Jump to content

Dikkat Isıkları!!


Onur7
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

slm arkadaslar aracımın dikkat ısıkları bolumunde yani gostergelerin oldugu bolumde ara ara su an resmini koyamayıyorum ama rx8 kullanıcıları bilecektir kırmızı renkte motor suyu ile ilgili olan kırmızı ısık yanıp sonuyor(yani antifiriz suyunun dokuldugu bolum) yapılması gereken hakkında bir bilgim var ancak sizlerle de paylasıp bu durumla karsılasmıs olan yada bilgisi olan varsa goruslerini almak istedim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

onur yanıp sonme azalma demek

yani az kalmış yaklasık 1 lt içme suyunu ben pınar kullnadım aracın onunde bulunan kaporatyı acınca üzerinde 12 13 psi yazan krem rengi seffaf yere bosaltıyorsun dibine kadar doldur fazla suyu kendi tahlil ediyor sonra arabayı calıstırınca kaybolcak petek seklinde kırmızı ısık?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba Onur,

Eğer bu ışık sütünlu bir bınaya benziyorsa o zaman kıvılın dediği gibi soğutma sıvısı azalmış. AMA soğutma suyunu koyduğun yerin kapagın üstünde FN 22 gibi bir sticker var ise o zaman özel bir soğutma sıvısı koyman lazım sadece SU değil. Böyle durumlarda servise git ve Fn22 ekletir. Eğer sıvı yüksek ise o zaman büyük ihtimal sensörde hata var. ya sensörü çıkar yada yeni al. Çıkarmak tabi beleş:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kapagın ustunde bu dedigniz isimler yok arkadaslar farklı bir isim var ayrıca konulması gereken su ozel bir su bu sudan bende var (antifiriz suyu Yesil bir renk) neyse suda bir sıkıntı yok yalnız bahsettiginiz gibi bloklu petek benzeri yada bloklu bina dediginiz ısık.. suyu eklememe ragmen ekledigim yerin hemen sol tarafaında F yani Full ve L yani Low bolumu de var full olan kısıma kadar suyu ekledim hala aynı sekilde devam.. acaba daha eklemem mi gerekiyor yoksa bu suyun dokuldugu yerin degisip yeni takılması mı gerek yada cıkartılıp temizlenmeside olabilir belki cunku sanırım sunun seviyesiyle alakalı deil.. :krrsz: :krrsz: ayrıca soyle bir sorum olacak rx8 kullanan arkadaslarda bu su seviyesi yarı yarıya mı yoksa bende ki gibi taban bolumunde mi ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eğer su var ise ve hala işaret yanıyorsa 2 ihtimal var

1- sensor kirli/tıkalı. su hasnesini temzlemeniz lazım. Hasneyi sökün ve sirke ile çalkalayın. iyice temizledikten sonra tekrar takıp su ile doldurun.

2-Eğer hala işik yanıyorsa sensorde hata var. Bu durumda sadece yeni bir hazne alabilirsiniz veya sensör bağlantısını sökerseniniz. Sensör bağlantısıtepeden baktığınızda sol taraftaki kablo.

umarım bu yardımcı olur

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bağlantıyı sökerseniz gerçekten su azaldığında göremez ve hararete sebep olabilirsiniz.

en doğrusu bu hazneyi değiştirmek. sensörü üzerinde geliyor. bu sıkıntı çoğu rx8 1 nesil araçlarda karşımıza çıkıyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aynen bendede arastırdım benimde basıma gelmişti efendi gibi icme suyu krecsiz koyabiliosun yani ole 50tl satılan ozel sıvı die kodgun su antifirizli su:D geçeçelims enin durumunda senin sensör cortlamış değişecek bir ikincisi suyu sonuna kodar doldur tasır istersen fazlasını tahliye edio araba kendisi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

okkko: evet tabii en doğrusu komple yeni hazne. ama o parayı vermek istemyenler için sensor çözümü verildi. benim vermiş olduğum biraz daha ekonomik çözümler idi (sirke ile temizlemek). Her bütceyi düşünmek lazım :).

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...