Jump to content

Kısa Farlar


ilker baba
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

2010 mazda 3 var arkdaslar sanki kisa farlari cok az aydinlatiyor gibi geliyor,fark eden oldumu yoksa bana mi öyle geliyor

selamlar

uzunlar xenon, kıslar düzse öyle bir his duyabilirsin. onun dışında diğer araçlardan fark hissetmedim bende
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

gayet memnunum benim kısalar xenon ama fark olacağını sanmıyorum

bulunduğunuz ortamdan kaynaklanan problem olabilirmi( şehir ışıkları,yansıma,ayışığı vs vs)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 3 hafta sonra ...

gayet memnunum benim kısalar xenon ama fark olacağını sanmıyorum

bulunduğunuz ortamdan kaynaklanan problem olabilirmi( şehir ışıkları,yansıma,ayışığı vs vs)

bende xenon taktıracağım herhalde,

fakat birşey sormak istiyorum, xenon fazlaca ışık verdiği için selektör yaptınız hissediliyor mu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hissedilir Savaş, selektör yani uzun farların açısı ve görüşü daha farklı olduğu için eninde sonunda karşındakinin gözüne girer :)

zenonda sellektör yaptığında direk olarak uzun far (sarı) devreye gireer..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 ay sonra ...

Arkadaslar aracimdaki far sensoru ile alakali bir sorum var. Teknik kullanim klavuzunda gosterilen tum detaylarin aksine benim aracimda kisa farlar (xenon) sonmuyor ! sadece "tek nokta" konumuna aldigimda isminin ne oldugunu bilmedigin en kucuk isiklar acik kaliyor.ama buna ragmen OFF konumuna alsam dahi aracin farlarini kapatamiyorum. AUTO mod da iken de , araci calistirdigim andan itibaren xenon kisa farlar yaniyor ve gece-gunduz farketmeden acik kaliyor. kisacasi aracimdaki far sensorunu sadece tunele girdigimde ya da hava karardiginda otomatik yanan ic aydinlatma olarak tanimlayabilirim. Her ne kadar 5000 ve 15.000 bakimlarinda servise durumu anlatsam da "normal" cevabini aldim. Sorum su ; bu gercekten normal mi ? sizin araclarinizdaki far sensorlerinin calisma mantigi da bumudur ? yoksa gercekten mazda nin far sensoru anlayisi sadece gosterge panelini otomatik aydinlatmakmidir ? bu onemli cunku sizlerden gelen cevaplardan yola cikarak,aracin kullanim klavuzunu da elime alip direkt dava acmayi planliyorum bilgisizliklerinden ya da ilgisizliklerinden oturu !

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

araç 2010 model yani yeni kasalardan herhalde diye tahmin ediyorum.

TR'de eski kasalarda bu özellik yok diye biliyorum ama eski kasa aracı olan arkadaşlar tam net cevap verebilirler. Yeni kasa için bilgi verebilirim.

far kolunda 3 seçenek var, sırası ile

otomatik

park lambalaları

kısa farlar

otomatik konuma aldığımda sadece hava belli bir derece karardığında farlar otomatik olarak yanıyor, gündüzleri yanmıyor. Tünele veya bu tip yerlere girdiğinizde farlar devreye giriyor.

park lambaları konumuna aldığımda sadece park lambaları yanıyor.ismini bilmediğim en küçük ışıklar dediğiniz de bu oluyor sanırım. en az ışık veren lambalar yanıyor

kısa far konumuna aldığımda farlar yanıyor, gündüzleri yakmak istediğinizde bu konuma alarak farları açık duruma getirebilisiniz far sensörü olan araçlarda. 

Far sensörü ön camın yukarılarnda orta tarafta, üzerinde herhangi bir leke veya sticker tarzı birşey varsa gece diye algılayıp sürekli yakıyor olabilir, aklıma gelen bu.

onun haricinde bir sorun yoksa sizin anlattığınız şekilde sorn var demektir.

Birde bazı ülkelerde gündüzleri de far yasal hale gelecek diye bir yazı okumuştum. Belki bununla alakalı birşey de olabilir ama tamamen kapatamıyorum demişsiniz. off konuma aldığınızda kapanması lazım bu olasılık değil gibi gözüküyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaslar hizli cevaplariniz icin cok tesekkurler. aracim 2008 model Rusya'da "Flash Edition" olarak adlandiriliyor. Burak'in soyledigi gibi led stoplar,yagmur ve far sensoru ,DSC ,17" jant dogru. Burada bazi arkadaslarima sordugumda onlar da Savashan'in soyledigi gibi gunduzleri farin acik kalmasi standartlastirildi diyorlar.Eger gercekten bu sebeple sensor devredisi birakilmis ise gercekten cok sacma.O zaman yoldaki hiz sinirini otomatik algilayan ve uzerinde bir hiza cikmayan sensoru yapsalardi bu kadar ozen gosteriyorlar ise guvenlige (sanki ben farlari kendim yakamiyormusum gibi) :) herneyse , dedigim gibi..OFF konumuna aldigimda da farlar yanmaya devam ediyor.  Benim far kolunda 4 secenek var

1-AUTO

2-FAR

3-PARK LAMBALARI (Savashan tesekkurler bunu hatirlattigin icin) :)

4-OFF

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...