Jump to content

Elektrikli BMW i8 Soğuk Hava Testinde Görüntülendi


Efebey
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

BMW'nin hibrit, uzun menzilli hibrit ve prize takılan elektrikli modellerini içeren yeni alt markası 'i'nin amiral gemisi süper otomobili, kış testleri sırasında ilk defa kameralara yakalandı.

g3y96kny.jpg

İlk olarak 2009'da sergilenen EfficientDynamics konsept otomobiliyle ön izlemesi sunulan i8'in hibrit güç aktarma organları muhtemelen BMW'nin yeni 1.5 litrelik üç silindirli benzinli motoruyla i3'te kullanılan elektrik motorunu bir araya getirecek.

BMW i8 ve diğer 'i' modelleri için bataryaların ekstra ağırlığını neredeyse tamamen sıfırlayan yenilikçi bir mimari geliştiriyor.

LifeDrive adını taşıyın bu yeni mimaride motor ve şanzımanı içeren güç aktarma organları, alüminyum bir şasinin içinde bulunuyor, yolcu hücresi ise ABD merkezli SG Carbon şirketiyle ortaklaşa geliştirilen karbon fiber takviyeli plastikten imal ediliyor.

BMW M3'e benzer performans hedefleri olan (0-100 km/s hızlanma 4.8 saniye ve 250 km/s ile sınırlanmış azami hız) bu yeni karbon fiber gövdeli coupe, BMW'nin en hızlı üretim modeli olmayacak: Münih'teki kaynaklara göre o şeref gelecek yıl çıkacak yeni çift turbo beslemeli V8 motorlu M5'e ait olacak.

Ancak 100 kilometrede 3.8 litreye ulaşan birleşik yakıt ekonomisiyle ve yalnızca 99 gr/km CO2 emisyon değeriyle bu araç kesinlikle şirketin en tutumlu üretim otomobillerinden biri olacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...