Jump to content

Neden Acaba?


Xman
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Genelde gördüğüm ve anlam veremediğim bir durumu sizlerle paylaşmak ve yorumlarınızı almak istiyorum. Malum bir çok otomobil platformu mevcut internette ve sıklıkla bu platformları takip eden birisiyim. Çok dikkatimi çeken konu ise sıfır araba aldıktan sonra bu platformlarda konu açarak şu fiyata, şu marka, şu model araç aldım acaba iyimi ettim ne dersiniz, sizce bu araç nasıldır gibi sorular soran arkadaşlardır.

Bu yaklaşmı analamkta gerçekten güçlük çekiyorum, neticede sıfır bir araç satın alıyorsunuz, bunu araştırıp, inceleyip, deneyip, düşünüp, taşınıp öyle alıyorsunuz ve aldıktan sonra acaba? diyorsunuz. Çok büyük bir çelişki değilmi sizce bu.

Bende tüm araçlarımı sıfır aldım bütçemi, beklentilerimi, piyasa koşullarını vs. tüm kriterlerimi belirleyerek aldım araçlarımı ve aldıktan sonrada keşke ve acabalarım olmadı hiç. Her aldığım arabayı severek ve değer vererek kullandım, aklım başka araçlarda kalmadı asla.

Bugün yeni aldığım araçla ilgilide olumlu olduğu kadar olumsuz görüşlerde mevcut, niye aldın ikinci eli yok diyenden o paraya 105 bg araç alınırmıya kadar bir çok eleştiri olmasına karşın br kulağımdan girer bir kulağımdan çıkar. Ben aracımdan ne istediğimi ve bana neler verebileceğini bilerek aldım çünkü..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Oğuzhan'ın da dediği gibi bu biraz içini rahatlatma çabası. Olayın şöyle gelişme olasılığı da var.

Kişi kendi kararı ile arabayı alır ama sonradan birçok yerden aksi yönde söz duyar. Bunun sonucunda aslında "Çok iyi etmişsin" yanıtını alacağı kesin olan siteye gider ( aldığı araba ile ilgili sitedir ) ve beklediği cevabı alır, içini rahatlatır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Onaylanma duygusu diyorsunuz yani. Ama aslında tehlikeli bir yol değilmi, biri çıkıpta olumsuz şeyler yazarsa aklınız daha da karışacak ve belki de araçtan soğuyacaksınız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Onun kısaca tabiri:

"Ben bir halt ettim galiba, iyi mi ettim? Kötü mü ettim? Bana birşeyler söyleyinde içimi rahatlatıp gece iyi uyuyayım."Dır. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence kimiside forum da tanışma amıcıyla yazıyor.Biri atıyorum Mazda 3 alıyor ve ilk defa bu siteye bir konu açacak.Haliyle bu tarz bir konu ile giriş yapıyor.Bence bu normal kısmı.

Birde eleştiri yada olumsuz yazı göreceğini bile bile bağzı sitelere dediğin konuları açıyorlar(Donanım haber).Bende bunu anlamıyorum.Git dünyanın parasını ver ,0 araba al.Sonra malum siteye konu aç.Millet dalga geçsin :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mesela ben hiç bir zaman x aracı aldım, iyi mi yaptım diye konu açmam :D

Ben daha iyisini alana kadar en iyisi bu der, öyle dalarım muhabbete :D

Ben seçtiysem en iyisidir, başaksının kriterleri benimkilerini karşılamaz ki! Herkesin önceliği farklı

Tam benim kafadansın  :tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 3 hafta sonra ...
Guest élégancé

kişilerin kendi düşünceleridir.muhakkak birşey düşünerek böyle konular açmıştır diye düşünüyorum.

öte yandan insanları anlamak zor :D o yandan bakmak bizi yorar :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...