Jump to content

Yeni Mazda2 mi 2. El Mazda3 mü ?

Zotone
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Guest edarguner

Çoğu insan Sıfır aracı ve 2.eli aracı Kredi ile alıyor. Diyor ki ayda 50-100 TL farkedecek neden gidip 2.el alayım sıfır alırım daha iyi diyor . Ama nakit olarak alınacaksa benim şahsi tercihimdir garantili 2.el alırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 56
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

7

• Gökhan

11

• gokhan8562

6

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Edizcim, sıfır arabaların bile vuruk-çarpık-çizik satıldığı bu ülkede, kaç tane garantili 2. el bulabilirsin?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kendine güvenen ikinci el alır... Riske girmek istemeyen bütçesine göre alır sıfır aracı keyfine bakar...

Mesela ben Gökhan Abi'nin tombağı aldığımda "Kadir, far kolu çalışmıyor, burada kimseye ellettiremedim, zaten dokunmadılarda" dedi...

Allah korusun Clio'da öyle bir durum olsa garantiden başına ekşir ama tombağa bir şey yaptıramazdı...

Ben artık az çok neyi yaptırırm neyi yaptıramam öğrendim. O yüzden ikinci ele devam ama kalkıp ikinci el ufak tefek masraflı saab rover gibi arabaları bilmediğim için asla girmem...

Mazda3 250binde olsun, bakar alırım... Sorun etmem

Demekki burada herkesin farklı düşünceleri var deyip saygı duyacağız.

Şaşırıp kalmayacağız yadırgamayacağız, değil mi Kadir?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest edarguner

Edizcim, sıfır arabaların bile vuruk-çarpık-çizik satıldığı bu ülkede, kaç tane garantili 2. el bulabilirsin?

Abi garantili derken, vuruğu çarığı geçtim Resmi üretici garantisi bitmemiş araçlardan bahsediyorum. Mesela 2010 Model 10.000km Mazda 3 gibi. Ben bu şartlarda olan 2.eli Peşin parayla alırım. Ama işin içine Kredili alma gibi bir durum girerse kesinlikle gider sıfır Km bir araç alırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sen şaşmaya devam et. Herhalde eski arabaya binmemişsin sen. Bir başlarsa öksürmeye görürüz eski model üst kasa arabanı. Hem LPG şart mı? Dizel aldınmı sorun yok zaten. Haa sahi senin arabanın dizeli yok değil mi? Unuttum.

Evet oyle benım arabanın dızelı yok ama dızel ısteyen de yok.Tamam dızel sana sankı yapıstırıyomus hıssı verıyo olabılır ama bı arac sollamaya kalktıgında goruyoruz ne oldugunu .Benzını tek gecerım gerısı hıkaye.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

uzuyormus olmayayim ama dizeli daha hizli :)

Kagıt uzerınde oyle ama yan yana geldıgı zaman gercek hayatta ölçmek lazım.Dizelin torkuna bayırda verdıgı hazı bilirim güzeldir ama duz yolda benzınlıyı zor devırır.fabrıka verılerı bendeki nin 0-100 11.2 sn  ,dizele baktım 11 sn yazıyor nette.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O motor eski kasa mazda3le  dalga gecer. Kisada uzunda yakitta her sartta. Dusuncen degisik ancak sasip kalmana  felan gerek Yok. Herkezin dogrusu kendinedir. Bence uretimi durmus komple kasa degistirmis 1-2 yasinda araba mantiksiz. Ha bu arada bizzat sahit oluyorum eski model luks araclarin parca fiyatlarina. Sanzuman fiyati eski kasa mazda3 alir hemde gri.:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yorum yapan arkadaslara görüşlerine saygı duyuyorum.oyle dizel kullanmamıs bır ınsan degılım ısım ıcabı sureklı arac degıstırıyorum.Dizel zevklidir turbo takvıyesı +tork yokusta ınsana zevk verır .ama duz yolda hadı kalkalım dıyelım o zaman ısler degısıyo,birde sollamalarda bizim benzinli araclar 6bin deviri çeviriyor yanı 2. viteste 100 u gorebılıosun ama dizel oyle degıl tam sollayacaksın vıtes degıselım dusuk vıtese alsan guzel tork var ama hızlanmıyo yuksek devırde bagırıyor ama gene yok.

Sonuc olarak degısken yol sartlarında gunluk kullanım dızel zevk verır ama kafa kafaya hadı yarısalım deyınce işler o anda degisir deneyin gorun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öyle diyorsun ama sen birkaç senedir LeMans'ı dizel Audiler kazanıyor :)

Konuya gelirsek, sanmıyorum ki birçoğumuz arabalarımızı yarış için alıyor. Hepimiz gündelik kullanım için alıyoruz ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Orası oyle ama bu ıvmelenmeye cok nadir ihtiyacın oluyor bir arkadasın der soyle bı kalkalım kırmızı ısıktayken .Sonucta arkada kaldın mı tattıgın duygu pek hos olmuyor.Zaten performans ıcın alsak 1300kg lık arabaya 1,6 motor tercıh etmezdık.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 13 yıl sonra ...

2010 modeller için Mazda 3 dizeli 6 litre benzinlisi 8 litre Mazda 2 için 7 litre civarı ve bu 3 model bakımından dizelin ağır bakımını göz önünde bulundurursak ve performans için mazda 2 bana cazip geliyor 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benzinli ve dizel karşılaştırması yaparsak, bence gerek performans gerekse emisyon olarak benzinli araç dizelden daha üstündür.  Dizel daha yaygın olarak kütlesi büyük araçlara daha uygundur (otobüs, kamyon, gemi, vs).  Kompakt otomobiller için en ideal seçim bence dizel değil benzinlidir.

Fiyatları hiç bilmiyorum ama Mazda 2 ebadları konusundaki fikirlerimi belirtmiştim.  Belki ikinci el Hyundai veya Kia araçlara da bakmakta yarar olabilir.  Bunların web siteleri com.tr diye bitiyor.  Oralarda araç bilgileri var.  Açıkçası Türkiye'de bu mantıksız vergi sistemi oldukça içimden gelmiyor araç yenilemek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22 saat önce, AKayhan :

Benzinli ve dizel karşılaştırması yaparsak, bence gerek performans gerekse emisyon olarak benzinli araç dizelden daha üstündür.  Dizel daha yaygın olarak kütlesi büyük araçlara daha uygundur (otobüs, kamyon, gemi, vs).  Kompakt otomobiller için en ideal seçim bence dizel değil benzinlidir.

Fiyatları hiç bilmiyorum ama Mazda 2 ebadları konusundaki fikirlerimi belirtmiştim.  Belki ikinci el Hyundai veya Kia araçlara da bakmakta yarar olabilir.  Bunların web siteleri com.tr diye bitiyor.  Oralarda araç bilgileri var.  Açıkçası Türkiye'de bu mantıksız vergi sistemi oldukça içimden gelmiyor araç yenilemek.

Aracınız uzun süre yenilemeye gerek yok neredeyse dizel gibi az yakıyor 

Cruze aracımı satıp mazda 2 almak nasıl olacak bilmiyorum biraz kararsızlıkta hakim sadece benzinli olsun az yaksın performanslı olsun hafiff araç olsun dediğimde dediğimde karşıma mazda 2 çıkıyor 

Cruze nin ağır oluşu rampalarda çekmemesi kronik olan 2000 ile 2500 devir arası performans problemi 

80 bin km lik kullanımında 5 defa üst kapak contası değişmesi 

Yine kronik motor terlemeleri 

Yine kronik soğuk havalarda gösterge panelinin çalışmaması 

Uzun yolda triger kayış çevresi terleme yapması ve sabit hızda buna bağlı olarak hızın dalgalanması 

Çeşitli contalardan yağ sızıntısı 

Tüketimin manuel araç olmasına rağmen fazla olması 

Konfor yol tutuş hacim iç dış tasarım kaporta sağlamlığı donanımlı olması güzelde eksileri çok 

Dizel araçta bir pompa sorunu 50 bin TL EGR valfi 30 bin TL Turbo arazisi 40 bin TL Dizel motor yaptırma 150 bin TL 

Ama sorsan dizel az yakıyor yemişim dizelini...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...