Jump to content

Bagajdan Gelen Ses


hakan07
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

murat bey bu link kolu dediğiniz nedir.başka bir adı varmıdır.

bende gıcırtı sesinden dolayı link kolunu değiştireyim dedim ancak yedek parçacılar

bu link kolu diye kayıtlı bir şey bulamıyorlar.

acaba bu parça başka bir isimlemi adlandırılıyor anlamadım.

z rot uda değiştireyim diyorum.33,00 tl fiyat veriyorlar tanesine.

arkadaşlar bu konuda bilgisi olan varmı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

link kolu=z rot

link kolunun diğer adı z rot demekki.

yedek parça satanlara bir türlü link kolunu anlatamamıştım.link kolu diye bir şey yok dediler hep.

açıklaman için teşekkür ederim oğuzhan kardeşim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 3 hafta sonra ...

benim aracın bagajındada çıtırtı gibi ses geliyor, önde de geliyor, sinir bozan bir  durum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 5 hafta sonra ...

Dışardan takılan focus  z rotları 1-2 yıl gidiyor. Tanesine 20 Lira verdim ve daha 2 ay olmadı değiştireli. Üstündekileri de 2 yıl önce değiştirmiştim ve yine sanayiden focus z rotuydu. Tecrübeyle sabittir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 9 ay sonra ...

bagaj tarafından gelen sesi bir türlü bulamamıştım ama bir eksozcu tesadüfen z rotu olduğunu tespit etti focus c-max z rotları takıldı arabanın altına girdi lastik falan sökmeden 5 dakikada değiştirdi.Ses kesildi çok şükür(70 tl işçilik dahil).Ancak bir sorum olacak bunlar için ayar gerekiyormu yani arka tekerleklere rot balans yaptırmalıyım bu değişimden sonra

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araban hatchback dimi? Bende de var ses. Bagajın üzerindeki parça hafif olduğu için ve yerine tam oturmadığı için yapıyordu. Altına iki tane keçe parça koyduk gitti.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 8 ay sonra ...

selam arkadaşlar aracımdan bir tıkırtı gelmeye başladı. bagajı tamamen boşaltıp tekrar bindim yine kesilmedi.sesin aracın altından geldiği kanatine vardık. birşey sürekli sallanıyorö uş gibi ses geliyor. fikri ve tecrübesi olanlardan cevaplar bekliyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben şu an gördüm mesajınızı , bahsi geçen bir durum için tahmin yürütmek çok zor, neden derseniz, sonuçta siz bizzat duyuyosunuz, bu sesi, sadece diyeceğim şuki bir rotbalansçıya götürünüz, lifte kaldırınız vede baktırınız, egsoz sistemi de dahil bir kontrol etsinler, geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mustafa bey malum izin ve ramazan dönemi. Bir çok arkadaş tatilde, yazlıkta vs...o yüzden dün konu açıp, hemen ardından cevap beklemek biraz haksızlık olur. Birde kaldı ki konu başlığınız bence çok yetersiz. "Tıkırtı" şeklinde konu başlığı açmışsınız. Sorunun içeriğini özetleyen konu başlığı açmaya özen göstermeliyiz. Böylelikle hem size hemde sizden sonraki aynı soruna sahip arkadaşlara daha iyi yardımcı olunacaktır.

Örneğin ön konsoldan gelen tıkırtı sesi, bagajdan gelen tıkırtı sesi, vs...şeklinde konu başlıkları daha iyi olur.

Siz bile daha aracın neresinden ses geldiğinden emin değilsiniz. Bu ses her şekilde mi geliyor, bozuk yollarda mı geliyor, rolantide çalışırken de oluyor mu ?. Yokuş aşağı yokuş yukarı vs.. iyicene detay vermelisiniz bence. Aracınızdan gelen sesi duymadan yorum yapmamızı istiyorsunuz. Bunu ancak siz çok iyi detay belirtirseniz yapabiliriz, hak verirseniz. Yada en kötü ihtimal sizinle aynı soruna sahip bir başkası yardımcı olabilir. Burada da konu başlığınızın yetersizliği dolayısı ile, ilgili kişinin gözünden kaçma ihtimali oldukça yüksek bence.

Benim aklıma gelenleri stepnenin olduğu yeri kontrol ettiniz mi ? O kısımda bir vida somun vs. birşeyler geziyor olabilir. Bir diğer yer krikonun olduğu yer orayı açıp kontrol edin, orada bir şeyler geziyor olabilir.

Size kolay gelsin.Umarım kısa zamanda çözersiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben bütün yeni iletileri incelediğim için başlığa önem vermedim. Ama katılıyorum diğer arkadaşlara da yardımcı olması açısından daha açıklayıcı başlık olabilir. sese gelince arabam sedan, bagajda stepne dışında herşeyi boşalttım, arka koltuğu öne yatırdım, kayınçoyu arka koltuğa oturttum ve sesi dinlettim ve ikimizde sesin sağ arka tekerin ordan geldiği kanaatine vardık. arabanın altına yattım açıkta sallanan bişey yok. ses gevşemiş veya boşluk yapmış bir parçanın sallanma sesine benziyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 yıl sonra ...

hatcback modellerinde bulunan, bagajın üstündeki panel surekli tıkırtı yapıyor. sesini nasıl kesebilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim arabada hb ve kötü yollarda kasislerde fln arkadan lık lık ve gacurtu gucurtu sesler geliyor, yaz geliyor yavaş yavaş hepsine tek tek çözüm bulmaya çalışıcam.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çukurlara girdiğide veya tümsek bıyerden geçerken arka bagajdan ses geliyor.Böyle bir durumla karşılaşan varmı?

Araç Hb ise normal.

Impreza nın bagajını yalıtmıştım ve bagaj tahtasının altına Keçe yapıştırmıştım on numara sonuç almıştım. Tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sesin geldiği yerleri tespit edebildin mi Fatih?

 

Yok daha tespit edemedim tam olarak, fakat sesin çoğu (gıcırdama) bagaj üzerindeki panzottan geliyor ona eminim, önce onun sesini kesip başka kalan sesleri de bulurum diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda da şöyle bir bülten duymuştum bbagaj döşemesinin altında bir yerde bir punta sıkıntısından ötürü böyle bir ses oluyormuş garantiden bahaj döşemesi sökülüp hallediliyormuş, yetkili servise bu konuyu danışabilirseniz belki bir çözüm olur

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 3 yıl sonra ...

trabzon'dan dönerken 100km boyunca beni sinir etti bu ses. başlığı açan arkadaş sorunu çözmüş açıklamadan kaçmış.

bu ses kuş sesi gibi bir şey. cikcik diye ses çıkartıyor. kaç kere yoldu durup indim baktım aç kapa yaptım kesmedi. en son inip bagaj düğmesine bastığımda aynı sesi çıkartı. o an dedim ki büyük ihtimalle bagaj kilidinden geliyor. kapattım yola devam ettim ve ses gelmedi istanbula kadar. ama hala çözemedim tam. tekrar ses gelirse kilidi hafif yağlıcam.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş


×
×
  • Yeni Oluştur...