Jump to content

RX-8 de Yağ Sorunu


Onur7
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

slm arkadaslar bir konuda yardımınıza ihtiyacım olacak. Rx8 de kullanılması gereken yağ bolumunu okudum aslında genel bir bilgim oldu gibi ama ne yapacagım hakkında daha acık neler yapmam gerektigini soylerseniz cok iyi olacak..

Simdi sorun su, aracı japaonyadan kendim getirttim mazdanın onerdigi Mazda Dexelia 5w30 yağ kullanıyordum daha sonra bu yagı bulmakta sorun yasadım arabanın da servisi gelmisti aracı servise goturdum ama ben hatta buradaki herkes rx8 de sentetik yağ kesinlikle kullanılmaz ibaresinin oldugunu bilmiyordum taa ki bu forumda yazılanları okuyana kadar simdi su anda aracın icinde 5w30 semi syntetic(yarı sentetik) yağ var aynı zamanda aracı bu yağla bir sure kullandım ve simdi forumda yazılanları okuduktan sonra araca mekanik bir zarar gelmesinden endiseleniyorum. Ne yapmam gerekiyor bir yardımcı olun bnm aklımdaki fikir aracı goturup icindeki yagı bosaltmak daha sonra mazda dexelia 5w30 yagını ekleyip bu sorunu ortadan kaldırmak bu fikir uygun mu? yoksa yapılması gereken baska bsy de var mı birde aracım 2007 model simdi 2010 dayız rotary de bir asınma meydana geldi haliyle bu nedenle mazda dexelia 5w30 yerine daha kalın bir yağ kullanmam gerekir mi ? Hani arac sonucta 0 km degil zaman asımı farklı bir yağ kullanımını gerektirir mi ? Bir yardımcı olursanız cok sevinirm.. :krrsz: :krrsz:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Doğru olan kesinlikle Dexelia kullanman. En kısa sürede yağı boşalttır ve Dexelia koydur aracına. Eğer bulmakta problem yaşıyorsan bir kutu da fazladan al, hep yedek bulundur ki bir daha aynı problemi yaşamayasın ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dexelia 5w30 olması lazım... (yanlış yazmışım..., düzelttim..)

acele boşalttırıp dexelia koy. dünyada rx8 in gereklerini karşılayan başka yağ yok...

ayrıca bugüne kadar dexelia yı nerden bulduğunuzu anlamadım. çünkü mazda motor avrupa getirtene kadar Türkiye'ye dexelia yağ getirilmedi. şuanda da sadece yetkili servislerde var. siz rx8 inize dexeliayı yetkili servisten alırken yanlış yağ vermezler diye tahmin ediyorum.

http://www.total.be/be/content/NT0000C5F6.pdf

katalogdaki yağlardan 5W40 hariç hepsi bulunur. hatta illa 5w40 isteyen varsa onu da buluruz...

ayrıca rx8de sentetik yağ kullanılamadığı doğru. tortu bıraktığı için. ne kadardır sentetik yağ kullandığınızdan öte ne kadar sentetik yağ eksiltip eklediğiniz önemli.10lt'den fazla değilse siz problemi görmezsiniz. ayrıca bu civardaki (Türkiye'de) tek mineral 5w30 yağ dexelia olduğu için mecbur dexelia almak durumundasın. bu arada bulamazsan ver adresini hemen göndereyim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

simdi abi cok guzel yardımcı oldunuz tsk ederim. yalnız sorun su ben kıbrısda yasıyorum yani buralıyım ondan dolayı boyle bir sorun yasadım sizin sistemle bizim sistem biraz farklı anladıgım kadar, daha da onemlisi burda kullanılan mazda dexelia 5w30 ama sen yukarda 5w40 dedin dogrusu nedir cunku yarın gidip yagı bosaltıp yagı eklemeyi dusunuyorum yani tam olarak konması gereken yag mazda dexelia onu bende anladım ama 5w30 mu 5w40 mı? olacak en dogrusu hangisi birde bizim ada da hava sartları sizden daha farklı burası sıcak bir bolge hava sartları haliyle etkili olacaktır yag konusunda dusuncesindeim.. ne yapmam gerek tam bir net cevap alırsam kafam karıstıda :krrsz:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yanlış yazmışım. düzelttim yazımı.

ama sıradan 5w30 değil. dexelia dışındaki 5w30 yağlar sentetik veya yarı sentetiktir. siz dexelia 5w30 bulamıyosanız en iyi ihtimalle mineral 10w40 koyun. sentetik 5w30 koymaktan iyidir. tabi en iyisi dexelia bulabilirseniz dexelia koymak olacak...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yardımların icin tskler. Tüm bunlara ek olarak soyle bir sorum daha olacak bu mazda dexelia 5w30 yagı Türkiyeden getirtebilme durumum var mı ? yada en azından bir site falan.. cunku burda ya yok yada olsa bile Türkiyeden daha pahalı sanırım. Sizde bu yağın litresi kac TL ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu yağ sitelerde satılmıyor bildiğim kadarı ile sadece yetkili servislerde satılıyor. 5 Lt lik bidonları 80-100 arası birşey olması lazım .

Kargo ile gönderilebilir mi bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hmm tskler abi. peki kargo ile getirebilme durumu konusunda bir bilgisi olan var mı? cunku burda 5 lt resi 175 TL gibi bir rakam malesef.. Lt resi 35 TL burada  >:(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

peki tskler tum yardımlarınız icin.. bu sevis numaraları konusunda bana servislerle iletisime gecme konusunda yardımcı olabilecek birileri varsa son kez bu konuyu el atsın bari  :) :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

onur yagın tama dın nedir bazı firmalarda avrupa menseili mineral yag üretimi yasak bu yüzden yarı sentetik yani gene bir nevi mineral adı altında satıyorlar zaten yarı sentetik yada tam sentetikte kullanabilirsin aslında bu tamamen memleketin sıcaklıgı ile ilgili zira kıbrısta yazın cok problem olmaz zira trde yarı sentetik castrol yada mobil delvac 15 40 la 120bin km gitmiş rx8ler biliorum ama gene dexeliadan waz gecme  motoruna hagni yagı koydugunu ve kacbin km bindigini ve hangi aylarda oldugunu soylersen yorum yaparım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tam da konunun ustune geldin dostum. Simdi bugun sanırım Türkiye'de bu yağdan yok ingiliz markası comma oil die bir marka (MOBİL ile birlikte uretilen bir marka Comma Oil) bugun bu yagı aldıgım yere gittim ve adamın elinde bir katalog vardı ve bu katalog icinde tum aracların fabrikları bu yağ markasının hangi cesidinin kullanılması gerektigi ile ilgili bir katalog gosterdi ayrıca bunun garantisini de bana sertifika belgesiyle gosterdi.. ve bu comma oil katologunun icinde rx8 icin comma oil Xtech 5w30 semi syntetic(yarı sentetik) yagın kulllanılabilecegi fabrika tarafından onaylandıgı gosteriliyor ve benim bugun baya bir kafam karıstı acaba smdi sen dedin ki bazı markaların mineral uretimi yasak acaba bu bu comma oil yagı yarı sentetik adı altında senn dedigin gibi bir nevi mineral yağ olarak mı satılıyor??. simdi benim aracımın icinde 1 litre belki biraz daha fazla mazda dexelia 5w30 yag vardı bn yagı bulmakta problem cekince bunun uzerine malesef ki 5w30 yarı sentetik yani dexeliadan farklı olarak 3,4 litre kadar daha yağ ekledim malesef ve malesef :( :( ve aracı bu sekilde yaklasık 2500 3000 km civarında faln kdr surdum ve cok sukur bu durum makine de gozle gorulebilir bir sorun yaratmadı yalnız bu sure icinde sadece 2 kez aracı calıstırdıgım da hafif bir ses degisikligiyle sanki surtunme sesi gibi ciyaklar bir sesle arac calıstı ve bu bni brz supheye dusurdu. bnde mazda dexelia yağ kullanmak istiyorum ancak bulmakta sorun cekiyorum bulsam bile gereginden fazla pahalı tam 5w30 yarı sentetik yagı bulduk yağ fiyatı acısından rahatladık derken(neden die sorarsanız comma oilin 5 litresi 70 80 milyonken mazda dexelianın 5 litresi fiyatı bu fiyatın 2 katı) forumda sentetik yagın tehlikeli oldugunu ogrendim yani son bu 1 hafta soklardayım araba oldugu yerde 1 haftadır kımıldamıyor mazda dexelia yağ arayısı icerisindeim bugun de comma oil'e gittim bana rx8 de 5w30 yarı sentetik yagın kullanılabilecegiyle ilgili onaylı belge falan da gosterdi daha da bir aklım karıstı.. simdi sen bunları okuduktan sonra bakalım neler diyeceksin dostum yorumunu bekliyorum ??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

onur bende kıbrısa gliyorum yarın yaklasık 1 hafta klaıcam gelirsem aracına bakarım ayrıca  herhangi bir problem olusturmaz o yag ama tavsiyem butun yagı bosaltıp dexelia yag kullanman ayrıda 150 160 tl 5 lt yag için inan ucuz bir apra :D sizin orda benzin 1.50 burda 4 tl sana phalaı geliyordur tabi birsey olmaz merak etmeama iki yagı asla karısık kullanma yagı bosalt va yag degisitrcegin zaman yag fitresininide degistirmelisin 3bim km yag koymasan bile isey olmaz arabayı calısıtrıken ve stop ederken her zaman en az 2 dakka bekle ki motor ısınsın sen erken kapattıgın iin arabayı bujiler ıslak kalıyor ve calısma zorlugu ondan bilgine

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar, yağın RX-8 için onay vermesi önemli değil, Mazda'nın RX-8 için hangi yağı onayladığı önemli ve Mazda'nın RX-8 için onayladığı tek yağ Dexelia 5w30. Onun için bu yağ dışında bir yağı mecbur olmadıkça kullanmamaya özen gösterin derim.

İkinci bir husus, Dexelia yağın sentetik olup olmadığı. Dexelia yağ yarı sentetik bir yağmış ( ben de mineral diye biliyordum ama doğrusunu öğrendim) ama bu yağın en önemli özelliği diğer yağlar gibi yandığı zaman rotary motora zarar verebilecek parçacık bırakmaması. Bu sonuç uzun testler sonucunda alınmış ve bu sebepten dolayı Mazda tarafından onaylanmış.

Daha önceden mineral yağın tavsiye edilmesinin sebebi ise Dexelia nın bulunamadığı durumlarda kullanılabilecek yarı sentetik yağların problem çıkartabilecek olması sebebi ile bu ihtimali bertaraf etmek.

Tekrar söylüyorum. Mazda'nın onayı sadece Dexelia yağ içindir ve RX-8 kullanıcıları sadece bu yağı kullansın. Bunda kafa karıştıracak bir durum yok.

Dexelia'nın Türkiye deki Lt fiyatı 19-20 TL imiş bu arada.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bilgileriniz cok yardımcı oldu arkadaslar tekrardan cok tsk ederim. demek ki neymis uzun lafın kısası rx8 de mazda dexelia yagdan şaşılmamalıdır o zmn ilk hedef yukarıda da arkadasımın dedigi gibi 15, 20 lt kdar getirip stok yapmak  ;D hatta coolfear madem ki sen yrn kıbrısa geliyorsun gelirken yanında bna da yağ getirsene :tey:  yok canım saka saka o kdr da degil artık.. bilgileriniz fazlasıyla yardımcı oldu bana artık onu da hallederim. coolfear kıbrısa geleceginden gel bir grslm bari bir rx8 ci ile paylasılacak cok seyler vardır sanırım yada bn aracı halleder bulundugun yere gelirim :egy: neyse tekrardan tüm herkese ilgi ve alakalarından dolayı cok tsk ederim simdi kafam rahatladı ne yapacagımı kesinlikle cozdum tskler..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...