Jump to content

Konfor ve Yol Sesi Konusunda Yardım (04-09)


rockhount
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar. Eski kasa Mazda 3 almayı düşünüyorum ancak aklıma takılan birkaç konu var ve çevremde Mazda 3 sahibi olan kimse olmadığı için maalesef aracı test etme şansım yok. Mazda sahibi olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var.Şöyleki;

1-Yol sesi konusunda oldukça takıntılıyım. Seyahat ederken camları sürekli olarak kapalı tutarım. Şu an 99 astra hb sahibiyim ve yol sesi bana oldukça yüksek geliyor. Ancak şunu belirtilmeliyim ki siyah asfaltta araç oldukça sessiz ama ülkemizdeki yolları durumu malum. Mazda 3ü araştırırken birkaç yerde ekstra ses izolasyonu yaptıranlar olduğunu okudum. Bu da bende Mazda’nın (en azından bu modelin) yol sesi konusunda vasat olduğu hissini uyandırdı. Paylaşımda bulunmak isteyen arkadaşlar farklı araç modelleri ile kıyaslama yapabilirse sevinirim. Örneğin 2008 opel astra 1.3cdti sedan kullandım ve kötü asfaltta bile 100-120 km arası yol sesi bana tatmin edici geldi.

2-Diğer bir hususta orjinal amortisörlerin yumuşaklığı. Ben bu konuda fordu (özellikle eski kasa fiesta-conncet) başarısız buluyorum. Araba asfalttaki her girinti çıkıntıyı hissettiriyor. Bu konuda wolsvagen ve opel modellerini başarılı bulmuşumdur. Bence araç kasise girdiğince tangır tungur sesler çıkarmamalı. Yani genel olarak Mazda’nın ne kadar konforlu bir araç olduğu hususunda paylaşımlarınızı bekliyorum. Paylaşımda bulunanlara şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle hoş geldin aramıza... Öncelikle şunu belirtmekte yarar var; araçta takıntı yapıp pür dikkat kesilirsen kaymak gibi asfalt olmayan her yolda, her araçta iç kabin (bu konuda en başarılı mercedes'tir) tıkırtısı duyarsın. İnceden inceden tiz de olsa muhakkak ses gelir. Mazda 3 te de bu böyle... 100 km/h süratte iç kabindeki gürültü düzeyi 66db dir mazda 3 de. D ve E segment mercedes, BMW,Passat ve avensis gibi araçlarda da 61 db gibi bir rakamdır ki henüz altına inilmemiştir. Yani bu o kadar kafaya takılacak bir durum değil bence ki bende iç mekan sesi konusunda çok hassasımdır.Ancak yapabilecek bir şey yok çünkü bu konuda kusursuz bir araç henüz üretilmedi...

Süspansiyon sertliğine gelince evet biraz sert, ama yol tutuşdan ödün vermemek adına sert süspansiyona razı geleceğiz. Yol tutuş mu, yoksa konfor ve daha az yol sesi mi derseniz ben yol tutuşu seçerim ve seçtim de...Uygun bir lastik seçimi ile bu sorun en aza indirilebilir.

Şimdi birde diğer yönlerden mazda 3 ü inceleyin ve rakiplerinden oldukça fazla olan artıları hemen gözünüze batar.Gerçekten şu bir gerçek ki mazda 3 C segmentin en karizmatik, güvenli, sağlam ve donanımlı aracı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

öncelikle hoşbulduk sayın kursadnart.konu hakkındaki cevabınız için teşekkür ederim.Söylediğinizden anladığım kadarıyla mazda 3 ses konusunda oldukça başarılı.Zira sayısal değer olarak D ve E segmenti araçlardan %10 daha fazla ses alan bir aracı bu konuda vasat saymak haksızlıkolur.Sanırım 66db ses düzeyinin miktarını bir şekilde ölçme şansım olursa konu hakkında daha net bir fikir sahibi olacağım.Söylediğiniz diğer hususları fazlasıyla araştrdım ve mazdanın hem teknik hem de donanım hususunda rakipleinden oldukça üstün olduğu konusunda hemfikiriz.Zira beni mazda almya iten en büyük etkenle güvenlik ve donanım özellikeleri olmuştur.Görüşmek üzere saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Desibel orantılı olarak artan bir skala değil tersine deprem ölçeği (rihter)gibi artan bir ölçüm sistemidir. 70 ile 60 desibel arasında çok fark vardır. Bizim araçlar biraz seslidir ancak yol tutuşu harikadır. Unutmayın ki yumuşak araba hiç bir zaman iyi yol tutmaz. Ancak üreticiler amortisör ayarlarını optimumda tutmaya çalışılırlar. Ne çok sert ne de çok yumuşak. Bazı üreticiler biraz daha konforlu bazıları ise biraz daha iyi yol tutan modeller üretirler. Aslında şöyle de denebilir. Aynı 2 araç değişik setuplarla çok farklı sürüş hissiyatı verebilir. Bu sertlık konusu da ülkemizde araç seçiminde bana göre önemli bir nokta.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yol sesi konusunda takıntılıysanız mazda,honda,ford markalarından uzak durun.

audi,fiat,hyundai,renault,opel in farklı araçları dahil olmak üzere yol sesi konusunda henüz çok başarılı bir arabaya binmedim. Ama bu üç markanın b ve c segmenti araçlarında yol sesi yalıtımı diye bir şey yok.

citroen c5 bu konuda başarılı deniyor. yumuşak lastik te hikaye.5000 km den sonra michelin, bridgestone a dönüşüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

    Paylaşaımda bulunan arkadaşlara fikirlerinden ötürü teşekkür ederim.Araç almayı düşünürken her zaman öncelikli olarak güvenlik ardından da konfora önem vermişimdir.Herkes için farklı öneme sahip olmakla beraber konfor benim için ciddi bir öncelik.Diğer bi bakış açısı da verdiğin para göre konfor alırsın olabilir  tabi.Anladığım kadarıyla genel olarak mazdanın çok da konforlu olduğunu söyleyemiyor kimse.Aslında kriter olarak yol sesi ve konfor konusunda çok da büyük beklenti içerisinde değilim.Hatta verdiğim örnekteki aracın yol sesi benim için çok tatmin edici düzeyde.Saydığı markalara bakılırsa sanırım  Lupara arkadaşımız bu konuda benden bile hassas.

  Peki ben şimdi ne yapmalıyım?:).

  Mazda 3 almayı gerçekten çok istiyorum.(Üniversiteden beri hayalimdeki arabalardan biridir)

  Ekstra ses izolasyonu ile ses konusunu kabul edilebilir düzeye çekebilir miyim?

  Gözümü bu onuda fazla mı korkutuyorum, aslında benim için yeterli düzeyde mi?

Sanırım bir an evvel bir mazda 3 bulup test etmeden bu sorulara yanıt bulmak mümkün olmayacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

selamunaleyküm arkadaşlar. bu yol sesleri yol tutuş falan derken aklıma geldi. bu konu içerisinde doğru bi yeremi yazıyorum bilmiyorum ama, yönetici arkadaşlardan da şimdiden özür dilerim. :) belki başka bir başlık altında konu olarak geçmiştir ama.. malum bizim bölge doğu karadeniz. bizim ilçenin yolları da entek küntek kasisli falan olunca benim arabanın alt takımlar biraz sukoyvermeye başladı gibi geldi bana :D alt takımları komple değişsem bana kaça mal olur acaba? değiştiren arkadaşlar hangi parçaların değiştiğini ve fiyatlarını yazarlarsa sevinirim. teşekkür ederim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...