Jump to content

Servis bakım süreleri hakkında şikayet


Arman-1999
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bence de 6 ay biraz balon geliyor.

Satılan araba 3 yıl sonra gelecek bir daha.

Adamlarda haklı servislere gidince herkes boş boş oturuyor. Onlarda ekmek kazanmalı değil mi? !!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • Yanıt 101
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

  • Burak

    14

  • Arman-1999

    10

  • ercan_wrc

    10

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Bakımda ne parçası değişiyor ki.Yağ,yağ filitresi ve hava filitresi.Buji cinse göre 20.000 yada daha fazla kullanılıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Murat'ın dediği gibi ilk bakımda bir kullanıcıya yapıldığı yeni aracta buji değişimi, carbon clean, polen filtresi değişimi felan yapılırsa tabii müşteri servisten kaçar ama sadece yağ, yağ filtresi ve gerekli ise hava filtresi değiştirilir, işlem az olduğu için de işçilik abartılmazsa bence problemin büyük kısmı çözülür.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ulu bilge Google der ki ;

Ford'un bakım aralıkları 6 ay / 10.000 km iken 1 yıl / 15.000 kmye çekilmiş

Honda da benzer bir şekilde 6 ay / 10.000 km iken 1 yıl / 10.000 km ye çekmiş.

Toyota da 1 yıl / 10.000 km olarak görünüyor.

Kullanılan yağa göre değişebilir ama genelde aslında yağın da bir ömrü var diye biliyorum. Km değil zamana bağlı ve 6 ay o açıdan önemli. 6 ayı dolduran yağın viskozitesinde azalma oluyor diye biliyorum.

  şimdi burak böyle söylemiş... firmalara baktığınızda (ford-honda-toyota) dünya üzerinde tanınan prestijli ve köklü firmalar ee hal böyleyken bu arkadaşlar bakım aralığını uzatmışken mazda neden uzatmasın 

  ne yani bizim bilmediğimiz uzaydan gelen bir çeşit yağ mı kullanıyor arkadaşlar diğer büyük üç otomobil firmalarından farklı olarak

  eğer diğerlerinden iyi yağ kullanıyorlarsa süreyi uzatmaları lazım...

  yok diğerlerinden kötü yağ kullanıyorlarsa  6 aylık kısa zaman dilimi için haklılar ve bu şunun ispatıdır ki ''mazda olarak biz aslında iyi bir araba yaptık çok masraf ettik ama kötü bir yağ kullanarak aradaki farkı tolere ettik'' ''distrübitör firma bulamadık bari servisleri üzmeyelim araç sahiplerini servislere yönlendirelim ki onlar da nasibini alsın''

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu konuyla ilgili sikayet maili atmistim,mazda destek bolumune.hakli oldugumuzu biliyorlar ki,mailimin karsiligini gondermediler.eski koye yeni adetten baska birsey degil.mantikli ve gecerli olan,aracin km bakimlaridir.6ay  yada 1 yil savsatasi ise soygunculuktan baska birsey degildir... >:( 6ayda bir servise cagiracaksiniz,garanti suresi 3 yil diyeceksiniz.ben bu sartlarda 3 yil degil 10 yil verirdim garanti suresini...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sadece kmye bağlı olması bence doğru değil, bir süre konulmalı zira Gökhan sıfır araba alıp kmye bağlı olarak servise gitmeye kalksa muhtemelen arabayı bir teslim alırken görür bir daha görmez servisi :D .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sure olursa,ayni olay gecerli olmuyor mu?parcalarin yipranma olayi kullanima bagli degil mi?sayin ADMINIM.sevgilerimle ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yıpranma olayı sadece kullanımla alakalı değil.Yağ belirli bir süre sonra özelliğini kaybettiği için sen istediğin kadar titiz kullansanda motor kısa sürede yıpranır.Yağın kullanım ömrü kadar süre konulmalı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sadece kmye bağlı olması bence doğru değil, bir süre konulmalı zira Gökhan sıfır araba alıp kmye bağlı olarak servise gitmeye kalksa muhtemelen arabayı bir teslim alırken görür bir daha görmez servisi :D .

Kulağım çınladı nedense.

Süre olmasın Burak. Kısmet olupta yeni araba alırsam, 12 senede garantisini devam ettirmeyi düşünüyorum.  :fiuw:

12 senede aşağı yukarı 50bin yapsam.... Anca işte.... :2funny:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kullanimdan kasit,atiyorum ben yilda 9000 km yaptim.bir baskasi da 30000km yapti.anlatmak istedigim,9000km yol yapan aracin parcalari mi yipranir?,yoksa 30000km yapan aracin mi? onun icin sure degil,km bakimlari daha mantikli demistim.saygilarimla...(nacizane dusuncelerim... :tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Km bakımı ile süre bakımları bence aynı şeyler değil , yukarıda da belirttim, süre bakımlarında sadece yağ, yağ filtresi ve belki hava filtresi değiştirilebilir ve maaliyet aşağı çekilir senede 9.000 km yapan kişi için mesela ama 30.000 km yapan kişi bunun yanında muhtemelen buji, belki balata v.s. de ekleyecektir.

Yani belirli bir km de değiştirilmesi gereken parçaların bulunduğu bakımları değil arada muhtemelen sadece yağ ve 2 filtrenin değiştirleceği bakımı konuşuyoruz.

Bu arada bir şeyi yazmadan edemeyeceğim. Ben kimsenin savunucusu değilim, zamanında Ford'um varken bana 6 ayda bir geleceksiniz dediklerinden olsa gerek 6 ayda bir gitmek bana yanlış gelmedi hiç. Servise sık uğramak evet birilerinin cebini dolduruyor ama aracın da daha sık bakımdan, bilen birilerinin gözetiminden geçmesini sağlıyor.

Araçlarda güvenliğe çok önem verdiğim için de bana bu durum çok daha sağlıklı görünüyor ama dikkat ederseniz diğer markalardaki durumu da göz önüne koyan benim. Tutupta beni hedef tahtasına koymayın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda bakım çizelgesinde neyin nezaman ,kaç binde değişeceği açık bir şekilde yazıyor.Bağzı parçalarda sadece kontrol yazısı var.Fazla para vermek istemeyen arkadaşlar bence şunu yapmalı.Eğer 6 ay geçmesine rağmen 10.000 km yapmamış arkadaşlar bence sadece yağlarını usulden kontro ettirsinler.Maksat 6 ay da bir sevis'e uğramış olmak için.

Ben arabamın yağını genelde 7 binde değiştirdiğim için beni için önemli değil.Çünkü ben İstanbulda yaşıyorum.Araba rolantide çok duruyor.Ayrıca bizim yol şartları yurt dışına benzemiyor.6 ay da servis'e gitmek işime geliyor.Bir yaz'a girerken,birde kış'a girerken.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de aracı yılda 2 kere bakıma götürüyorum.Biri zaten periyodik bakıma denk geliyor diğeri ise sadece yağ değiştirme amaçlı.Kışın soğuk olduğu için 5w/ 40 yazın 10w/40 bunun dışında her hangi bir şey yaptırmıyorum.

Lakin insanlara, bakıma gelmezseniz garantiden çıkar türü baskılar yapılması hiç hoş değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

.Fazla para vermek istemeyen arkadaşlar bence şunu yapmalı.Eğer 6 ay geçmesine rağmen 10.000 km yapmamış arkadaşlar bence sadece yağlarını usulden kontro ettirsinler.Maksat 6 ay da bir sevis'e uğramış olmak için.

Öyle olmuyor işte, mektup Belçika'dan geldiği gibi, Belçika bütün yapılanları da görüyor sistemden, mesela hava filtresine hava tutturdunuz hep yaptığımız gibi değiştirmediniz, hemen geri dönüyorlarmış niçin değişmedi diye...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

    arkadaşlar sizleri anlamakta çok zorlanıyorum ben ne yazmışım sizler neler yazmışsınız!!!

    20 Nisan 2010, 22:35:59 » tarihli yazımı ltf dikkatli okuyunuz

    40 yaşıma geldim (bunda tabi ki internetin benim yaş grubu için geç bir başlangıç olması da etken tabi) bugüne dek hiç bir forum vs grubuna üye olmadım ama ne olduysa 40 ından sonra oldu (40 dan sonra azanı teneşir paklamaz espri yapmayın:)) ) iyi ve yeni bir araba almaya karar verdim ve bu kapsamda da (bknz ilk tartışma konum megan mı mazda 3 mü) gerekli donanımları kazanma adına girişimlerde bulundum...

    inanın sizlerin yazdığı yazılardan çok faydalandım// bilginin sınırsız olduğunu bir kez daha anladım

    anlamadığım ise bazen maksatı aştığınız!!!

    sorduğum zorunun özü şuydu ''6 aylık bakım çok fazla bunu diğer firmalarda olduğu gibi 1 yıla çekelim ve bunun içinde gerekirse taaa japonya ya kadar yazı yazalım''

    değişik fikirler geldi (burak tşkler) katılıyorum türkiye ve/veya belçika da bizim için yeterli ama asıl amacım ''mazdaclubtr'' üyeleri olarak birleşmek ve bundan kendimize bir fayda sağlamaktı yani ''mahalle bakkalı hipermarkete karşı'' gibi

    kurulan dernek loca vs vs gibi oluşumların amacı da budur yani bir nevi sendika

    ltf yazıyı iyi okuyun ve cevaplarınızı (desteklerinizi) buna göre değerlendirin acaba anket mi yapsaydım fikri aklımdan geçmedi değil

   

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

    ''seatclub'' üyesi bir arkadaşım gittiği serviste uğradığı haksız bir tavır üzerine ''seatclub'' vasıtası ile çok fazla sayıda seat araba ile servise gider.. ve sorunu servis müdürüne iletir (hep beraber cümbür cemaaat) servis müdürü bir anda bu kadar fazla sayıda ''seat'' arabayı bir anda serviste görünce ne yapacağını şaşırır... konu gayet güzel müdüre izah edilir semt te kalabalıktan dolayı izdiham yaşanır, trafik tıkanır polis olay yerine gelir vs vs

    anlatmak istediğim toplum gücüdür,istenirse kararlı olunursa bazı yanlışlıkların farklı yollardan da çözülebileceğidir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

    .... asıl amacım ''mazdaclubtr'' üyeleri olarak birleşmek ve bundan kendimize bir fayda sağlamaktı yani ''mahalle bakkalı hipermarkete karşı'' gibi 

Burada birşeyi açma gereği hissediyorum.

Biz müşteri - servis ve distirbütör olarak birbirimize ne rakibiz ne de düşman. Onun için "karşı" olmamız kavramı bana doğru gelmiyor. Sonuç olarak hepimiz aynı gemideyiz.

Varsa, problemlerin çözümlerini doğru yollarla aramak her iki taraf için de fayda sağlar ama doğru olmayan yollar ya bir kereliğine çözüm getirir ya da hiç getirmeyip bizi haksız duruma düşürür.

Çağrı merkezi burada en doğru yol. İnsanlar aynı şeyden şikayet etmeye başlayınca birilerinin dikkatini elbette çekecektir.

Bu konu da aslında başlı başına bir döküman haline geliyor. Bu da yakın zamanda gerekli yerlerde yankı bulacaktır ama bunun dışında bir tarzın doğru olacağına ben şahsen inanmıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

konuyu bir de ben açayım müsadenle burak

evet bizler tarafız yani müşteri ve hizmet veren teknik servis

para veren bunun karşılığında hizmet isteyen yani müşteri

para alan bunun karşılığında hizmet veren yani teknik servis

müşteri az ödeme yaparak çok hizmet almak ister

tek servis çok para alarak az hizmet vermek ister

eşyanın tabiatı olarak bu gayet doğaldır teknik servislerde amme hizmeti veren (kızılay shçek) kurum değildir

doğal olarak müşteride hakkını arayacaktır onun içindir ki forumun bütün köşelerinde üyeler haklarını (acaba kazıklandım mı hissi) ararlar... en ucuz servis nerde? film yaptırdım şu kadar verdim..kış lastiği taktırsam mı? tüp taktırsam çekiş düşer mi motor sistemini bozar mı? bu böyle uzar gider...

doğru yol??demişsin 6 aylık bakımla ilgili japonya/belçika/türkiye şikayet e-maili, mektubu doğru olduğu kanaatindeyim

''söz uçar yazı kalır'' yazı konusunda ki ısrarım bu yüzden

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş


×
×
  • Yeni Oluştur...