Jump to content

10 bin bakım hakkında


sedatp
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar daha yeniyim o yüzden sorduklarımı yargılamayın...

Mazda 6 da hangi yağ kullanılıyor? 10/40 mı 5/40 mı 0/40 mı?

arka sağ amörtisörüm pattlak servis 160 lira dedi rot balansçım bu oem  parça heryerden bulursun o paraya çiftini alırsın daha iyi olur dedi...

aracı almadan önce gösterdiğim yetkili serviste motor sağ kulağın daki lastik çökmüş dediler.. Forumda gezerken bunun kronik bir problem olduğunu okumuştum. Ben bir şey anlayamadım açıkcası motor kulağının bu halinden. Hemen değişmem gerekiyor mu?

Tüm bunların  yaında bakımları serviste mi yaptırmalıyım dışarıda yaptırsam ne kaybederim?? aracım 87 bin km de ....

deneyimli arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Açıkcası dışarıda 10bin bakım yaptırmak aracınızın da modeli göz önünde olunca pek mantıklı değil, amortisör konusuna gelirsek rot balanscınızın dediği kısmen doğru, yani oem parça her yerden temin edilir ama 160 liraya 2 adet alabilceğinizi sanmıyorum, amortisör değişimi konusunda çift olarak değişmesini öneririm dengeli durması için..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sedat,

Sağ motor kulakçığı bizim araçlarda neredeyse kronik bir problem diyebilirim. Bunu da orijinal taktırmanda fayda var.

Hemen değiştirmen gerekir mi ? O sana bağlı. Eğer motor sarsıntısını çok hissediyorsan ve çok parçalandıysa değiştir derim zira bir süre sonra tamamen deforme olup içindeki yağ tüm motor ve kaputa dağılabiliyormuş.

Yağ olarak ben Mazda'nın yağı olan Dexelia'yı kullanıyorum. O da 5w30 .

Mazda%20Dexelia%20Ultra.JPG

Daha önce gittiğim serviste 10w40 da kullanmıştım. Fark anlaşılabiliyor mu dersen ben anlamadım , şimdiki tercihimi Dexeliadan yana kullanıyorum.

EVO bizim sitemize özel %10 indirim uyguluyor. Cem'den bir fiyat alabilirsin ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yardımlaarınız için teşekkürler arkadaşlar... ben hiçbirşey hissetmedim motor kulağıyla ilgili arabayı da çok sakin kullanırım ondan dolayı da olabilir.... monroe fiyatı aldım tanesi 110  tl dedi.. ne yapacağım konusunda kararsızım ama yetkili serviste tercihim evo zaten arabayı da oraya göstermiştim onlar bana bunları söylemişlerdi... Eski hondayı kronik problemler ve sesler yüzünden bıraktım oysa çok seviyordum arabamı.. inşallah bu arabada da kronik problemler ile uğraşmam...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 10 yıl sonra ...

İyi günler arkadaşlar. Mersin Erdemli de yaşıyorum

 Aracım 2010 mazda 6,  buralarda bakım için tavsiye edebilceğiniz birileri varmı. Aracı yeni aldım bu şehirde de yeniyim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...