Jump to content

mazda 3 mü hyundai i30 mu opel corsa mı


kratostol
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

herkese merhaba; bu yaz ağustos-eylül gibi falan bir araç satın alacağım inş.  c segmentindeki bütün araçları depeden dırnağa incelemiş bulunmaktayım. hem fiyat hem donanım hem güvenlik...vs açısıdan karar aşamasında son 3 e gelmiş durumdayım. öncelikle belirteyin mazda 3 ile ilgili olarak yeni satın alanların bahsettiği ön konsoldaki tıkırtı olayı canımı çok sıktı dostlar, bir nebze hevesim kırıldı çünkü çok takıntılı ve titiz bir insanım.

mazda 3 hatchback;

+harika araç tasarımı ve doyurucu donanım özellikleriyle mükemmel bir araç

-bulunduğum ilde bayisi yok. neticede en az 2 defa gidip gelmek gerekecek sırf satın alma aşamasında bile. onu geçtim araçta bi sıkıntı olursa ta ankaraya gitmem gerekecek gene, gerçi mazdalar sorunsuzluğuyla ünlü ama olsun sonuçta insan icadı. sonra periyodik bakım için git gel falan yani bu rezilliğe değecek mi mazda 3. aynı fiyata geniş servis ağına sahip full donanımlı ve sunrooflu alman teknolojisi corsa da alınabilir...

corsa 1.4 benzinli;

+üstün alman teknolojisi ve harika yol tutuşu-direksiyon sistemi-duruş mesfesi-panoromik sunroof...vs

+düşük yakıt tüketimi.

+uygun fiyat

-rakiplerine nazaran sönük tasarım.

hyundai i30;

+iddialı tasarım

+fiyat performans-donanım açısından bakılınca uygun sayılabilecek ücret

+nispeten düşük yakıt tüketimi

-kore malı

-hyundai markasının kalıplaşmış kalitesizlik izlenimi. en basitinden adamların sıfır araçta kullandığı lastik hancook mu ne öyle bir şeymiş. gerçi o filmdi ama olsun.

ayrıca ağustosa kadar beklemişken 2011 modelleri de bekleyebilirim diyorum. acaba 2011 de ele avuca gelecek yeni bir araç var mıdır? yenilenen kasalar olacak mıdır? 2 ay daha dur şu modeli al falan gibi bir öneriniz olur mu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence mazda ile diğer araçları mukayese yapan üyelerimizin üyeliklerini silelim :) Şaka bir yana dostum mazda ile kıyas kabul etmeyecek arabalar var tercihlerinde.

Gerçi benim felsefem (mazda varken diğerleri yetinmektir) neyse objektif olmak için bu konuyu başka forumlarda

tartışmak gerekir.. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Opel'de üstün Alman teknolojisi falan yok. Hem C segmenti bir araç istiyorsanız Corsa size ufak gelecektir.

i30 güzel. 5 yıllık garantisini bozdurmadan LPG taktırma seçeneği de var.

Mazda 3 harika. Onu test edince başka araç beğenme şansı yok desem yeridir.

Bir de Cruze var tavsiye edebileceğim. Oturaklı ve yakışıklı araba.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

karşılaştırdığınız araçlar Mazda3 e rakip olamaz. bir kere corsa ve i30 mazda3 ün yanında ufak arabalar. mazda3 aile arabası. karşılaştırdığınız araçların en az %20 mazda3 den ucuz olması lazım ki onları tercih etmelisiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

at-eşek-katır karşılaştırması gibi olmuş :) şaka bi yana örneğin  mazda 3 ün dengi astra. Bu araçlar arasında karşılaştırma yaparsan mazda3 ağır basar. Fiyat  :666:olarakta :) Paran varsa hiç düşünme 3 al bence :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Corsa ile i30 ve mazda3 kıyaslanmaz i30 mazda3' e göre avantajları servis ağı ve garanti kapsamının 5 yıl olması diğer konularda bence mazda3 üstün.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Corsa ''C'' Segment değil bir kere.Tıkırtı konusunda takıntılı biriysen ben Mazda 3 alma.Hyundai hakkında bir fikrim yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Opel . opel servis mudur arkadsim bile opel alma da ne alirsan al diyen biridir..Ayrica kendisini almanlarin fiati diye tanir biliriz. Mazda ile ayni cumle icinde kullanilmasi bile abes :D hyundai icin birsey diyemeyecegim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Genel düşüncelere ben de katılıyorum fakat servis problemi yüzünden sıkıntı çekebilirsiniz. Neticede 20km lik bir yoldan bahsetmiyorum Konya-Ankara arası git gel yapılacak.

Hyundai İ30 hakkında benim az çok bilgim var. Marka kısmını kapatıp bakacak olursanız donanım/fiyat olarak diğerlerinden daha mantıklı. Sağlamlık olarak da kuzenim Hyundai özel servisi olduğu için çok net bilgim var: Sorunsuz bir araba. Bu güne kadar satılan arabalar henüz garanti dışı kalmadıkları için özel servislere gelmiyor. Fakat yetkili servisi arayıp sorduğumuzda "herhangi kronik arıza veya zırt pırt problem çıkartan bir model değil, hatta biz bu arabanın Hyundai olduğuna bile inanamıyoruz" şeklinde yorum yaptı tanıdık ustalar.

Dolayısıyla; eğer mesafe sebebiyle Mazda almak istemezseniz (ki bunun dışında hiçbir disiplinde diğer söylediklerinizle kıyas yapmak bile abes) gönül rahatlığıyla İ30 alabilirsiniz. Son olarak aynı donanımdaki İ30 ile Megane arasındaki fiyat farkı yaklaşık 15 bin lira kadardı ben incelediğimde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2011 de citroen c4 yeni kasası gelecek diye biliyorum. Konyada bayisi varmış.

i30 u yakından incelemedim, ben baktığımda fiyat segmenti bana hitap etmiyordu. o fiyat aralığında focus yada cruise a dönerdim ben.  korsayı hepten geçiyorum, bir dönem bende baktım ama servis işi, herşeyi bitiriyor.

2011 düşünüyorsanız şimdiden sağlıklı karar vermeniz bence zor. 2011 e kadar ,konya da mazda bayisi açılmayacağı ne malum :) yada 2012 diyelim. arabaya kaç yıl bineceğiniz burada etkili olacaktır. Netice de konya büyük bir şehir ve yeni servis bayilerin açılması olasıdır. 2011 modellerde fiyatların ne olacağınıda şuan kestiremeyiz. mazda3 ün 4bin tl civarı indirimli satıldığınıda gözününde bulundurmak lazım.

şuan aldığınızı var sayarsak,

mazda3 sedan impresive otm. 43.970 hb imp. otm 44.370

bunun muadili i30 prime 43.400 fazladan bir deri koltuk var sanırım.

bu durumda hunday almak pek mantıklı olmaz. ama 46.900 e dizelini alırsın. aynı konfigrasyon o zaman keyfin bilir derim. mazda dizelle aynı fiyat ama mazdanın dizeli kırpık baya. hemde ford motoru var . Allah yardımcınız olsun, zor iş seçmece almaca :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

cevaplar için çok teşekkür ederim herkese. her ne kadar bir mazda forumu da olsa genel olarak objektif olduğunuz için ayrıca teşekkür ederim. arkadaşlar aslına bakacak olursanız ben de mazda 3 ün diğer iki modele çok daha ağır bastığının farkındayım. fakat benim muzdarip olduğum tek konu mazda nın konya'da bir bayi ya da yetkili servisinin olmaması. neticede bu bir risktir.

ben şöyle sorayım o zaman;

mazda 3 bu riski almaya değer mi?

yani ben mazda'da karar kılarsam 3.5 saatlik bir yola gideceğim en az iki defa sırf satın alma aşamasında. ilerde ortaya çıkabilecek herhangi bir sıkıntı da evimden kalkıpta ankaraya nasıl gideyim ki sonuçta çalışan bir insanım. sonra benzin masrafı falan da olacaktır illa ki.

bunun yerine bir hyundai i30 alıp sefasını sürebilirim üstelik tam 5 yıl garanti. ya da çok uygun bir fiyata corsa alabilirim böylece param da cebimde kalır. tabiki ben de istiyorum o harika görünümlü mazda 3 ü peki aldığım riske değecek mi???

mazda türkiye'ye mail attım konya'ya servis-bayi düşünülüyor mu diye. kaçamak bir cevap aldım. herhangi bir tarih falan vermeleri mümkün değil.

bu arada mazda 3 ün touring modelini alabilirim impressive olarak değerlendirmeyin. 35-40 bin arası bir bütçem var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sana en yakın Ankara,Denizli ve Antalya servisleri var.O riskin sorumluluğuna biz giremeyiz.

Araba genel olarak arıza yapmıyor fakat bellide olmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kimse arabanın arıza yapmayacağının garantisini veremez tabi. i30 da güzel araba. Çok kullanma şansım oldu. Gayet rahat ve donanımlı. Hyundai sanıldığı gibi çok kötü bir marka değil. Opel'den daha mantıklı bir seçim olur.

Bir de Cruze'u test etmeden karar verme bence.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

o zaman i30 alacaksın yada bekleyeceksin. ben de bir mazda daha var 92 model. özel servislerde  garibimin başına gelmeyen kalmadı. ama araç 15 yl servis istemedi diyebilirim. ne arızası varsa son 3 yıldır vardı. Buraya bayi açılmasaydı bende mazda tercih etmezdim açıkcası. Bayi-servis ,birde iyi servis olacak tabi, büyük nimet :)

eski arabaya da adem ustayı bulduk, çok canımı sıkarsa artık istanbul yapıcam eheh

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Opel . opel servis mudur arkadsim bile opel alma da ne alirsan al diyen biridir..Ayrica kendisini almanlarin fiati diye tanir biliriz. Mazda ile ayni cumle icinde kullanilmasi bile abes :D hyundai icin birsey diyemeyecegim

bunu diyen hangi servisin müdürü? Eğer Ankarada Opisle Opanda müdürlük yapıorsa doğrudur.  Ankaranın en uçkağıt opel servisidir kendileri  :sopa: eğer Opal servis müdürüyse benim akrabam da kendisi merak ettim :)

Corsa en son çıkan kasası güzel fakat B segmentinde bir araç,  öyle büyük kronikleşmiş bir sorunu yoktur sorun çıkarmaz.

i30 fiyatları da bence cazip değil ben citroen c4 öneririm i30 fiyatından az birazdaha ucuz ama mazdanın tasarımı gerçekten hoş önemli olan sizin kriterleriniz sanırım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben 3 ü alalı 2,5 yıl oluyor 2 kere servise gittim onlarda 10.000 bakımları için. Anyı şehirde servis olması önemli tabi ama 3 için çok kritik değil. ( arkadaşların bahsettiği tıkırtı problemi çıkarsa gidip gelmek gerekebilir ama) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...