Jump to content

İstanbulda araç alacaklar dikkat,bayi ile yaşadıgım sorun.


mikkaserkan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Herkese iyi aksamlar,

İstanbul damla bayisi ile yaşadığım sorun arkadaşlar,bu yazıyı okuyanlar umarım araçdan soğumazlar yada vazgeçmezler,ben sadece artık dayanamıyorum ve durumu sizlerle paylaşıyorum.Kimse bana mesaj atıpda aracı kotuledinizde demesin cunku araç ile ilgili tek kelimem yok.Yazı uzun kusura bakmayın...

7 mayıs 2014 tarihinde mazda 3'ü istanbul damla bayiside test ettim,bayideki Ayhan Durdu beyfendi ile araç hakkında konustukdan sonra, 10 mayıs 2014 tarihinde 1000.-TL dekondumu vererek, manuel reflex sedan deep cristal blue aracı aldım.Ayhan bey araçla ilgili bana temmuz sonu agustos ayında gelicegini, biz aracın imalatını bile ekranımızda gördüğümüzü ve sizin gümrüge geldiğinde size bilgi vereceğini soyledi.

Aradan aylar geçti Ayhan bey,birkere bile telefonla beni aramadı,bende internetten yorumlara bakarak araç hakkında bilgi almaya calıstım,sonra temmuz ayının başında istanbulda merter bayisi ile gorustum onlara durumu anlattım,onlar aracın bize liste halinde geldigini ve iki uc ay sonraki aracın gelicegini bile gordumuzu soyledi,bu arkadasın size bilgi vermesi gerekir gelip gelmicegini ve yapılanın yanlış oldugunu soyledi,bende telefonla başka bayileri aradım ve onlarda araç alacaklara hep bilgi verdiklerini soylediler.

Temmuz ortasında bayi ile yuz yuze gorusmeye gittim,Ayhan beye benim durumum anlattım oda bana biz sizin aracı gelmeden nasıl bilgi verelim dedi.İspanyada olaylar oldugunda araçların sevkiyatında sorun oldugunu soyledi ve sizin aracın agustos sonu yuzde 20,eylul yuzde 50,ekim yuzde 100 gelicegini soyledi.

Benim anlamadıgım benim araç gelmese bile bu arkadasın insanları arayıp bilgi vermeme durumu,sizin araç gelmedi diye bir şekilde aramamak mumkun mu? ben kendisine siz aracı netten yapıldıgın goruyordunuz neden ekime kayıyor siz mayısda bu sekilde soylemiştiniz demiştim.Bana ispanya da yaşanan olaydan bahsetti ve sizin aracın ekim ayında kesin gelicegini belirtti.

Aradan yine aylar geçti bu arkadas yine bir kere bile beni aramadı,bende netten okan bey diye birisiyle gorustum,adama durumu anlattım ve benim haklı oldugumu yapılanın dogru olmadıgını bilgilendirme yapmasını soyledi ve damla bayisi ile gorustu,bayiden Ayhan bey eylul 20 gibi en sonunda tenezül edip beni aradı ve sizin araç normalde kasımdı,ama talep fazla oldugunda ekimde gelicegini soyledi,ekimin ortasına geldik halen ses seda yok,bende okan beyle gorustum (görüşme tarihi 12 ekim, türkiyeye manuel geliş tarihi hakkında bilgi almak istedim ve yine bayideki ilgisiz arkadasdan konustuk),okan bey biz bayilerin hangi arac istiyorsa o sekilde japonyadan araç geldigini,gelen araçların listesi oldugunu soyledi,hatta şasi numarası cıktıysa aracın nerde oldugunu gemide ispanyada bunu bile gorebilecegini soyledi,bayi ise bana japonlar araç gonderiyor demisti ordan manuel yada otomotik geliyor belirtmisti.

13 ekimde bir aksilik olmassa bayi ile görüşmeye gidicem,kesin bir tarih isticem,umarım bir açıklama yapar,ve burdanda konuşmamızdaki görüşmeleri yazıcam.Bana yapılanı bayideki ust yonetimle gorusucem.Ben hayatımda boyle bir sey gormedim,artık her gun size şikayet mailide atıcam,ve bu yapılanı ingilizcesinide mazdanın japon sitesine gondericem.Bir bayi bu kadar ilgisiz olabilir mi? şimdilik  bu kadar ama hergun mail atıcam ve yaşanılan ayrı bisey olursa belirticem.

1-Bayinin bu kadar ilgisizliği

2-Bayideki arkadasın aracı goruyoruz ve benzeri bilgilerin gerçek dışı oldugu

3-Bir araıcn geliş tarihini bile net paylaşamaması

4-Araç gercekten bana lazım oldugu anlar oldu ramazan,kurban bayramı ve aileden birinin rahatsızlığı nedeni ile başka aracımda yok,bu sorumsuzluk yuzunden yaşadıgım zorluklar.

5-Belirsizlik kadar insanı sinirlendiren ve geren bir durumda oldugum,araçtan bile soguttunuz.

Tesekkurler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

foruma üye olan manisa yada muğla mazda bayii vardı herkes ondan çok memnundu valla gidip en iyi şubeden almak lazım bu olumsuzlukları yaşamamak için hem gelirken birde uzun yol deneyimi olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben zaten mazda turkiyeye sitesinden mail attım,konuyu copy paste yapıp sizlerle paylaştım.Artık ordan biri ilgilenirmi bilmiyorum ama hergun oraya atıcam.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kenan şahin1416949338

kardeşim içinde bulunduğun durum çok trajikomik,inşaallah sorunun çözülürde bir an önce aracına kavuşursun,sen yinede soğuma...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

      Aracın gecikmiş olmasına bişey diyemem ama bayinin daha ciddi olmasını beklerdim, ben tok satıcı tavırlarını saygısızlık olarak edlederim, kesinlikle kızmakta haklısınız en azından sizi dürüstçe bilgilendirip gerekeni ifade edebiliridi, sonuçta araba yokken yapılacak bişey de yok , canını alacak değilsinizki :( :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

foruma üye olan manisa yada muğla mazda bayii vardı herkes ondan çok memnundu valla gidip en iyi şubeden almak lazım bu olumsuzlukları yaşamamak için hem gelirken birde uzun yol deneyimi olur.

Serkanın(mikkaserkan) mesajında bahsettiği Okan, Muğla Mazda Bayiisi, Gören Otonun sahibi Okan sanırım. (okkko) nickli üyemiz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet abi odur,ilk sunu diyim bu sitede bazı yazdıklarımı göremiyorum benim bilg. sorun var sanırım,bu dert yazısının silindigni sanmıştım:)

okan bey odur bana şaşı numarsı cıktı ise aracın nerde olduğunu öğrenirsin demişti,benim bayi saolsun sikayetten sonra yine aradı adam 5,5 aydır ikinci arayısıda oda ikinci şikayetim,bunu söyledim ekimde araç gelmese yine aramıcan diye ispanyadan bahsediyor yine ,neyse uzatmıyım geriliyorum,şasi numarasını verdi dedim araç nerde ispanya Japonya denizin dibindemi diye onu göremem efendim dedi araç yolda kasımda gelicek,bu arkadasıda artık rahatsız etmek istemiyorum,ben mazdayı arıyorum ona suna bağlıyor sonra tekrar sonuç yok net tarih yok yoruldum valla,nedir bu eziyet anlamadım :'(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ama bu gibi durumları öngörmüştük, bu araçların ilk başlarda fazla gelmeyeceğinden ötürü sıra bekleneceği  epeyce konuşulmuşdu...  Kışa doğru sevkiyatlar artacak deniyor umarım işler planlandığı  gibi gidiyordur ...Benzersiz bir araç olan Mazda3 sabırla beklemeyi hak ediyor bence...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yılbaşından sonra bayilerde bol araç olacak gibi gözüküyor. Hatta geçen Akyıldız bayi ile görüştüm 2015 ler gelince 2014 lerde az da olsa indirim olacağını söyledi. Ne kadar doğru bilemeyiz tabi bekleyip göreceğiz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

      Antalya mepaz da shovroomda 4-5 adet vardı , ama stılmışmı bilemdim şimdi i isterseniz bir arayınız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende indirim bekleyenlerdenim . En azından bir kredi kampanyası bir takas kampanyası bir bu gün al 2015 te öde kampanyası hiç biri yok . almak için hevesli benim gibileri geri itiyor zorla mazda Türkiye

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...