Jump to content

Uzun süre kullanılmayacak aracın muhafazası hk.


murat_dem
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar uzun süre aradan sonra Merhaba,

Kismetse Aralık basi askere gidiyorum. Bu sure zarfinda (ki 6 ay yada 12 ay kalabilirim askerde) aracimi muhafaza etmek icin neler onerebilirsiniz? Lastiklerimi hafif sondurerek aracı takoz uzerinde bırakmayı dusunuyorum. Kapalı garajda kalacak.

Şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Muratım hayırlı olsun öncelikle. Lastikler üzerinde bırakmamak gerekli evet.

DAha önce okuduğum ve aklımda kalanları söyleyeyim yanlışlarım var ise arkadaşlar düzeltsinler.

Eğer hiç kullanılmayacak ise takoz üzerine konulması, akünün sökülmesi, içindeki yağın boşaltılması söyleniyordu. Eğer bunlar yapılamıyor ise 2 hafta bir aracı biraz çalştırıp biraz tur atın deniyor. eğer bırakacağın yer çok hareketli ise araç brandası al bir tane. ben 40 lriaya aldım ara sıra kullanıyorum.

veya en iyisi sen bana ver, ben 12 ay boyunca bakarım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir otopark ile anlaşıp orada muhafaza edilebilir bence eğer evin otoparkı yoksa. Üzerine bir branda , akü başlarının sökülmesi iyi olur. Yağı hiç elleme geldiğinde servise çekersin direk yağ ve filtrelerini değiştirirsin.

Takoza kaldırmak yerine aracın tekerleklerine fazla hava basmak da çözüm olabilir . Bir lastikçi onu tavsiye etmişti lastiğin yanaklarının çatlamaması için.

Şimdiden hayırlı teskereler Murat :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hayırlı tezkereler, sıfır araçlar tırdan indikten sonrada içlerinde çok hava bulunuyor sanırım 37-38 barlık bi lastik havası işini görür garantiye almak istersen 40 dan fazla çıkma :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abilerim arkadaşlarım hepinize teşekkür ederim. Bişeyler yapıcaz artık, asker üzeri biraz zamansız bir araba alımı yaptık ama neticede 1 sene kullanmış oldum. Hatta şu aralar aklımda satsam mı diye de soru işaretleri dolanmıyo değil hani...???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...