Jump to content

Mazda 323 hb 1991 model LPG


andreanof
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

arkadaslar mazda 323 hb 1991 model almaya cıddı cıddı nıyetlendım. arabanın motoru temmuz ayında sıfırlanmıs muayenesı yenı yapılmıs anladıgım ve gordugum kadarıyla temız bır araba fakat kafama takılan bı kac bısı var yardımcı olursanız sevınırım cunku lafın dogrusu pek anlamam araba teknıgınden.

1- arabada suan standart otogaz sıstemı var. bu arabaya sıralı otogaz takırabılırmıyım.

2- suan km'de 240 lira yakıo sıralı taktırırsam bana tasarruf avantajı olurmu ne kadar olur?

3-240 bıraz fazla gıbı geldıde bana o yuzden :)

yardımcı olursanız cok sevınırım en azından bı fıkır sahıbı olurum az cok. bu ıslerden pek anlamıorm teşekkurler sımdıden

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bahsettiğiniz araca üzerinde takılı olan standart lpg sisteminden başka bir sistem takamazsınız.1991 model 323 ler karbüratörlü modellerdir(araç gümrük girişli değil ise)  sıralı sistemler yeni nesil araçlar (çok nokta enjeksiyonlu) için üretilmiştir,,,,,,,240 kuruş yakması kış mevsiminde normal sayılabilecek bir rakam,

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

3- 240 fazla

2- pas

1- sıralı taktıramazsın. sıralı taktırılabilmesi için motorun çok nokta enjeksiyonlu olması gerekir. o modellerin büyük çoğunluğu karbüratörlü, çok nadir bir kısmı tek nokta enjeksiyonludur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tşkrler arkadaslar peki bişi daha sorucam. yakıt tasarrufunu iyi bi ustaya gostersem halledebılırmıyım veya burda bu aracı kullanan arkadaslar varsa yardımcı olabılırlermı bana onlarınkı ne kadar yakıyor , daha az yakması ıcın bı fıkır verebılırlermı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Hava - Yakıt - Ateşleme sistemleri temiz ve bakımlıysa, LPG servisine gidip iyi bir ayar yaptır. Senin araba kullanım alışkanlığın, araba sürme stilin sarfiyatta birinci derece etkendir. O arabanın normal şartlarda şehiriçi kullanımda 20 kuruş civarı yakması gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tskkrler Mustafa abi. aracın otomatık vıtes oldugunu belırtmeyı atlamısım sanırım buda farkettırır yakıt yakma mıktarını

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Evet farkettirir.

Ama yine de bana biraz fazla geliyor bu rakam. Benim 1,8 familianın şehiriçi kullanımda zamdan önce 18 kuruş civarıydı sarfiyatı. Hadi şimdi olsun olsun da 20 kuruş olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben bu konuyu k.çekmece oto sanayıde bı ustayla daha paylaştım bu sabah. bana dedıgı aracın memelerını sıkıstırırız 200 kurusa kadar duser sehır ıcı dedı ama arabanın çekişi düşermiş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben bi ara duymuştum karburatörlü araçlar için sıralı sistem takılabiliyor diye ama vaktim olmadı araştırmaya, buji hava filtresi birde sanırım lpg için bir filtre oluyormuş bunlar kirliyse temizletmekle ugrasmadan değiştirin, temizse yine mustafa abinin dediği gibi iyi bir tüp ayarı işinizi görür, araçta orjinalden farklı egsoz yada daha büyük ebat lastik jant yakıtı farkettirir, tüp beğninin markası da yakıt durumunu değiştirir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sen ole dıınce arastırdım karburatorlu arabaya sıralı sıstem takılıyormus fakat bı seneye kalmadan kucagına alırsın motoru dedıler :) cok zararlıymıs. bu pazar ıcınde satan adamla anlasmıstık satış ıcın ama haftasonu ıstanbulda cok kar olcak dıolar sanırım haftaya sarkıcak. aldıktan sora her sorunda basınızı sısırırım artık :) ilgilenen arkadaslara cok tesekkur edıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

zam gelmeden önce ısparta-ankara git gel + ankaranın içi dahil 1000km yaptım 155TL harcadım taş çatlasa 160krş yakmıştır şehir içi de 200krş yakıyor (17" jant ve son susturucu değişimi abart egsoz var aracımda)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu yazın giresune gittim aracıma 3 kere gaz almak için durdum toplamda 95 lik yakıt ile uzun yolda genelde hız 100 km  820-830 gibi bir km yaptım bazen sadece 1-2 kere 140 160 civarlarına cıktım onun haricinde hiç basmadm sakin kullandım

mazda 323 sedan

,

su anda aracım şehir içinde 240 civarı yakıyor gaz 2.02. tabi tam gazı bitirmiyorum 30 tl alıyorum lamba sönene kadar kullanıyorum tam bitirmeye gitsem tahminim 30 tl ye 130-135 km yi biraz daha geçer

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Sarfiyat konusu aşırı göreceli bir durum. Benim yazdığım rakam tamamen sakin kullanım + orjinal jant lastik + iyi yapılmış ayarlar + yeni buji + temiz filtrelerle elde edilebilecek yaklaşık değerlerdi.

Örnek: Yaz aylarında İzmit - Ankara - İzmit arası otobanda ortalama 120km hızla gittiğimde çok rahat bir şekilde 1 depo ile gidip 40 lık simit depo - max. 33 litre alıyordu 1 depo ile geri geliyordum. Dört gün önceki gidiş gelişimde yaklaşık 1,25 depo ile gidip 1,25 depo ile geldim. Aradaki farklılıklar yazlık lastikler yerine kar lastikleri takılı. Giderken yolun bazı kesimlerinde kar ve buz üzerinde düşük vitesle gittim. Dönüşte ise ortalama hızım 140km civarıydı. Bu olumsuz şartlar bana fazladan yakılmış yarım depo gaz olarak geri döndü.

En garanti sarfiyat ölçümü için depoyu fulleyin. Gaz bitene kadar kullanın ve bu şekilde 1 depo gazın kaç km. yol götürdüğünü hesaplayın. Nasıl olsa gaz bitse bile illaki deponuzda sizi benziliğe götürecek kadar benzininiz vardır. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

andreanof dostum senin adamın benim:) öncelikle bi kaç bilgi vereceksin, sonra bi bakacaksın kafanda hiç soru işareti kalmamış;)

benim bir kaç başlığım var sitede onlara önce bi göz at derim.

soracaklarım çok basit.

araba kaç km? ve fiyat kaça anlaştın? birde arabayla uğraşacak vaktin var mı?

240 kr bu araç için normal. dahada indiririm diye hiiiç kurcalatma max 20 kr iner 3 ay binersin tekrar 10 kr artar. sen o kadar indirecem derken masrafını amorti edemezsin. bi gaz ayarına sok olsun bitsin. yok illaki düşürürüm dersen buji ve kabloları, filtreler, motor ve şanzıman yağı. lastikler ve çapları. karbiratör bakımı... böyle uzar gider.

şehir içinde otomatik araba süper. üstelik istanbulda...3 ileri otomatik ve 3. viteste 90 - 100 yaptığın zaman 4000 devirlerde seyrediyor biliyormusun? bu arabanın şanzımanı ne durumda biliyormusun? diyelim ki bozuldu tamir fiyatı nedir? bunların hepsini tecrübe ettim maalesef. almadan önce erinme sanayiye git gaz ayarına sok egsoz da kaçak var mı onuda görmüş olursun.(10 tl) rot-balansçıya götür ön-arka takım baktır.(10tl) motorcuya git avans'a baksın(10 tl) otomatik şanzıman konusunda kendinden başka dostun yok. bu işi yapan adam azdır. arıza yaptığın zaman birinden birine mutlaka öpülürsün, sanayi adamıda bunu çok iyi bilir. kimse ucuza iş yapmaz. şanzıman bozuk olsa dahi sağlam derler ki ben yetkili serviste baktırdım onlarda sağlam dedi 1 ay sonra kucagıma aldım... otomatik şanzımanda arıza kolay kolay anlaşılmaz. en güzel anlama yöntemi motor soğukken bakmaktır. tak tuk vuruyorsa, gaza bastığında gitmiyorsa iki nedeni vardır. Yağ kötü yada arızalı. motor sıcakken düz yolda gaza sonuna kadar basacaksın araba 6bin devire kadar çıkıp ikinci vitese geçiyorsa sorun yok ama 4 binde vites geçiyorsa o arabanın şanzımanı daha önce kurcalanmış ve yapılamamış demektir. mazda arabada motordan korkulmaz. km kaç olursa olsun bi rektefiye yaparsın 200bin daha binersin. ama otomatik şanzımanlı eski arabalarda parça sorundur. mesela türbin dedikleri parçayı bulamazsın... ayrıca piyasası ölüdür satamazsın. daha yazmakla bitmez. umarım yardımcı olmuşumdur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mrwtgn kardes valla yazdıklarını kopyalayıp word'e kaydettım masaustune, kullanma kılavuzu gıbı valla :) arabanın motoru temmuzda degısmıs o gunden sorada 9000 yapmıs. aldıgım arabanın sahıbı yabancı deıl o yuzden bı cok parcasını deıstırıo sanzımanda bunların ıcınde. ama bu dedıklerını cok dıkkate alıcam emın ol, emegıne saglık ugrasmısın o kdr yazmak ıcın saolasın cıdden. cok tesekkur edıorum herkese  cok ugrastınız benım ıcın hepınızın elıne saglık. inşallah bende bısıler ogrenırım bu konulardada sızlere yardımcı olurum sorunlanızda. foruma uye olurken bu kdr kafamdakı soru ısaretlerını gıderıcek cevaplar alcagmı ummuyordum ama fazlasını buldm :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Rica ederim yardımım dokunur umarım. Yalnız anlamadığım birşey oldu yabancı değil, parçaları değiştiriyor demişsin. Alacağın kişi tamirci mi? Yada yakın biriyse arabayı al 3 gün kullan:) hoşuna giderse alırsın:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...