Jump to content

Karbüratörden Hava Alma ve Jikle İptali


FATİH38
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

termoglatör dediğiniz manifolda doğru uzanan cıkıntı ,hava filtresindeki doğrumu, o sürekli kapalı gözüküyor nasıl çalışıyor o mekanizma mekanik bişey galiba bişe şu varki o uzantı manifoldtan çıkan uzantıya tam kavuşmuyor acaba arada hortum falanmı vardı benimkinde yok sanırım tam olarak açıklarmsıınız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 4 yıl sonra ...

Merhabalar benzer sorunu yaşadığım için tekrar konu açma gereği duymadım.

Araç ilk aldığımda LPG de sabahları tek marşta çalışıyordu. Jikle de devreye giriyordu ve performans olarak çok çok daha iyiydi hiçbir sorunum yoktu. Şimdi sabahları mecburen benzinde bırakıp çalıştırıyorum. LPG de artık sabahları kolay kolay çalışmıyor, çalışsa da jikle devreye girmiyor. 300 devirlerde çalışıyor çekiş ve performans düştü.

Daha önce de benzer sorunu yaşadığımda usta geçici birşeyler yapmıştı ancak kelebek milinde boşluk var ileride yine sıkıntı yapar demişti. Sorun tekrarlayınca gittiğim iki usta da aynı şeyi söylediler. Gaz pedalı takılı kalıyordu onu temizleyici falan sıkıp çözdük ama karbüratör tamiri gerekli. Gaz ayarını açarız çekiş durumu iyileşir ama bu sefer de çok yakar diyorlar.

Asıl konuya geldiğimizde tahmini masraf ne olur, çıkma alıp takmak mı tamir ettirip kullanmak mı daha iyi ve ucuz olur? Öncelikle Balıkesir veya Manisa'dan yoksa İzmir'den olmak üzere bu araçların karbüratöründen anlayan menun kaldığınız usta tavsiyeleriniz varsa beklerim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

        Bizim arabaların kronik bir sorunudur gaz kelebeğindeki boşluk lakin benim arabamda çok az şu an için ve hiçbir negatif yanını görmedim, Aarabam şu an 118 binde , gaz milindeki boşluğu tornada burç yaptırarak çözdüklerini duuymuştum yenisinin maliyeti ne kadar olur bilemem zaten çıkması yaramaz.

        Gaz milindeki boşluktan hava alma durumu bir anda olmaz , zamanla gelişir, soz zamanlarda lpg ayarı yaptırdınızmı. Özellikle ana vana kısılı olduğunda araba zor çalışır.

        Otomatik ciklenin çalışması için araç soğuk iken çalıştırmadan önce gaz pedalına basmalısınız en az birkez ayrıca gaz ayarıda biraz uygun oranda açık olmalı kesinlikle sizin aracınızın sıkıntısı lpg ayarı gibi duruyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cevabınız için teşekkür ederim.

LPG regulatörü tank şamandıra geçtiğimiz yaz değişti. Gaz ayarını 4-5 oldu yaptırdım. LPG ustası yeni olduğu halde regülatöre yani beyini tamir etti bir sıkıntı varmış ama çözülmedi. Başka bir usta geçen götürdüğümde gösterdi gazda jikle devreye girse de boşluk olduğundan çalışmıyor dedi.  Geçen senede oldu aynı şey yine boşluk var demişlerdi geçici birşeyler yapıp karbüratör ayarı yaptıydı bir süre idare etmişti.

Yani tamir olayı kaçınılmaz gibi duruyor. Son gaz ayarında karbüratör sorunlu olduğundan az yakması için gazı kıstığını söyledi usta ama öncesinde de iyi değildi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...