ABS ışığı yanıyor. Konya merkezdeyim ve arıza tespit cihazı maalesef yok. Cihazı olan bir yer varsa da bulamadım. Manuel olarak beyinden gelen kablolardan tutunda, ön kapılarda ki kablolar ve arka koltukların oradaki kablolara kadar herşeye bakıldı. 4 lastik söküldü tek tek kontrol edildi. ama sonuç yok. Lamba hala yanıyor. Promlem şu şekilde başladı... Lamba durduk yere ara sıra yanmaya başladı. Bazen de hiç yanmıyordu. Lamba sönükken ABS çalışıyor sıkıntı yok. Lamba yanıyorken ve seyir halindeyken aracı stop edip vurdurduğum zamanlarda lamba sönüyordu ve ABS çalışıyordu. Son zamanlarda artık vurdurmaylada düzelmez oldu. Konya merkezdeyim. Artık ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Bilgilerini paylaşacak, yönlendirecek, yardımcı olacak arkadaşlar varmı dır acaba? şimdiden herkese teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Normalde fren servislerinin çözebileceği bir şey lakin detaylı kontrol yapılıp sonuç alınmadıysa özellikle mazda ile ilgilenmiş bir oto elektrikçinin göz atması gerek diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...