Jump to content

Mazda 323 İçin Hangi Aküyü Kullanmalıyım?


mecazim
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bende 1.6 mazda 323 91 model sedan araç var..Eski aküsünün üstündeki markası bile silinmiş.Yeni akü alıcam..Tavsiye edeceğiniz özellikle mutlu,yiğit ve inci akülerin yan ürünleri hakkında bilgi  verirseniz sevinirim..

( power,çelik vs..)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim eski akü dar akülerden yani susuz..Bir yerde duymuştum örneğin mutlu'nun yan üretimi power akü'de en az mutlu akü kadar dayanıklıymış..Dİğe rakip firmalarla alt fiyat kotasında yerışmak için çıkarılmış bir ürünmüş..bu tip aküleri kullanan varsa ,tecrübelerini belirtirse sevinrim..Bu arada 323 sedan için 72'lik fazla değilmi.Benim eski akü 45'likti..Ve bilginiz varsa bu 45,60 vs oranları neye göre belirlendiğini belirtirseniz sevinirm..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu akımları olması gerek, 60 lıgın bile az geldiği araçlar var, benimki 72 lik olması gerek sizin akünüz çok küçükmüş marşda sorun olmuyor muydu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

45 Amper, 60 Amper, 72 Amper anlamına geliyor o değerler.

Söylediğiniz markaları kullanmanızda bir sakınca yok. Bir arkadaşımız Mahmut marka, bir başka arkadaşımız Abidin marka akü kullanmasına rağmen bir sorun yaşamıyorken o söylediklerinizle hiç sorun yaşamazsınız :D:geyik:

Aracınız için 60 Amperlik bir akü almanız yeterli.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

delphi marka aküyü tavsiye ederim... 60lık bencede aracınız için yeterli (tabi aracınızda amfi gibi bağlantılarınız yoksa)

bende delphi kullanıyorum sorun yasamadım 1 yıldır... amperi yüksek tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • 3 yıl sonra ...

merh. arkadaşlar araç 2000 model mazda 323 1.5 familia... aküsü bitti acaba hangi marka ve özellikte aküyü tavsiye edersiniz?? birde ömrünü yazarsanız garantisi filan ne kadar süper olur... şimdiden teşk.

edit: Tamamı büyük harfle yazılmış mesaj.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eğer akünün suyu azsa ilave edip kullanın ama bitti artık aku diyorsanız mutlu yu tavsiye ederim tabiki 72 lik

suyu azsa demişsinizde onu ben nereden anlayacağım ki?? yani akümün hangi cins olduğunu bile bilmiyorum... yeniyim yani anlayacağınız... peki 72 lik olanlar 60 lıklara göre daha uzun ömürlü mü oluyor?? birde garantileri kaçyıl oluyor genelde??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bir arkadaşımız ''üzerinden çıkan neyse onu kullanman en mantıklısı bence '' diye yazmış böyle mi yapmalıyım?? birde akü bitmiş sözde ama farlar filan yanıyordu... ittirdik çalıştı ve biraz mesafe gittikten sonra durdurdum sonra çalıştırdım ve çalıştı.. acaba akü kendisini ne kadar sürede dolduruyor ve benimki artık tamamen bitik durumda mı daha işe yaramaz mı acep diye düşünüyorum???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...