Jump to content

1999 323 Astina GT Uyarı Işıkları Problemleri(abs-tcs-airbag)


Guest mustafa.smmm
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Guest mustafa.smmm

arkadaşlar aracım ısındıktan sonra abs ve tcs ışıkları yanıyor abs devre dışı kalıyor.

ayrıca, ara sıra hava yastığı ığıkları 23 ve 47 uyarısı veriyor(sensör).

marmaris teyim. bu sorunlarımı çözecek ve aldığı parayı hak edecek bir servis biliyormusunuz.

gerekirse İzmir e kadar gidebilirim. Bosch Car vb. serviste olabilir. profosyonel olması tercihimdir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bilgisayara bağlanıp arıza kodlarından bakılması sonunda sorun net olarak bulunabilir, elektronik arızalarda bunun sebebi birçok şey olabilir, izmir de servise gitmenizi tercih ederim ancak aracınıza bir cihaz bağlayıp arızayı tespit edebilicek yerlerde var tabi japon otocular vardı yerini net hatırlamıyorum izmir sanayisinde onlar oldukçada biliçli bu konularda, geçmiş olsun

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

izmir'e gelirseniz biz yardımcı olmaya çalışırız.. İyi akşamlar...

Ferser Otomotiv

Telefon:0 232 435 03 92

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 3 ay sonra ...

  Herkese iyi akşamlar, siteye yeni katıldım ve 'http://www.mazdaclubtr.com/index.php?topic=13065.0' yazıyı okudum; gerçekten tebrik ediyorum, mükemmel bir çözüm olmuş.

  Aynı şekilde bende sorunun ne olacağını bu yolla öğrenebileceğimi düşündüm çünkü sorunun çözümü için aldığım cevap;

'Abi sorunun ne olduğunu bilemeyiz, komple sistemi değiştirmemiz gerek!' oldu. Vakit sıkıntısından daha fazla servis gezme imkanım olmadı, inşallah video aracılığıyla hata kodunu öğrenerek nokta atışıyla sorunu çözebiliriz.

  Hava yastığı ışığı yandıktan sonra soketler ve bağlantı yerlerini kontrol ettim fakat herhangi bi değişiklik olmadı.Üst linkteki yazıyı okuduktan sonra yolcu emniyet kemeri soketini biraz hırpaladım, ışık söndü fakat biri oturunca ışık tekrar yanmaya başladı.

  Bende bir video çektim; sorunun ne olduğunu öğrenmek ve bir an önce çözüme gidilmesi için sabırsızlanıyorum.

  Özellikle 'MeB Başayar Mazda' nın yardım ve yorumlarını bekliyorum.

  Şimdiden herkese teşekkürler...

  Video link: http://rapidshare.com/files/384993613/MVI_0987.AVI.html

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhabalar,

aracınızdaki arıza "Occupancy sensor (Child restraint seat detection part)" olarak geçiyor.Sağ ön yolcu koltuğunda airbag'in çocuk ağırlık sensörü var.Bu parça arızalanmıştır.Sıklıkla karşılaştığımız bir problem aslında.Çözüm ise parçanın değişimi oluyor genelde.Yaklaşık parça tutarı 1.000 TL civarında.Müsait bir zamanınızda uğrayın beraber kontrol edip çözüm arayalım.

Görüşmek Üzere

Tolga

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlginize çok teşekkür ederim.

En kısa zamanda uğrayacağım, kendim gelmeyi çok istiyorum fakat ben gelemesem bile araba bi şekilde oraya ulaşır(kardeşim veya babam), hazır indirimde varken triger kayışını da değiştirmem lazım.

Yalnız sensör gerçekten çok pahalı inşallah bir yolunu bulabiliriz.

Görişmek üzere...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 ay sonra ...

slm arkadaşlar ben 1 hft önce 99 model 323 famıly aldım benı  ılgımı ceken bıseyler var bu arabalatrın ikaz lambalırı sadece sıs ve uzunların mı var on gostergede mesela rezistans vb gibi seylerın uyarı lambası yok yada benımkılermı yanmı yo benım gostergelerde aku yag el frenı sıs ve uzun far bunların dısında herhangı bı uyarı lam bası yada acık oldugnu bellı eden bı sey yok farların acık oldugunu gözteren bı ıkazlam bası bıle yok benım ıkaz lambalarında bı sıkıntı olabılırmı ?kapı acık uyarı gıstergesı var mesala ama yanmıyo cakmakta çalışmıyo bıde bunların ustune  sıgorta kutusunda da bazı yerlerın boş oldugunu görunce aklıma bı kurt dustu bazı sıgortalarmı sokulmus yoksa bos olması normalmı .baya bı soru sordum kusra bakmmayın ama herfırı ıcın  konu acıp formda kırlılık yaratmak ıstemedın bu konularda bılgısı olan arkadaslar yardımcı olursa sevınırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bi dakka. siz benim arabadan bahsetmiyorsunuz değil mi?

maalesef bu araba gösterge fakiri.

faralar açıkken kapı açıldığında sesli uyarı veriyor.

kapı açık uyarı göstergessi olduğundan haberim bile yok. çakmak bende de çalışmıyor ve sigortalardan bazıları benim aracımda da eksik. ilginç bir durum.

herşey bir yana iç aksam olsun dış aksam olsun her yanından kalite akan bir araba. güle güle kullanın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tşk ederim daha öncei arabam flahs tı 92 model onda  bıle cogu gösterge olunca bu bana bıraz garıp geldı benım arabadamı bı amormallık var dıye dusunmeye başladım .ceabınız ıcın tşk.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 3 ay sonra ...

arkadaşlar benım arabamda  götergelerın ordakı kapı acık uyarısı durduk yerde yanmamaya başladı daha önce başına gelen varmı?tüm elektirikli aksamlar çalısıyo göstergelerın hepsi yanıyo  bı anda gıttı neden olabılır? kapı acıkken ıc aydınlatma lambası da dahıl hepsı yanıyo tek tek 4 kapıdada denedım yok  çalışmıyo.bıde bu arabaların gögüste ne gıbı uyarı lar var acaba başka yanmayan da varmı dıye ıcıme kut duştü:) araba yı yenı aldım pek bı bilgin yok mazdalar hakkında. lambası parladıysa nasıl degısterecegım hakknda bılgısı olan varmı? arabam 99 323 sedan

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...