Jump to content

Mazda 323 Hb Açılır Farlar ve Yedek Parça..


freepixel
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar ve abiler :) ben cuma günü inşallah mazda 323 alcam! Araba için görüştüm! sadece gidip satışı alcam! Herkesin korktuğu yedek parça konusunda sizin sayenizde hiç korkum yok! Acil sorularım var yalnız.. Benim çok param yok çünkü öğrenciyim :)) Her konuda uygun bişeyler bulmam lazım!

1-Sizden ricam önce konyada yedek parça ve tecrübeli bi usta öğrenebilrmiyim? Yoksa illa Ankarayamı gitmemi tavsiye dersiniz?

2-Açılır farlar çok pahalı diye bir şey duydum! kolay bozulurmu? Fiyatı ne kadar acaba? (Tamamen)

3-Mazdalarda çok olduğunu duyduğum Ses sorunu hakkında ne önerebilrsiniz? Nasıl bi önlem almalıyım acaba? Uygun fiyatlı bi önlem varmıdır?

4-Aracı almaya gittiğimde nelere bakmalıyım? Genel araba alırken çok dikkat etmek gereken ama sıradan bi bakışla görülmeyen noktalar nerelerdir? Özellikle mazda olunca nerelere bakmamı önerirsiniz? Kronik bi sorun varmıdır?

Şimdiden çok teşekkürler! eğer cevabı bu gün içinde cevaplarsanız çok sevinirim çünkü yolda olcam akşam!

Ayrıca üye olalı 1 saat olmasına rağmen Mustafa abi ve Kadir abi hakkında baya iyi şeyler gördüm :))

Unutmadan ekleyim 5250tl tüplü ve oto. vites uygunmu? Adam 8 aydır satamıyormuş! Anlaştık şimdilik..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sordugunuz her sorunun forum içinde cevabı var nefesim yettiğince forum içinde olmayanları yazıcam

1) Mekanik konusunda avrupa araç görmüş hemen hemen her usta tamirat yapar ama elektrik arızası ve kıl tüy şeylerde (gösterge elektrik tesisatları röle takma bile) tecrübeli olması gerekir

2)Farların komple seti (far motoru far şapkaları içindeki ampul oturtulan yerleri vs) 1000 1500TL civarında ankarada hurdacılarda rahatca bulursun herhangi bi parça konusunda bende yardımcı olabilirim yada

http://www.mazdaclubtr.com/index.php/topic,8966.0/topicseen.html

konudan parçacılarla görüşürsün

3)İzolasyon konusuna bi bak

http://www.mazdaclubtr.com/index.php/topic,17248.0.html

4)Forum içinde arama yaparsan genel kullanılan tabirler yapılması gerekenler var yorgun oldugum için uzun uzun yazamicam araştırırsan net bilgiler toplarsın

Aracın vize-motor km (rektefe)-şanzuman-kaporta boya- döşeme-mekanik yürüyen- aksesuar- kaza durumuna bağlı fiyat oynar ilanı koysan biraz daha yardımcı olabilirdim

Bu arada isim neydi: ???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cevabınız için çok teşekkürler.. Doğru hiç isim geçmedi :) Adım Serbay.. Memnun oldum!

1-Teknik servis hakkındaki konuyu görmüştüm fakat dediğim gibi konyada tanınmış olursa çok güzel olur :)

2- Off :)) peki hurdacılarda ne kadardır? ve kolay kolay bozulmaz dimi? :S

3-İzolasyon gerçekten çok önemli bi nokta ve verdiğiniz konu baya işime yarıyacak tekrar çok teşekkürler..

4-Tşekkürler ben foruma bakym tekrar.. yinede link bulursanız sevinirm bazen gözümden kaçıyor!

İlanda çok bilgi yok satıcı muayer yazmış bende arayıp konuştum! Vize yok, 120.000km yapmış!, Şanzıman sağlam, çürük göçük sigara yanığı gövdede çatlak yok, klima yok, kazasız ve temiz bi araç (dediğine göre)..

Tekrar teşekkürler iyi geceler..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam benden sana tavsiye otomatik vitesse kesinlikle alma. alırsan başın ağrır. öğrenci olduğun için tamirine vakit ayırırsın ama para ayıramazsın. 120 bin km olayı bana sorarsan yalandır. şanzıman arıza yaparsa eski düzenini kolay kolay tutturamazlar. otomatik şanzıman bakımsız kullanılırsa 150 binde ömrü biter diyor Oto. şanzıman tamircileri. başımdan geçen olayı anlatmıştım ama bende bulamadım forumdan silinmiş. bütün soruların cevaplanırdı. anlatması çok uzun sürer kısaca:

Arabamı 5250 ye almıştım. + 1400 Şanzıman + 400 Volan dişlisi +250 motor bakımları + 1 yılda olan elektrik aksamı, balata, filtre ıvır zıvır vs bakımları 500. ama bu bakımları yaptıktan sonra gayet düzgün masrafsız olarak bindim. bi kere tamir ettiğin yerden bir daha sorun çıkması zor bir ihtimal bu arabalarda. masraf eder adam ederim dersen sen bilirsin biz buradayız elimizden geldiğince yardım ederiz. bu senaryo arabanın bakımsız olması üzerineydi. ama araba iyiyse arada bir ufak tefekle canavar gibi binersin.

neler yapman gerektiği konusunda yürürüne baktır derim rotçuya git ön arka baktır. şanzıman içinde otomatik şanzımancının birine gir abi öğrenciyim bi tur atsak baksan nasılmış diye desen &90 adam kulağına eğilip eski araba otomatik alma boşver der ısrar edersen bi tur biner doldurmasına falan bakar iyi yada kötü der. motorda yapacağın pek bişey yok tanıdığın iyi bir adam varsa götür motoru dinlesin. iyi motorcu sesinden anlar... lpg kiti kaç yıllık mesela? 10 yılı geçmiş mi? vizeden geçer mi geçmez mi? bana kalırsa acele etme derim... ilan bir yerlerde varsa linkini gönder bakalım. bu sitede bu işin ehli bir sürü adam var şimdilik onların sesi çıkmaz :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yoo 120bin km olabilir ama vize hazırlıgında 1milyar yer 300e yakında harç borç yer onu kafadan üstüne ekle arabayı 4500e falan alabilirsen iyi olur,, gelelim diger konuya arabayı life kaldırt altına üstüne bak çarık çürük yıpranma var mı sonra rot balanscının birine git ön takım amortisör durumlarına baktır ne kadarlık bi masraf adam eder öğren..

Gelelim benim hikayeye: 5.150ye manuel 323hb aldım, 250TL ön takım 200TL 4 amortisör 300TL tüm ateşleme elemanları 100TL ön arka fren genel bakım onarım 100TL civarınada motor şanzuman yağı ufak tefek düzeltme üst kapak conta değişimi vs yapıldı arabanın bana maliyeti 6300e vardı kaba taslak ama şu anda döşeme dışında yürüyeni sorunsuz hale geldi lpg 2.1TL ve 250krş yakıyor şehir içinde birde arabayı aldıgımda 17" jant-lastik 1500TL civarında ve 300TL değerinde egsoz üstünde geldi aldıgımdada 14 ay kadar vizesi vardı şimdi 8 ay kadar vizesi var eksiği yok

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

cevaplarınız için çok teşekkürler! Adam pazarlık konusunda gelin bakın sonra pazarlık yapım demiş! İlanda gerçekten bi bilgi yok yinede durun ekleyim!

http://www.sahibinden.com/acil_323_satlik_otomotik_vites_-20WQQaXQQ16026418WQQpXQQdisplayitem

bide gece bulduğum muayenesinin bitmesine daha 20 ay olan bi araba var onada adam 5.850 dio ve bir kuruş düşmem diyor? Sizce hangisi mantıklı onun ilanıda burda! Fakat bu sedan ve baya bir bilgi var..

http://www.sahibinden.com/muayyer_satilik_91_otomatik_mazda_323_sedan_hemde_bu_fiyata-94WQQaXQQ18657526WQQpXQQdisplayitem

yarın hataya gidiyorum araçta karşıma şans eseri çıktı! çok eski bir ilan.. araba çalışanının üzerine kayıtlıymış benim tahminim hacizden kaçıyor :S ama tabi bilemicem..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

323hb i hiç gözüm tutmadı altında çürük olması muhtemel kaportayıda hiç beğenmedim sanırım doğrutma işlemi gibi birşey yapılmış birde yürüyen aksam parçaları değiştiyse bi sorun çıkıcaktır, size söylememe sebebi o kadar yol gidip araca bakıcaksınız e o kadar gelmişken masrafını düşüp alın gibi bir konusmayla karşı karşıya kalabilirsiniz

323 sedan da güzel duruyor ama bana sorarsanız 323hb daha estetik karizmatik bi araç sedana bakmayın, 323hb leri takip ederim 6bin TL ye kadar size 2-3 ilan linki atıyım kararı siz verirsiniz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

birde adama ben aracı uzun yola çıkarcam dedim! Rahat gidermi dedim sadece teker değişmesi lazım dedi! Tabi hiç bi satıcı malım kötü demez :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

http://www.sahibinden.com/mazda323_hcb-96WQQaXQQ21253041WQQpXQQdisplayitem

boya durumu kötü olsada kaportası düzgün yürüyenine baklıp 500-600 gibi elden bi pazarlıkla alınabilir ama netten değil aracı görüp pazarlık yapın ters tepmesin

http://www.sahibinden.com/arac_temizdir_arkadaslar_-46WQQaXQQ20886627WQQpXQQdisplayitem

bunuda 500TL pazarlıkla alabilirsin çok hoşuma giden temiz bi araç ön park lambalarınıda yenilersen kitap gibi olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

birde ıspartada bi mazda 323hb vardı satıldı mı hatırlamıyorum sahibi en son 5000e kadar düşmüştü hafta sonu tekrar kontrol ediyim duruyorsa ve buralara gelmeyi göze alırsan tanıdığım bi arabayı almanı tavsiye ederim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

eğer duruyorsa ve sizde bakıp al derseniz harika olur! Gerçekten bilinen bir arabayı almak çok daha iyi hele ki bilen kişi bir mazda tutkunuysa! :D Farklı Şehirleri gezmeyi çok severim fakat Ispartaya hiç gelmedim merak ediyorum :) galiba yakın olunca böle oluyor! Tekrar çok teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Rica ederim hafta sonu bi göz gezdiriyim satıladıysa sanayiye kadar gitmenize bile gerek kalmaz çeteresini uzaktan bile bakarak çıkartabilirim ( 6 aydır haftada en az 2-3 defa kaput kaldırıp kendimi geliştirmeye çalılıyorum denemeler yapıyorum) bende sizi burda en iyi şekilde ağırlamak isterim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araba alıp satarken taktiktir bu gelin arabayı görün... ustanı al gel benim vaktim yok... aracın ön taraftan darbesi var büyük mü küçük mü kaputu bilemem. arka taraftanda darbesi var. bagaja kadar geçmiş. bu yaştaki araçlarda kazaya vs çok bakmamak lazım aslında. kaportası, şasesi, direkleri sağlam mı sağlam o zaman sorun yok. hocam girme bu işe sonra mazda forumda doğan vardı o dediydi dersin :) muayeneden geçecek olsa kendisi yaptırır satar zaten ;) en fazla ederi 4000 oda motor sağlamsa...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3.5 4 milyar eder, ön tampon büyük ihtimal tamir edilemez fiberden 150-200 liraya yeni tampon yaptırırsın kaput küçük bi onarım ister ön panjur saçı da iyi bir işçilik ister bi usta bulursun 200-300de kaportacı alır, park lambasını tek değiştirsen kabak gibi sırıtır çift değiştirirsin 100TL,, aracın sağlam hatasız yürüyeni 6 milyar hasarlısı 4 hadi en kötü 5 eder

ne zahmeti zevkle :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende tam o ilanı inceleyip adama bak dağılmış arabaya 6 yazmış ben 7 ye satarım diyordum :D askere gidersem benim arabayı satıyım sana ;D önümüzde ki ocağa kadar sabredecen :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende tam o ilanı inceleyip adama bak dağılmış arabaya 6 yazmış ben 7 ye satarım diyordum :D askere gidersem benim arabayı satıyım sana ;D önümüzde ki ocağa kadar sabredecen :)

sanki bmw 330ci coupe yi kazalı satıyor arkadaş :D fiyata baksana :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...