Jump to content

1. Nesil Mazda3 Motor Terlemesi


cicub
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

selam kardeşlerim.. eklediğim resimdeki gibi bir kirli nemlenme tespit ettim motorumda.. aracım 2009 model 118 bin km de lpg yok.. yeni aldım ve aldığım yer motor temizliği yaptı buna rağmen üst kapağın altında bu tarz kirlilikler kalmış..ekseriyetle terleme diye adlandırılan bu olay nedir ne değildir ? ya da bu terleme midir ? hayır mıdır şer midir ?.. tecrübesi fikri olan varsa ? bi istişare edelim.. iyi forumlar..

post-9590-0-89918800-1431623835_thumb.jp

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

fotoğraflardan çok bir şey anlaşılmıyor malesef

 

Ufuk'a katılıyorum, fotoğraftan bir şey anlaşılmıyor

 

1-)   a5LLGO.jpg

2-)  NqppD5.jpg

3-)  

QAaa2k.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İnşallah kapak contası değildir. Oralarda somun gibi bağlantılar var etrafından terleme yapıyor sanki. Hava filte ve pastik kapak sökülerek daha sağda da var mı diye bakılabilir. Hocam nereden geldiğini bulmak amacıyla bir güzel temizleyin o terleme noktalarını. Sonra da kısa aralıklarla kontrol edin nereden geliyor diyE.

Yağ seviyesi ne durumda. Fazlaysa fazla basınç nedeniyle en zayıf noktadan sızmış da olabilir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

araba nizami yetkili servis bakımlı hocam.. yağ seviyesi ideal.. motor temizliğide yeni yapıldı ama anlayamadım bu olayı :( dediğiniz gibi etraflıca baktırmak lazım fakat ustalar genelde terleme deyip önemsemiyorlar.. aslında bu terleme mevzusunun sebeplerini anlamak gerek zira birçok yeni sayılabilecek araba motorunda da rastladığım bir görüntü bu.. aynı durumu yaşayan yada bilgisi olan arkadaşları merak ediyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu motor temizliğini kimyasal kullanarak yapıyorlar ya; ondan kaynaklı olabilir mi diye geldi aklıma?

belkide... ama sanki motor temizlenirken oralar ihmal edilmiş ya da kısa süre de yine terlemiş(ki bu düşük ihtimal) gibi geliyor bana..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam mendille sildiğinizde ne geliyor? Eğer temizlenmemiş kirse sıvı birşey gelmez. Ama terlemeyse balçıkımsı oluyor.

hafif nemli toprak kıvamında birşey..kuru toz değil pas kesinlikle değil.. ya hocam bu muhtemelen terleme dedikleri şey.. ustaya götürünce bu cevabı alacağımı hissediyorum ama bunun bir sebebi olmalı ve belkide uzun vadede bir handikapı varmıdır diye sormadan edemiyorum..bir açıklaması teşhisi olmalı en nihayetinde bu bir sızıntı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Terleme evet, şimdilik bir sıkıntı çıkarmaz. Keçelerden, contalardan zamanla sızdırmalar olabiliyor. 

Benim aracım 2010 aks keçesinden sızma var, sizin araç 2010 ve terleme var. Mazdalarda acaba kronik bir sorun mu diye düşünmeden edemiyorum. 8 senelik Toyotamda yaşamadım böyle bir şeyi hiç.

 

Yağlar fazla konulduysa fazla basınç da terlemeye neden olabilir. Bir sıkıntı illaki çıkartacaktır, çoğu usta terlemeyi dikkate almaz, fakat bence bir an evvel giderilmesi gereken bir konu.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...