Jump to content

Yeni 0 Km Mazda3 Impressive Otomatik Arıyorum


baburataka

Tavsiye Edilen Mesajlar

Değerli arkadaşlar... Mazda3 Impressive a/t almak istiyorum fakat bayilerden olumlu yanıt alamıyorum.. Ya stok yok ya fiyatta anlaşamıyoruz.. Ben grafit grisi bej döşeme arıyorum yardımcı olabilecek bir arkadaşım varsa bayi yönlendirmesi yapmanızı rica ediyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hangi bayiler ile görüştün ? Genelde Türkiye'de malesef istediğin özellikler ve renk değil hangi tür araç gelirse şeklinde oluyor. Bu yüzden de bayiler istediğiniz öellikte yok diyebiliyorlar.

Bir kaç bayi forumda var yardımcı olacaklardır. Benim tavsiyem tüm bayileri telefon ile arayıp şu özelliklerde araç istiyorum ve geldiğinde haber verin diyebilirsin. Ama dediğim gibi malesef getirtemiyorlar.O araç geldimi de zaten istediğin bayiden alırsın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Necdet, öncelikle büyük harf konusunda tekrar uyarmak isterim. Tamamı büyük harf ile yazılmış başlık ve mesajlar silinir. Bundan sonra düzeltme yapmayacağız bilgin olsun.

Sitede aktif olan Istanbul Beka dan Akif ( spy_cache ) ve Gören Otomotiv den Okan ( okkko ) var. Bunlarla temasa geçip bir fiyat alabilirsin ama bu onların, senin istediğin fiyatı vereceği anlamına gelmez :) . Bir görüş bakalım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Babür bey,

direk bana ulaşsaydınız size çok yardımcı olabilirdim fakat, siz bütün bayilere fiyat teklifi için mail atmışsınız. Forumdaki bütün arkadaşlar bilir Türkiye'deki en uygun fiyatları veririz ama bütün herkesi ayaklandırmışsınız. Üzülerek size fiyat veremiyorum. (Bunun sebebini forumdan birkaç arkadaşa p.m.'den anlatmıştım.)

aracınızı güzel günlerde kullanın inşallah...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle büyük harf hususunu bilmiyordum..bundan sonra bu konuda daha dikkatli olacağım. bütün mazda bayilerine mail atmıştım,fakat geri beslemeler sanki çok kötü birşey yapmışım gibi oldu.eğer bir mazda alacaksam ve uygun bir teklif arıyorsam bu neden bu kadar problem olsun anlayamıyorum..300-500 tl indirim alırsanız bu indirimide zaten pahalı olan  kaskonuzu yaptırırken kullansanız kötümü olur...ben bayiler arasındaki centilmenlik anlaşmasına  saygı duyuyorum,fakat benim yaptığımda firmalara tek tek tel açmak yerine sadece mail atmak..sanırım bundan sonra yapacağım ne tel açmak,ne mail atmak,gidip yüzyüze görüşeceğim..fakat bu seferki sıkıntımda grafit grisi-sedan-bej döşeme konusunda sanırım bulmak zorlaşıyor..bakalım hayırlısı...farklı görüş ve önerileri olan arkadaşlarım varsa iletirlerse sevinirim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bunu eleştirmek haddime düşmez aslında ama yanlış anlamayın bayilerin az çok sorunlarını biliyorum günde 10 larca hatta 100lerce mail alıyorlar telefon alıyor şu modelle ilgili bu modelle ilgili bilgi almak istiyorum gibisinden ve bunu keyfi amaçlı yapıp boşu boşuna bayilere oyalayan bir çok insan var. Ben hep şu 2 yöntemi denemişimdir: uzun süre bir bayi yada mağzayla aramı iyi tutup alış veriş yapmamış isem ihtiyacım oldugununda girer hayırlı işler şundan der alır çıkarım ki satıcı şaşırır nasıl acele bir karar gibisinden diğeri ise alıcagım ürünü telefon mail yada arkadas vasıtasıyla sordurmak-sormak yerine o iş yerine gider yüz yüze konuşur onlara kendimin alıcı oldugunu ikna ederim ve onlarda fazlasıyla yardımcı olur. Avrupa standartları bilmem uyum çalışmasına göre evet mail ve telefon aracılıgı ile görüşmek tamam ancak ülkemizdeki iş yeri politikaları iş veren çalışan = müşteri memnuyeti sistemine göre alıcı oldugunuzu hissettirmediğiniz sürece ekmek bile alırken beklenilen hoşgörüyü göremeyebilirsiniz bunu defalarca yaşayan biri olarak anlatma ihtiyacı duydum sizi eleştirmiyorum amacım bilgi vermek

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sanırım haklısın,ama yinede ben ortada bir samimiyetsizlik görüyorum..çünkü bayii ye gittiğim zaman kimse bana siz başka şehirden geldiniz biz size araba satamayız gidin kendi şehrinizin bayisinden alın demiyor..herkes gayet güzel karşılayıp tabiki yardımcı oluruz diyor..yani net ortamında herkes birbirine karşı saygılı,yüzyüze görüşürken hiç kimse diğer bayinin hakkını gözetmiyor..bunada ticaret ahlakı deniyor..ama ben vaktim olmadığı için ve yüzlerce km.yol yapma imkanım olmadığı için bayilerden toplu olarak fiyat istiyorum ve ortalığı karıştıran adam oluyorum..yani bayileri tek tek ararsam veya ziyaret edersem dürüstüm,toplu olarak fiyat talep edersem ortalığı karıştıran adamım..hayır ben ortalığı karıştıran adam değilim..bana ilgilendiğim araba için şu ana kadar pekçok bayiden 41800tl ile 44000 tl arasında fiyat verildi.aradaki fark 2200tl..benim yıllık gelirimin belli bir yüzdesi bu rakam...bir diğer konuda ismini burada vermeyeceğim bayii yüzyüze görüşürken gidin bütün bayileri dolaşın bide en son ben fiyat verim diyor,sonrada o bayi ben toplu fiyat istediğimde bana ama siz yanlış yaptınız,böyle toplu fiyat istemek olmaz diyor..takdiri siz forum üyelerine bırakıyorum..şu anki son durum şöyle: mazda3 almak istiyorum fakat istediğim renk ve döşemeli arabayı şu an bulamıyorum..ya bekleyeceğim yada alternatif olarakta siyah mazda3 impressive,sedan,otomatik,bej döşeme belirledim..saygılarımla..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

41800 aldım demişsiniz en düşük fiyat. İzmit haldız 42.000 e birakiyoruz dedi daha gecen hafta bana. ( izmitte oldugunuz icin soyluyorum )

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben izmit haldızı anlamış değilim..bana 42000 tl fiyat versinler ben hemen alıcam haldızdan ama bana verdikleri fiyat 43500 tl..üstelik haziran-temmuzda konuştuğumda bu fiyatı 42000 tl diye konuşmuştuk..ne oldu bilmiyorum bi anda fiyat oldu 43500...üstelik o kadar konuştum yok indirim yapmıyorlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yeter ki, amacını açık seçik belli etmeyip, bayileri birbirine düşürmesin.

amacını açık seçik belli etmeyip derken?...

Bir müşteri herkese toplu mail atıp, en düşük fiyatı verenden alacağım tarzında yaklaşınca hiçbir bayi buna sıcak bakmaz. Kolay yoldan en ucuz fiyatı bulmaktır bu davranış. Tabiki ucuz almak ister müşteri, en güzeli showrooma gitmek veya telefon etmek olacaktır.

bu durumda bayilerin ilgilenmemesinin sebebi de şudur, genellikle olan bir durumdan bahsedeyim....

müşteri A şehrinde oturmaktadır ve A bayisi ile görüşür 10 lira fiyat alır.

Sonra 950 km uzaktaki B şehrindeki B bayisini arar ve A bayisinden 10lira fiyat aldığını söyleyip, 9liraya anlaşır. Sonra 950km yol gitmemek için A bayisini tekrar arar ve 9a buldum 8,5a veriyorsan alayım, B bayisi 9a veriyor der. A bayisi de müşteriyi kaybetmemek için 8,5 veya 9 liraya verir aracı. Burda B bayisi ne işe yarar? Sadece ve sadece A bayisinin kar marjını düşürmeye yarar. B bayisi ne araba satmıştır, ne de para kazanmıştır. burda müşterinin bayi seçme hakkı olduğu gerçektir ama ne ticarette ne de rekabet kanunlarında, ne de etik davranışlarda gidip almayacağın bayiyi arayıpda kaça veriyorsun demek yanlıştır. İstanbul'da oturan bir vatandaşın Antep'ten araç alması için 1000TL ucuza maletmesi gerekir ki bu imkansıza yakındır. dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım, umarım anlatabilmişimdir....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@okkko Söyledikleriniz mantıklı ve haklı..

                        Lakin,

Rekabet kurumu geçenlerde peugeot ve citroen'e ceza yağdırdı sebep?

Rekabetin Korunması Hakkında Kanunun ilgili 4. maddesini ihlal

''Rekabeti Sınırlayıcı Anlaşma, Uyumlu Eylem ve Kararlar ile Hakim Durumun Kötüye Kullanılması''

Benim bir tüketici olarak öngörüm dahada karamsar birçok kez şikayet ettim bu öngörümü rekabet kuruluna...

Marka tanımaksızın bütün hepsinin birbiriyle işli dışlı olduğunu düşünmekteyim...

Nasıl bir B sınıfı  polo 40 bin tl bir honda jazz 40 bin tl bir yaris 40 bin tl bir corsa 40-45 bin tl oluverdi birden bir tüketici olarak merak ediyorum...ÖTV indirimi bindirime çevirip yaptılar bunu göstere göstere ve birbirleriyle sözleşmiş gibi...

Sizin söylediklerinizde haklılık payı var evet ama biz nasıl korunacağız yukarıdaki olaydan ben aralarında anlaştıklarını düşünüyorum...

Tabi böyle durumlarda olan mazda gibi az araç satan firmalara oluyor yukarıdaki markalar kartelci zaten..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu saydığınız markaların ceza yemesinin sebebi, aralarında yazılı ve bir takım yaptırımlara sahip fiyat sözleşmeleri oluşudur. ve bu konuda distribütör firmanın da ön ayak oluşu durumu kanunlara karşı hale getirmiştir. cezayı da yediler sonuçta...

bizim durum tamamen farklı. MESELA beni arayıp 500km uzaktan düşük fiyat alan müşteri kendi şehrindeki bayiden benim verdiğim fiyatın biraz üzerinde satın alıyor aracı. aynı şey benim bölgemdeki müşteri başka yeri aradığında da gerçekleşiyor. ben düşüp yine veriyorum aracı. plazalar bayiler inanın bana %2 kar marjlarını bile arar oldu, bu sebeplerle. yapılan yatırım minimum 3milyon dolar, 50bin liralık araçta kar 500tl, iş mi şimdi?? aracı alırken iyi, yarın bu plazalar kapanırsa kaç kişi işsiz kalır, kaç araba yolda kalır hesap eden yok.

keser hep bitarafa yontuyor.... :D

BAŞKA MARKALARDA kapalı kapılar arkasında neler konuşulduğunu nasıl fiyat anlaşmaları olduğunu, ve fiyatların nasıl belirlendiğini söyleyemeyeceğim... :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sanırım ben yanlış anlaşıldım. Ben de zaten sizinle aynı fikirdeyim. Gökhan Abi deyince "Fiyat araştırması yapan birisine niye karıştıran densin ki?" ben de "elbette denmez, yeter ki amacı bayileri birbirine düşürmek olmasın" manasında dedim. Müşterinin amacı elbette ucuza maletmektir. Ama bunu alenen herkese mail atarak yapması hoş değildir. Hatta ve hatta diğer bayiden aldığı fiyatı isim vererek ya da vermeyerek söylemesi bile hoş değildir. Yani ben de bu anlamda sizin karşınızda değil yanınızdayım.

sakın beni yanlış anlamayın. karşımdasınız demiyorum, diyemem de...

forumlarda mimikler vs. olmadığı için benim yanlış anlamam da, yanlış anlaşılmam da mümkün...

anlayışınız için teşekkür ederim... :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konunun devamına gerek yok Bence burada bu konu ile ilgili konuşacak daha fazla birşey yok. Necdet zaten tüm bayilerle temasa geçmiş. Durumun da ne olduğu ortada, Necdet'in aracını arzu ettiği  bir fiyata alacağını umarak konuyu kilitliyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
×
×
  • Yeni Oluştur...