Jump to content

Mazda2, Mazda3 ve MX-5'e J.D. Power anketinde derece


Fotifoti
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mazda2, Mazda3 ve MX-5 Avrupa’daAvrupa’da gerçekleştirilen J.D. Power anketinde yüksek derecelerle onurlandırıldı.

Mazda müşterileri, Avrupa’nın en memnun müşterilerinden… Bu durum, yakın zamanda Almanya ve İngiltere’de gerçekleştirilen 2011 J.D. Powers Müşteri Memnuniyeti anketinde bir kez daha kanıtlandı. J.D. Powers anketi çerçevesinde, en önemli otomotiv pazarlarından Almanya ve İngiltere’de 17.000 araç sahibinden araçlarını sürüş dinamikleri, yol tutuşu, sahip olma maliyeti, mekanik güvenilirlik ve iç tasarım kalitesi üzerinden değerlendirmeleri istendi.

Mazda3 Almanya’da sadece sınıfının en iyi otomobili seçilmekle kalmadı; aynı zamanda ankette değerlendirilen 117 aracın hepsinden de daha fazla puan alıp Mercedes A-Class ve Honda Civic’i de geride bırakarak birinci oldu. Dinamik Mazda2 de Dacia Logan ve Mini’yi geçip küçük araç kategorisinin birincisi olarak başarı getirdi. Böyle mükemmel sonuçlarla Mazda ankette modelleri değerlendirilen 28 marka arasında, bir markayı daha geride bırakarak geçen yıl elde ettiği 4. sıradan 3. sıraya yerleşti.

İngiltere’de gerçekleştirilen J.D. Power anketinde Mazda MX-5 spor otomobili kategorisinde birinci olarak pozisyonunu korudu; ancak sadece bu kategoride birinci olmakla kalmadı. Mazda roadster’ı memnuniyet anketinde geçen sene birinci olan aracın aldığı puanından daha fazla puan aldı. Böylelikle MX-5, Japonya’da, 900.000 adet üretiminin yapılmasından sadece 4 ay sonra, Volkswagen Scirocco ve lüks spor araçları Audi TT, Mercedes-Benz CLK ve SLK’yi açık arayla geride bıraktı. Bu başarı MX-5’in Guinness Rekorlar Kitabı’nda, tüm zamanların en çok satılan iki koltuklu spor otomobili olarak sahip olduğu rekor kaydının güncellenmesini gerektirecek. Piyasaya sürüldüğü her bölgede popüler bir yarış aracı olan MX-5, bu yılın başında İsveç’te gerçekleştirilen MX-5 Ice Race yarışında yol tutuşuyla spor otomobil meraklılarının beğenisini kazandı. Kült bir araç haline gelen MX-5’in her kıtada web siteleri, hayran kulüpleri ve fanatik hayranları bulunuyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Moskovici bilmem. Ancak bana göre lada ülkemizdeki toros,şahin,doğan vb. araçlarla kıyaslanmayacak kadar iyi bir arabadır. 0 alıp 4 sene kullandım bir kere bile tamirciye gitmedim. Hararet nedir bilmedim, Ankarada çevre yolunda 185-190'ı gördüm. Nerdeyse tüplü gibi az yakardı. Aksesuar ve plastik aksamı çin malı oyuncaklar gibiydi. Ee o kadar da olacak, ne kadar para o kadar köfte. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Guest architect

Peki neden Mazda Türkiye satışlar konusunda dibve vurmuş durumda.Bugün Skoda Yüce oto'ya gittim.Adamlar Mazda 3 fiyatına mazda 3'ün pek çok donanımından daha az donanımla ciddi satış rakamlarına ulaşıyorlar. Mazda kesenin ağzını açmazsa Türkiye'de başarısız olmak konusunda bir rekora imza atacak. Herkese hayırlı olsun

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Türkiyede malesef birçok otomobil sektörü üzerinde araştırma yapan ve hatta yayın organı sahipleri tarafsız olmayı (genelleme yapıyorum) beceremedikleri için asla doğru bir sonuç alamayız sanırım :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anladığım kadarıyla Mazda 3 Almanya'da bile  Honda'yı  ,Mercedes'i muhtemelende VW i sollamış memnuniyet anketinde şimdi bizim millete sorsanız  bunun tersini söylerler ,  demekki daha iyi araba üretmek yetmiyor, birtakım ilave çalışmalar da yapıp halkımızın beynine işlemek gerekli markayı yoksa rakiplerinde teknolojilerini yenilediği şu sıralarda Skyactive'in de güme gitmesi süpriz olmaz...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda türkiye gereken önemi vermiyor malesef :nea: doğru düzgün reklam bile yayınlanmıyor,  tanıtım eksik  :( ayrıca ülkemizde satılan araçların diğer ülkelerde satılanlarla herhangi bir farkı varmı bilemiyorum. yani motor alternatifleri, opsiyonel farklar v.s. onlara çekici geliyoda Türkiyedeki satışlar niye dipte vardır, bir sebebi muhakkak. ???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu biraz haksızlık olmuş bence. şuan bayi ağı üzerine çalışıyorlar. Skyaktive ile beraber çıkışa geçecektir her konuda :) ülkemizde satılan modellerde sadece i-stop eksik. 90. yıl versiyon mazda 3'ler full diyebilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu biraz haksızlık olmuş bence. şuan bayi ağı üzerine çalışıyorlar. Skyaktive ile beraber çıkışa geçecektir her konuda :) ülkemizde satılan modellerde sadece i-stop eksik. 90. yıl versiyon mazda 3'ler full diyebilirim.

[/quote

Almanyada ki kullanıcılar Mazda3 den daha memnunsa diğer Alman/Japon araçlarından demekki araç o kadar da fena değilmiş niye satmak için Skyactive bekleniyor ki anlamadım, hem bayi sayısı azmı ki bayi artırımı üzerinde çalışılıyor, yani bu fikrin rasyonelliğini diğer markaların satışlarını kendi bayi sayılarına bölerek tespit edebiliriz sanırım, eğer bayi sayısının azlığı nedeniyle satışlarda düşüklük varsa bu hesaplamada mutlaka belli olacaktır... Rakamlara ulaşabilen var mı, biraz araştıralım derim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kimse araçlar kötü demedi zaten. Ben çok memnunum ,alan herkeste memnun. ama bu mazda rekabet edebilmesi için yeterli değil. 20 ilde bayi var sadece, gümrük birliği indirimi alamıyorsun, rakip firmalara göre piyasada daha az tanınıyorsun. Reklam yaptın bunun maliyeti oldu ama sadece 20 ilde satabileceksin. Bunu kim ister ki ? Skyaktive modeller her yönden müşteriye ulaştırılması gereken modeller. Bunu da enerjini reklama vererek yapamazsın. Satış sonrasını sağlama almazsan geçmiş dönemde olduğu gibi belki iyi satış yaparsın ama gerisi gelmez. Mermelerin yaptığı gibi olur . o yüzden bence gayet rasyonel bir yaklaşım. Skyaktivelerden çok ümitli herkes, alan kişilerin de servis sıkıntısı çekmesini istemiyor Mazda Türkiye . Cx-5 ile hep beraber göreceğiz çıkışı :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...