Jump to content

Düşük Gaz Şiddetinde Gaz Yememe Sorunu (98 1.5)


emytoget
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

meraba arkadaşlar mazda 323 1.5 16v familiamda gaz kesme sorunu var. ufak gaz dokunmalarında gaz tepki vermiyor devir saati sapıtıyor. gaza daha fazla basıldığında ise normale dönüyor fakat araç hızlı gidiyor. 5 viteste sabit gaz şiddetiyle 130 140 km hıza denk geliyor bu da. eğer 100le gitmek istersem gaz bas çekten başka şansım olmuyor. dispritörü değiştirdim deneme amaçlı ama sağlam dispritörle de aynı sorun devam etti bu sorun başka hangi aksamlardan kaynaklanabilir?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 ay sonra ...

Bendede şöyle bir sorun var,araç normalde gayet iyi çalışıyordu,hava filtresini temizleyim diye çıkardım(araç karbüratörlü simit filtrelerden) daha sonra yerine tam oturttum taktım araç çalışmadı bile sonra biraz oynadım sıktım falan araç çalıştı gaz yemedi patıpatıpatı ses çıkarmaya başladı hava filtresi kapanmamış sonra bi daha açtım o arada keçesi var lastik o yırtılmış o parçayıda İzmir'de aramadığım yer kalmadı bulamadım bende gittim dayson aldım(mermeri bile yapıştıran silikon tarzı yapıştırıcı) motorun boğaz çevresine sıktım ve hava filtresini oturttum yalnız şu var aracı 1 hafat 10 gün kadar ilk kalkışlarda patıpatı yapar halde kullandım sonra işte bu daysonu yaptım araç canavar gibi oldu yalnız halen daha çokta az olsada bi o sesi yapıyor hava alıyor araç geç kalkıyor,yüksek devirlerde sorun yok hız denemesi açıkkende yaptım doysonladıktan sonrada açıkken 125i geçmiyordu dün bi deneme daha yaptım 175e kadar çıktım,yani kısacası araç kalkışlardada şahaneydi canım acayip sıkılıyor patıpatı yaptımı tekmeyi vurup kırasın geliyor arabayı allah aşkına bu neyden yapabilir bi yardımcı olur musunuz?Distribütördeki tevzi makarasını değiştirdim 4 tane sıfır buji taktım,avanstan,sente ayarından falan olabilir mi acil yardım şimdiden sağolun

Mod: forum kuralları gereği mesajınız düzenlenmiştir . Lütfen renkli yazı kullanmayın .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 ay sonra ...

merhaba valla arkadaşım aynı sorun bendede var kalkışta pır pır gazı zor alıyor ama 2500 3000 devirden sonra bişey yok 160 170 bas gidiyor ama durup kalkmak ölüm benimde çok canımı sıkıyor bikaç ustaya gösterdim buji dediler değişti olmadı distiributor buji kablo olmadı şimdi bende istanbulda ii bir mazdacı bulursam götürücem adem ustadan çok met ediyolar esenlerdeymiş en son oraya gidicem sanada kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 4 ay sonra ...

altaylim1914  isimli kullanıcımızın aracı karbüratörlü hava akışmetresi yok onlarda enjeksiyonlularda vardır

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...