Jump to content

Triger Seti İçinde Devirdaim Pompası


halilefe
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

merhaba mazda severler ve kullanıcılar:Aracım 1996 mazda 323 familia yaklaşık 5 bin km önce triger settini değiştirdim,aracım 185 000 de . siteyi inceledim.kimse devirdaim pompası değişimden  bahsetmiyor,ustaya sordum senin araban mazda gerek duyulursa değiştirilir dedi.lütfen beni biraz aydınlatırsanız sevinirim :krrsz:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Belli eder demişsin ama nasıl belli eder kaçırma mı yapar ,ben şunun cevabınıda istiyorum.Arabanın motorunu sık kontrol ederim,birden problem çıkarıpta yol da kalmam değilmi.ben onun cevabını istiyorum.şimdiden teşekkürler... :clap:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kasnağın altında sızma deliği vardır (seep hole). Pompanın keçeleri işe yaramaz hale geldiğinde oradan kaçırmaya başlar.

Antifriz kullanmadan, sadece su kullanılır ise, pompa kanatları paslanıp işe yaramaz hale gelebilir bu arada.

Su pompası bir anda yolda bırakmaz, belirtilerini önceden gösterir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracım 1997 famili 1.8.daha 10 gün önce devir daimi değiştirdim.su eksiltmeye başladı ve aracın  su kaçırdığıda altına sızan sudanda belliydi.orjinal japon malı devir daim ile değiştim hazır açmışken triger ve  gergi bilyasınıda değiştirdim tam oldu.japon malı devir daimde 80 lira idi.aksaraydan aldım.sizin aracınızda kaçak yok ve su eksilmiyosa gerekte yok demektir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 3 ay sonra ...

Dün triger kayışını ve bilyasını komple değiştirttim. Devirdaime baktılar herhangi bir kaçak yok dediler. Değişseler hem zaman olarak hem de maddi olarak çok tutar diye kalsın dedim. Su kaçırmaya başladığında değiştirtirim artık napalım. Triger seti 125 TL. İşçilik 150 TL. 275 TL'ye triger setini değiştirtmiş oldum (Say-Mer Bosch Car Service, Beşköprü - Adapazarı)

Önceki değiştirme 2008 eylüldeydi. Araba 133000 deydi. Şimdi ise 176.066 km de değişmiş oldu. 43000 km'de kayış değiştirttim. Ama öncekine pek güvenemediğimdendi. Şimdi en azından Bosch oto serviste değişmenin verdiği rahatlıkla 60.000 km dolunca giderim değişmeye. Ama devirdaim o kadar gidermi bilemem...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 7 yıl sonra ...

Arkadaşlar merhaba konu eski ama yan sanayi devirdaim görevini tam yapabilir mi?mesela kaloriferi etkiler mi yan sanayi olması?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayır etkilemez. Sadece kalitesi değişir. 3 ay sonra su kaçıranını da gördüm orijinal kalitesine yakın olanı da. Bunu en iyi parçacı bilir ama tanıdık olmalı. Mal satmak için bu iyisi dememeli. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...